меню

Доматените сортове със снимки и описания 11.07.2017

Домат "Яблонка Русия". Характеристики и описание на сорта

Характеристики и описание на сорта Amat apple tree of Russia

Доматите "Apple Russia" и описанието на сорта ще бъдат разгледани днес. Снимки и ревюта градинари се разпространяват с удоволствие, защото доматите наистина заслужават да знаят всичко за тях. Запознайте се и вие.

Общо описание

Както вече разбрахте, Яблонка России е ранен зрял домат и това е неговата силна страна. В края на краищата, вие получавате екологично чисти зеленчуци в началото на лятото, ядете ги през летния сезон, още повече, че ранните видове рядко са подложени на атаки от насекоми, които са особено активни през юли.

Сортът е създаден от руски селекционери отдавна - през 1998 година. Той се показа много добре по време на отглеждането в различни региони и дори там, където климатът не е доволен от топлината му. Можете да отглеждате домати на улицата и в оранжерията, а плодовете ще са еднакво вкусни. В допълнение, доматите не изискват специално внимание, и може да ви спести време за сметка на техните качества. Какво е толкова добра оценка, прочетете.

Вижте също: Как да се хранят домати в периода на цъфтеж и плодове?

Домат "Яблонка Русия". Характеристики и описание на сорта

 • Той има ранен период на зреене - ще получите реколтата за 90-105 дни след засяването.
 • Буш с определящ тип, т.е. те са ограничени в растежа.
 • Височина - 80 cm.
 • Сортът дава стабилни добиви, докато те са доста добри - един храст може да ви донесе повече от 5 кг плодове.
 • Високоустойчив домат до големи заболявания - улеснява работата в градината.
 • Тя расте с бум, не са необходими опори, което също спестява време.
 • Преминаването на храсти не е необходимо.
 • Образуването не се изисква.
 • Доматите узряват в червено, имат лъскав блясък.
 • Формата на плода е кръгла.
 • Вкусът и ароматът са отлични.
 • Подходящ за консервиране, за консумация на прясно.
 • Теглото на плода е 80 грама, домакините са щастливи да въртят такива вкусни домати като цяло
 • Камери в домати - пет.
 • Много добре съхранявани на студено, могат да бъдат транспортирани при определени условия на дълги разстояния.
 • Устойчив сорт към крекинг плодове.

Колко предимства при доматите е трудно да се отрече. Тези домати са лесни за отглеждане, докато не се уморяват от работата по леглата. Прочетете цялата техника по-нататък.

Аграрна техника. "Apple Russia"

Културите от този сорт започват от второто десетилетие на март. Кацане на открито ще бъде, когато разсадът ще бъде 60-65 дни. Почвата се приготвя от смес от пясък, пръст, хумус, торф и пепел. Можете да закупите готови почви наведнъж, то ще бъде с оптимален състав. Културите се извършват в общ контейнер или веднага в отделни чаши от картон или торф, за да не се спускат покълналите и да не се нараняват по-малко по време на прехвърлянето им на постоянно място.

Съвет!

Въпреки че доматите и силно устойчиви, но производителите препоръчват да се извършва предварително сеитба третиране на семена в разтвор на манган.

След преработка семената трябва да се изсушат, да не бъдат погребани в почвата повече от 1 см. След това културите се овлажняват със спрей, покрит с филм и се поставят в помещение с температура 23-26 градуса, след 5-7 дни. След това филмът се отстранява, като се поливат разсадите, докато те изсъхват, обръщат се към слънцето. На улицата, кладенците са подготвени по този начин - те копаят парцел, премахват плевели, правят дупки, попълват хумус и лъжица суперфосфат. Можете да излеете закупена почва. Ако земята ви е подкиселена на земята, направете вар. Също така изберете място, където засаждането ще бъде достатъчно слънце, а вятърът няма да се намеси, в края на краищата, храстите не могат да се нарекат маломерни, а те могат да се счупят.

Вижте също: Защо листата стават зелени в доматите в оранжерия и как да се справят с нея?

Прехвърлянето се извършва при преминаване на замръзване. По-нататъшната грижа ще бъде да се полива с топла вода, да се разхлабят, да се направят превръзки - за първи път на ден 14 след засаждането. Внася се оборски тор или крайният продукт е с високо съдържание на азот и след още 14-20 дни се добавя комплексна минерална добавка. Третият път, когато трябва да направите торове богати на фосфор, можете също да провеждате листни превръзки сортове на домати "Yablonka Русия", според мнения, тя стимулира добре на яйчниците. Пръскането се извършва сутрин или вечер, но не под горещото слънце, така че да няма изгаряния.

Съвет!

Може да се добави торене не само с помощта на хранителни препарати, но и с помощта на народни методи. Така че, градинари хвърли засаждане на инфузии върху плевели, лук, бананови кожи и разтвор на суха мая.

Тези препоръки ще ви помогнат да получите голяма реколта с минимално време и усилия. Плодове домати заедно и за дълго време.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Характеристики и описание на сорта Amat apple tree of RussiaХарактеристики и описание на сорта Amat apple tree of Russia

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания