меню

Доматените сортове със снимки и описания 26.06.2017

Да поговорим за доматения сорт "Mikado pink"

Характеристика и описание на сорта Tomato Mikado pink

Салатите домати са винаги сочни, сладки, месни и ги обичаме най-много. Какво е естествено, защото кой не иска след дълга зима да яде здрави пресни зеленчуци, които не се нуждаят от термична обработка. Доматът "Mikado pink" е салатен сорт. Отзивите са доволни, вече можете да видите снимката на добива. Изпитани с времето домати, за да им се вярва.

Общо описание

Това е необичайно разнообразие, защото то съществува от десетки години и е невъзможно да се каже точно кой го е извел. Някой твърди, казват те, че доматите идват от Америка, някой казва, че са го донесли на Далечния изток. Смята се, че доматите "Микадо" са създадени от народна селекция, приблизителната дата на създаването на доматите се нарича 1974 г., но може би дори преди. Като цяло, много хора предпочитат розовите домати, считайки ги за по-сладки, здравословни и сочни.

Сорт "Микадо" е по-подходящ за топли райони. Ако живеете в умерен климат, най-добре е да го отглеждате, за да получите очакваните резултати в оранжерията. Не е дори, че доматът е много термофилен, тъй като се адаптира добре, но се нуждае от дълъг слънчев ден. Ето защо, за отглеждане в райони с по-хладен климат, ние се нуждаем от оранжерия и евентуално допълнително осветление. Но усилията ще изплатят отлична реколта от вкусни плодове.

 

Домат "Микадо розово". Характеристики и описание на сорта

 • Не е хибриден поглед. Семената могат да се използват за отглеждане на същата култура през следващата година.
 • Висок сорт - до 1.8-2.5 метра дължина расте. Изисква прищипване.
 • Нуждаете се от пасинковане.
 • Отнася се за неопределени видове.
 • Той има ранен период на зреене - ще получите вашите вкусни домати Микадо 90-95 дни след засаждането на разсад.
 • Доматът има домати "Mikado" - червено, жълто, черно.
 • Изисква подкрепа на дръжката и клоните с реколтата.
 • Тя расте както на открито, така и в оранжерии и оранжерии.
 • Формирането се изисква в едно стъбло.
 • Много вкусни домати, сочни, месести.
 • Има висока устойчивост към най-често срещаните болести на кучета.
 • Дестинация за салати домати. Можете да направите от тях и събиране на реколтата, но вкусът на плода по време на топлинната обработка се променя.
 • Домати с големи плодове - теглото на доматите може да достигне до 700 грама.
 • Кожата има розов цвят и е плътна, което перфектно предпазва културата от напукване.
 • Добре транспортирани, могат да бъдат отглеждани за продажба.
 • При спазване на условията ще бъдат съхранявани за дълго време.

Разнообразието на Микадо има много предимства и това не може да бъде отречено. С него, разбира се, той ще трябва да бъде притесняван, но за един обитател на лятото, който обича градинските дела, тези грижи са по-приятни, а това дава нов опит. В резултат на това реколтата ще плати за времето и усилията и ще зарадва целия сезон. За да можете да отглеждате този домат, препоръчваме да продължите да четете за култивирането, за да знаете всички подробности.

Вижте също: Защо листата от домати пожълтяват в оранжерията и как да се справят с нея?

Агротехника клас "Микадо"

Разсадът започва да сее през втората половина на март, придържайки се към градинаря на лунния сеитбен календар. Винаги можете да си купите почвата в повечето магазини, през сезона те продават почва за разсад на цветя и култури, различни търговски обекти, които дори не са свързани с градината и градината. Тази земя има оптимално балансиран състав, не е необходимо да правите никакви фуражи, докато разсадът ще расте в него.По-добре е да си купите готови саксии, изработени от картон или торф, за да закупите почвата, те ще ви помогнат да спестите време на пикапа и да осигурите кореновата система по време на трансфер на постоянно място, тъй като те са засадени в дупките директно с този съд.

Ако искате да използвате земята си, то трябва да бъде градинска почва, хумус и пясък. Тук се изсипва една супена лъжица суперфосфат, предварително се поръсва с вряща вода и се добавя шепа пепел. Можете да излеете тази почва в отделни съдове или в общ контейнер. Не забравяйте, че в контейнерите трябва да има отвори за дренаж. Сега се обърнете към предварителна обработка.

Първо трябва да изберете семената за покълване, това се прави само с помощта на вода. Семената, които не са удавени, са празни и не трябва да се засаждат. За по-добро отглеждане на култури и за допълнителен имунитет, можете да накиснете семенния материал в сока от алое. След това семената се засяват на дълбочина 1,5 cm на разстояние 2-3 cm един от друг, това е, ако контейнерът е често срещан. Освен това почвата се полива, покрита с филм. Приблизително за 7-10 дни всички издънки трябва да се издигнат, да се извади филмът, да се следва осветлението, да се полива. Пиковете се извършват, когато върху разсадът се появят 3-4 истински листа.

Важно е!

Стаята трябва да бъде топла, ако температурата е под 17 градуса, разсадът потиска растежа му.

Трансферът до оранжерията ще бъде от началото на май, до улицата през третото десетилетие на месеца или през юни. Почвата се подготвя предварително и също се поддържа. Засаждането трябва да се направи 50/50 см. В дупката веднага се поставя висока, твърда опора. Доматите "Микадо" обичат светлината и затова избират най-слънчевата част. Ако лятото беше облачно, ще ви трябват лампи. Първоначално почвата се поръсва с вряща вода, за да се убие патогенната среда, след което, когато е умерено суха, копаят дупки, поръсват се с лъжица суперфосфат. Разсад се засаждат в мокра почва, постепенно започват да ги връзват около подкрепата. Една седмица след засаждането разсадът се разсажда.

Вижте също: Доматените сортове със снимки и описание

Докато растете, ще трябва да премахнете долните клони, всички доведени деца, за да образувате едно стъбло. Пасинки трябва да се късат, когато достигнат 5 см, да го направят или сутрин, или вечер. Вие също ще трябва да захванете основното стъбло, за да ограничите неговия растеж. Торове трябва да се прилагат за първи път 10-14 дни след засаждане, те трябва да бъдат високо азотни храни за увеличаване на зелената маса, тогава такива храни трябва да бъдат отменени, заменени с комплекси с фосфор и калий. Можете да разливате инфузия на фиданки на лопен, отпадъци, плевели, дрожди. Първите две се приготвят в размер на 1:10 и 1:20. Инфузията върху плевелите се приготвя в произволно количество, докато дрождите се взимат по 10 грама саше на кофа вода.

Важно е!

Сортът обича обилно поливане, но рядко и не толерира плевелите, затова следете чистотата на леглата.

В характеристиката на домати "Mikado pink" вече споменахме, че доматите са устойчиви на болести. Ето защо, те не трябва да се разболяват, но можете да извършите превенция няколко пъти със слаб разтвор на манган. Пръскането се извършва сутрин или вечер. Също така не забравяйте, че ако растат разсад в оранжерия, тогава тя трябва да бъде редовно вентилирани.

Всички тези действия ще ви помогнат да получите отлични и най-вече вкусни домати. Уверете се, че си заслужават.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Характеристика и описание на сорта Tomato Mikado pinkХарактеристика и описание на сорта Tomato Mikado pink

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания