меню

Отглеждане на домати 2.10.2017

Как да се хранят домати в периода на цъфтеж и плодове?

отколкото да се хранят доматите по време на цъфтежа и плодовете

Темата е подходяща и звучи така, отколкото да се хранят доматите по време на цъфтежа и периода на плодовете. В крайна сметка, вие разбирате, че всички култури се нуждаят от допълнително хранене, тъй като плодородните, черноземни почви далеч не са навсякъде. Да, дори и там, където са, стабилният резултат не винаги е гарантиран, тъй като днес земята се използва много потребителско, отглежда се от година на година и само някои агрономи прилагат тор. Така че не можете да направите това, че няма проблеми.

Значението на подхрана за домати

Доматите, като цяло, култура, която обича торове, реагира добре на препарати за съхранение на минерали и на различни органични вещества, и можете да използвате рецепти на национални експерти. Торенето може да бъде:

  • под корена, когато ги излее в почвата около основата на стъблото, тоест, като по този начин осигурява храна на почвата и кореновата система, и тя е в основата на добра зелена маса и в бъдещата реколта, само ако изберете правилния фураж, защото може да има друг проблем - листа много, но няма яйчници и плодове. Ще ви кажем по-нататък защо;
  • листно пръскане, когато се хранят домати от пръскачка или специална градинска пръскачка. Чрез листата получават всичко, от което се нуждаят и растат, давайки жътвата.

Оптималният баланс е редуването на тези и други видове фуражи. Първият, като правило, допринася приблизително 10-14 дни след прехвърлянето на основния сайт. Освен това, на всеки две седмици, но ако почвата е много лоша, тогава по-често. Торове са необходими както на земята, така и на културите. Добрият имунитет не причинява болка на разсад, те издържат на неблагоприятните климатични условия. Така че, нека първо да говорим за хранене на домати по отношение на това какви торове и кога да се използват.

Вижте също: Сортове домати по азбучен ред със снимки и описания

Как да направим емисия?

Знаете какви са торовете, но не винаги е възможно да приложите тези или други, защото когато храстите започнат да виждат плодове, е абсолютно невъзможно да използвате химията за пръскане, така че няма да получите екологично чиста реколта. Как да направим, да погледнем. Първо трябва да подготвите почвата през есента, след засаждането на разсад в земята. Също така е необходимо да се дава храна на разсад, така че да се увеличи зелената маса и не е тънък и чуплив, в противен случай доматите ще седят дълго време и не дават яйчниците, а вече след извършване на преработката на доматите по време на цъфтежа.

Ако почвата е лоша, след това се хранят 3-4 пъти малко, трябва 5-6 пъти на сезон. Ако прилагате органични, то тогава минералните торове трябва да се използват в по-малки количества. На постоянно място, когато разсадът започна, азотът във фуража трябва да бъде минимален, така че храстите да не израснат. Комплексните лекарства се внасят на всеки 14 дни. Можете да ги разлеете първо след органично редуване. Когато плодовете започват да узреят, по-добре е да се отмени цялата химия и да се използват естествени храни или съвети, за да не се развалят реколтата.

Доматите растат зле. Как да се хранят?

Разбира се, парцелът трябва да се готви през есента. След отстраняването на реколтата, тя трябва да бъде изкопана и подхранена, най-добре е на този етап да се използват поташ и фосфорни торове.Първите съдържат хлор в състава, вреден е за доматите, но през зимата ще потъне дълбоко в почвата, а фосфорът ще се превърне в такава форма, че доматите ще я абсорбират добре. Можете да копаете почвата с плевели. Освен това, вие ще направите хранене, когато растение разсад, и е по-добре да се използват азотните видове тук, защото имате нужда от зелена маса сега, така че стъблата не се простират.

Можете да направите и органични по време на изкопаване - в размер на квадратен метър да донесе осем килограма от сместа - в равни части носилка, тор, компост, торф и 50 грама суперфосфат. Можете също да погребете плевели или да засадите растения от зелен тор.

Вижте също: Домати "Shuttle" описание на сортовете за описание на сорта

 

Важно е!

Торове за домати на открито ще бъдат органични и минерални, но не трябва да наводнявате района, защото доматите не харесват свръхпредлагане.

 

В фазата на разсад на къщата, можете да приложите 2-3 пъти разтвор на суха мая - пет грама на пет литра. Докато засаждане в почвата вече добавите по-сериозна храна под формата на суперфосфат - комплекс от азот, калций, магнезий, фосфор и сяра. Тази храна намалява подкисляването, дава имунитет и подхранва вашите домати. Един от най-търсените и ефективни инструменти.

Готови продукти от магазина

Можете да използвате следните торове, всички хранителни вещества са балансирани в тях, а вашите домати ще растат перфектно. Ако падането не е в състояние да подготви правилно почвата, тогава го направете през пролетта като използвате такива средства:

  • Kemira Lux. Лекарството се разтваря във вода, разрежда се съгласно инструкциите;
  • "Universal". Този тор е много добър и не вреди на почвата, напълно асимилиран, съдържа хуминови вещества и комплекс от елементи. Лекарството може просто да бъде разпръснато по снега, а когато се спусне, изравнете земята с рейк.

 

За информация!

Често задавани млади летни жители на въпроса дали е възможно да се пръскат домати по време на цъфтежа. Възможно е, защото така доматите ще бъдат по-добре да усвояват храната, но не и в топлината и е по-добре да се използват повече естествени торове, за да не се навреди на здравето.

 

По време на прехвърлянето на разсад I ями могат да бъдат поставени и се излива:

  • "Агрикола". Разтворете лекарството във вода, изсипете по време на засаждането и все още можете да използвате комплекса до пет пъти за сезон, вместо други торове;
  • "Здраве" и "Мултифлор" са всички комплекси, които могат да бъдат внесени в земята, смесвайки го и погребвайки храстите по време на засаждането, можете да използвате воден разтвор.

След две седмици на постоянно място

Така че, вашите разсад трябва вече да бъдат добре приети. Време е да се направи сложен минерален тор и това е нитрофоска. В състава си в оптималния баланс на фосфор, калий и азот. Един литър използва половин чаена лъжичка тор. Под храстите трябва най-малко 500 грама тор. Също така, около една седмица след засаждането на разсад на постоянно място, можете да разсеете района със слаб разтвор на манган, който ще помогне на разсад и ще ви спаси от патогенната среда, което също може да попречи на доматите да растат и развиват. Такава тактика ще помогне на разсад да се адаптира бързо, да отглеждат зеленина, след което цветята ще се оформят. След това следвайте грижите за доматите по време на цъфтежа.

Вижте също: Характеристика и описание на сорта на домати "Banana Orange"

Храни се през целия сезон за цъфтежа и яйчниците

Две седмици, минали след първото поливане на разсад на ново място, е време отново да се прилага тор. В кофа с вода се разтварят една супена лъжица калиев сулфат, 500 грама носилка. Под храстите да се излее такава храна в размер на половин литър.

Или има друга възможност да се хранят домати по време на цъфтежа. В кофа с вода, разтворете нитрофобията една супена лъжица и се налива един литър за всеки домат. В същия период можете също да нанасяте пръскане от поражението на болести, които също потискат растежа и развитието на културата - изсипвайте калциев нитрат с лъжица в кофа с вода и напръскайте храстите.

 

Важно е!

Всички листата хранене или пръскане се извършва сутрин или вечер, а не в жегата и мъгла.

 

За да накарате яйчниците да се образуват по-добре и по-бързо, използвайте тази рецепта - в кофа с вода (гореща) разтворете два литра пепел и 10 грама борна киселина, оставете сместа да престои 24 часа и налейте един литър под всеки храст. Тази храна също помага добре от паразитите в почвата. Уверете се, че земята под храстите е леко влажна всеки ден, но не мокра и с кора, така че рискът от развитие на болести и размножаване на паразити няма да се увеличи, което ще повлияе на цъфтежа, яйчниците и бъдещите култури.

Можете също така да поръсите доматите с борна киселина на яйчника - 10 грама киселина се разтварят в кофа с гореща вода, след това пръскайте земята до храстите, първо изсипете доматите първо, за да не се изгорят корените. Тази рецепта много помага. Ако искате да напръскате храстите с това решение, тогава не вземайте повече чаена лъжичка чай борна киселина на кофа с гореща вода, за да не изгорите листата.

Можете също така да добавите 2-3 пъти този тор - разтваря се в кофа с вода лопен 15 грама и калиев сулфат - 20 грама. Можете да вземете и пилешки тор, които се отглеждат в съотношение 1:20. Можете да редувате всички тези храни, не забравяйте, че ви казахме за готовите продукти, които също могат да се използват за хранене на домати по време на цъфтежа и обвързването, но следват интервали от 2-3 седмици.

Когато доматите вече образуват плодове, тогава химия е по-добре да не се използва, можете да напръскате храстите и да разливате инфузията от коприва, която се скита за седмица. Можете също да изпуснете 3-4 капки йод в кофа и да го използвате за пръскане.

Всички тези храни могат да ви помогнат да получите голяма реколта, резултатите могат да се видят много скоро след оплождането.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 оценки, средно: 1,00 от 5)
Зарежда се ...
отколкото да се хранят доматите по време на цъфтежа и плодоветеотколкото да се хранят доматите по време на цъфтежа и плодовете

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания