меню

Доматените сортове със снимки и описания 27.01.2018

Домати "Микадо": розово, черно, златно, жълто и червено

Обща информация

Неотдавна липсата на контрол на пазара на семена доведе до появата на нови сортове и хибриди, които може да не са нови и плодоносни, но опаковани в известни сортове.

Ако предишните зеленчуци ясно са знаели, че микадо е голям розов домат, то днес информацията е замъглена и объркана.

Единственото вярно е, че „Микадо е розово”, а не „розов Микадо” е единственото законно разнообразие. Възможно е също така да бъдат тествани и други, които вече „ходят” в градините на Микадас и след известно време регистрационната комисия ще ги отведе в регистъра на развъдните постижения. Сортът не е вписан в регистъра на селекционните постижения на Украйна.

Докато това не се случи, ние ще направим това, което ни предлагат пакетиращите семена.

"Микадо Пинк"

Заявител и създател на сорта Gavrish Breeding Company LLC, Moscow Russia. Сортът е приет за изпитване през 2013 г., а през 2015 г. регистрационната комисия въвежда сорта в регистрационния номер 8653901.

Сортът е препоръчан за отглеждане във всички райони на Руската федерация като средно ранен за отглеждане под филмови заслони в лични дъщерни стопанства.

Характеристика и описание

Доматът от този сорт има салатна дестинация. Плодовете му са толкова големи, колкото може да се направи ястие за цялото семейство само от един домат.

Растението е неопределено, високо. Височината на основната издънка варира в диапазона 160-180 cm.

Листната плоча не е голяма, средна по размер и нищо не ви пречи да се изкъпете на слънце. Цветът на листа е тъмно зелен. Съцветие "Микадо розово" просто.

Плодът е голям и много голям. Средното тегло е от 350 до 400 г. Тези, които са отглеждали тези вкусови впечатления, споделят, че доматите с тегло 700-800 грама са абсолютна реалност. Характерно за сорта обаче е, че най-големите домати се образуват на по-ниските съцветия и се покачват, доматите стават по-малки.

Формата на плода е плоска кръгла с лек ластик. Трябва да се отбележи, че не всички плодове са оребрени. Същият храст може да носи както гладки, така и леко набраздени плодове.

По цвят плодът узрява в светлозелен цвят с изразени тъмнозелени петна в основата на стъблото. Постепенното узряване прави зелените по-малко интензивни и по време на пълна зрялост доматите стават напълно розови. На цвета не може да се каже, че е интензивен и равномерен, а по-скоро тъп розово.

Сорт "Mikado розови" производители в сравнение с сорта "Чудо на Земята". Външно, единствената разлика е, че "Mikado" малко по-плоска форма.При дегустацията обаче става ясно, че никакво „чудо” не може да съвпадне с вкуса на плодовете на „Mikado Rose”. Миризмата на двата сорта е много ароматна.

Дегустационната комисия, която оценява сорта, я оцени като „отлична”. Земеделските производители смятат, че сортът по право си заслужава. Мнозина казват, че от десетина разновидности, които растат в леглата, този домат има най-добрия вкус. Балансът на захарите и органичните киселини е толкова избран, че доматите изглеждат изненадващо домати и вкусни.

Плътността на доматите е средна. Разделът показва, че има шест гнезда на семената и няма много семена. Семената не са пълни със сок, а семената са точно в пулпа на плода.

Болест и устойчивост на вредители

Тъй като доматите са предназначени за оранжерии, изглежда, че няма причина за особена загриженост. Въпреки това, прегледите на производителите на зеленчуци не са толкова оптимистични.

В оранжериите и оранжериите доматите почти не са засегнати от гъбични и бактериални заболявания, но в открития терен на фитофтората растението от този сорт „изчезва“ първото.

Силни и слаби страни

Сред предимствата на сорта са:

 • Големи плодове;
 • Голям вкус на пресни плодове;
 • Отлична текстура и вкус на доматени продукти.

Недостатъкът на сорта може да се разглежда:

 • нисък добив;
 • някои домати са напукани на стъблото.

Вижте също: Лятна къща домати: характеристика и описание на сорта

Характеристики на растящите сортове

Добивът на сорта варира от 5.0 до 6.0 кг на квадратен метър. Като се има предвид, че не повече от три растения могат да бъдат засадени на метър, всеки може да даде до 2 кг.

Въпреки това, зеленчукопроизводителите, които отглеждат сорт от година на година твърдят, че сортът произвежда по-високи добиви, но за това е необходимо:

 • Поддържане на растението в един изстрел;
 • Поддържа висока хранителна стойност на почвата;
 • Своевременно поливане и обличане.

"Микадо черно"

Доматено "Mikado черно" пусна TM "Пролет". Този сорт се счита за събираем, но неговото авторство не е известно.

Характеристики и описание

Растението е неопределено, височината му е в рамките на 150 см. Възможно е да се отглежда разнообразие както под филмово покритие, така и на открито.

Плодовете на доматите от този сорт са по-закръглени от тези на розовия микадо. Цветът на плода е кафяво-лилав, голям, в диапазона от 250-300 g.

Според вкусовите характеристики на доматите балансиран, доматен вкус, приятен, ароматен.

Домат "Mikado black" характеристика и описание на сорта, ревюта, снимки, добив не разполагат с много информация, тъй като сортът все още не е много познат на зеленчукопроизводителите.

Болест и устойчивост на вредители

Сортът на този домат е умерено устойчив на основните заболявания и изисква своевременно и редовно пръскане с фунгициди.

Тези, които вече са успели да се запознаят със сорта, казват, че след третирането сортът не се влияе повече от растенията, които растат в квартала.

Силни и слаби страни

Сред предимствата на сорта:

 • необичаен цвят;
 • ранна зрялост;
 • хармонично узряване;
 • интересен вкус.

Недостатък може да се окаже, че индикаторът, че доматът се напуква на стъблото.

Характеристики на растящите сортове

Особеността на отглеждането на сорта е образуването му в един изстрел. Навременното пасинковане няма да отклони хранителните вещества от доматите към растежа на ненужната вегетативна маса и по този начин да увеличи добива.

"Микадо Голд"

Разнообразие от златен Mikado е публикуван под егидата на компанията "Урал лятото жител." Който е селекционер и автор на сорта остава неизвестен. Цветът на доматите е жълт, защо те се наричат ​​златни, докато също остава загадка.

Характеристики и описание

Домат "Mikado Golden" ревюта, снимки, които са засадени, казват, че това е разнообразие от средни зреене и високи.

Плодовете на този сорт са кръгли или леко плоско-закръглени, а същото растение може да дава плодове с различни форми. Размер на домати средно 300-400 g, някои копия достигат 500 g

Златните домати "Микадо" са месести, имат много (6-8) семенни камери, пълни не с течна фракция, а с "тяло", но броят на семената е съвсем малък.

Вкусът на доматите е много приятен, балансиран, с добро съотношение на захари, но с осезаем доматен аромат и послевкус. Повишеното съдържание на бета каротин поставя този сорт в категорията диетичен продукт. Тези плодове се препоръчват за бебешка храна, както и за консумация на хора, страдащи от стомашно-чревни нарушения.

Плодовете са много добри в прясна форма, а излишната реколта може да се използва за преработка за производството на пюре, сокове, пасти и кетчупи.

Болест и устойчивост на вредители

Доматите се нуждаят от превантивно лечение на опасни гъбични заболявания.

Няма смисъл да рискувате всичко с растение и да го отглеждате, губейки го. Модерни лекарства:

 • на разположение;
 • ефективно;
 • са сложни.
В свое време, след като преработи растение, няма нужда да се страхувате, а културата може да се събира голяма и здрава.

Вижте също: LO Описание на различни домати "Монголско джудже"

Силни и слаби страни

Разнообразието на този домат има истински добродетели:

 • големи плодове;
 • голям вкус;
 • отлично понася температурните разлики.

Като недостатък може да се отбележи, че понякога доматите се разпукват.

Характеристики на растящите сортове

Всеки висок домат изисква оформяне и обвързване. Особеността на златния Микадо е, че плодовете му са огромни. Без човешка помощ, растението няма да може да образува огромни плодове, още по-малко да ги държи на издънките.

За да получите супер плодове трябва да щипка. За това, веднага щом добитъкът достигне 4-5 см, той трябва да бъде отстранен. Характерна черта на сорта е, че не се формират постоянно. След 2-3 паша растението остава образувано.

"Микадо жълто"

Доматено Mikado "Жълти" производители в сравнение със слънцето. Плодовете му са плоско-закръглени и ярко жълти.

Характеристики и описание

Не е възможно рано да се получат зрели плодове от този сорт - средно късно.

Растението е неопределено, височина до 180 см. Първите плодове се полагат над 78 листа, след това 2-3. Теглото на плодовете средно 200-250 г, обаче, също се намира по-големи до 500 гр. Всяка четка, в която 3-4 плода носят в себе си много голям плод и по-малки. Няма равномерност на плодовете.

Плодовете са светложълти отвън, но при рязане доматите са бледожълти и на някои места са почти бели. Доматът няма зелено петно ​​на стъблото. Семената камери 7-8, те са пълни с пулп с малко количество семена. Плоско-закръгленият домат има ластик, на някои плодове ребрата разделят домата на няколко части.

Особеност на плода е фактът, че срещуположната страна на дръжката винаги има канали, които пазят зеленчукопроизводителите от по-нататъшно отглеждане.

Плодовете на изразения доматен вкус с кисело. Разнообразието от жълти марули Mikado, можете да направите доматени продукти с излишък плодове, но те ще бъдат бледо на цвят.

Болест и устойчивост на вредители

Доматът от този сорт има средна устойчивост на големи гъбични заболявания.

За да се предотврати разпространението на спори, особено в периоди на резки колебания на температурата и влажността, са необходими превантивни лечения.

Силни и слаби страни

Сред предимствата на сорта са:

 • отлично поддържане на плодовете;
 • големи плодове;
 • вкусови качества.

Сортът не е без недостатъци:

 • плодове с напукване;
 • набраздяване на горната част на доматите;
 • оцветяване на вътрешното съдържание.

Характеристики на растящите сортове

Доматът е висок и носи върху себе си много големи плодове. Без своевременно оформяне, инсталацията не може да бъде премахната. Дегустацията и връзването на високи растения е необходимо условие.

Зеленчукопроизводителите, споделяйки мнението си, твърдят, че този сорт е много отзивчив към дресинг.

Ако култивирането се извършва в плодородни почви, с навременни и редовни коренови и не-корени превръзки, сортът удвоява добива.

"Mikado Red"

Mikado червен домат вече е бил тестван от много производители на зеленчуци, но е жалко, че няма консенсус по отношение на сорта. Опаковците и предполагаемите производители под това име пакетират много различни домати. Ако успеете да станете собственик на вкусно и продуктивно разнообразие, съберете семената и използвайте.

Характеристики и описание

"Mikado red" индетерминантна, висока разновидност. Височината на растенията може да бъде над 200 см. Големите плодове са с тегло до 300 г, много от тях твърдят, че почти всеки куп носи домат до 400 г, а останалите са по-малки.

Плодовете са наситени червени, плътни, месести, с много семенни камери. Семената в плодовете не са големи и се намират в доматения пулп. Кожата на плода е еластична, равномерна, ярко червена, наситена, с еднакъв цвят.

Като се има предвид доматите, описанието на Микадо е невъзможно без оценка на дегустацията и се поставя от всички градинари като „отлични“. Балансираният вкус на домати е много подобен на онези стари домати, вкусът на който е получил удоволствие. Сортовете от захар и органични киселини са в такъв баланс, че както продуктите от марули, така и преработените продукти дават възможност на зеленчукопроизводителите и потребителите.

Доматено средно късно узряване. Изглежда, че до август човек би трябвало вече да се наслаждава на домати от маруля и да пристъпи към заготовки. Въпреки това, хората продължават упорито да чакат узряването на Mikado червено, тъй като вкусът му е много добър.

Преработените продукти са плътни, ароматни, вкусни, с отличен богат, червен цвят и ниско съдържание на семена.

Болест и устойчивост на вредители

Много производители се оплакват, че този сорт не издържа на висока влажност, но в оранжерии и оранжерии той се държи добре.

Избирайки сорт за отглеждане, трябва да очаквате, че ако вашият регион има изобилие от валежи, тогава е по-добре да откажете сорта. Ако отглеждате микадо червено в топъл, сух и горещ климат, тогава сортът ще се покаже от най-добрата страна.

Силни и слаби страни

Както всеки сорт, Mikado Red има своите плюсове и минуси. Сред предимствата на сорта:

 • дълго съхранявани без загуба на органолептични свойства;
 • големи плодове;
 • отличен вкус на пресни плодове;
 • добър добив на продукт;
 • отлични качества при обработката на доматени продукти;
 • висок добив.

Сред недостатъците на лошата устойчивост на висока влажност.

Вижте също: Домат "японски трюфел". Характеристики и описание на сорта

Характеристики на растящите сортове

Mikado червено е много придирчиво за почвеното плодородие. Според прегледите на зеленчукопроизводителите, ако две растения са засадени близо, но едното се захранва, а другото не е, разликата ще бъде толкова голяма, че сортът става неразпознаваем. Без подходяща грижа се губи големият плодов и изтънчен вкус, а добивът намалява до минимум.

Добрата агротехнология на почвата на мястото на засаждане е основното условие за получаване на реколтата от домати от този сорт. Следвайки технологичните стандарти, можете да получите висококачествен вал, а за това:

 • дават най-топли и леки легла на доматите;
 • обработват почвите;
 • използват сеитбообръщения;
 • да извършват своевременно оформяне и жартиери;
 • да се хранят редовно и своевременно;
 • да не се отказват профилактични лечения с фунгицидни средства.

"Микадо сибирико"

Доматът на този вид микад е представен от компанията Сибирска градина. Често тези домати се отглеждат в райони с рисково земеделие, където температурата и влажността са толкова високи, че само особено устойчиви сортове могат да покажат добри резултати. Тъй като сортът е предназначен за сибирски открити пространства, той отговаря на всички изисквания.

Имайки предвид разнообразието на Mikado sibiriko, ревюта, снимки, добиви, зеленчукопроизводителите забелязали, че сортът е много подобен на сорта на „татко” на развъдчиците Дедерко В.Н. сред феновете на доматите.

Видео: Всичко за доматен сорт "Микадо жълто"

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 оценки, средно: 1,00 от 5)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания