меню

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания 20.12.2017

Розов Буш f1 Домат: Гарантиран доход

В продължение на няколко години японските розово-плодови хибриди са популярни сред летни жители. Според медицински учени, които използват такива домати като храна, е възможно да се нормализира работата на сърдечно-съдовата система, както и да се използват за превенция на рака. Розовите домати подпомагат борбата с депресията и ни правят по-щастливи.

Сред японските хибриди, сортът Розов Буш се отличава със своята непретенциозност. Експертите препоръчват този домат за отглеждане на закрито за повечето райони на Русия и само в райони с по-топъл климат - на открито. Сортът е рано узрял, зреенето настъпва в рамките на 3-3.5 месеца от момента на поникване, в зависимост от условията на отглеждане.

Доматите са лесни за грижа, не изискват постоянни подвязки, толерират повишаването на температурата през горещите летни месеци, плодовете и листата не са обект на изгаряния и са устойчиви на промени в почвената влага.

Доматите Pink Bush, благодарение на тези факти, стават все по-популярни сред летни жители, за които даваме по-подробни характеристики и описание на сорта.

Описание на храста

Определящ тип растение, т.е. с ограничена точка на растеж. Максималната височина в оранжериите е 75 см, когато се отглежда в открит терен до 50 см. Shtambovy храст, със силен ствол и листа с дълбок тъмно зелен цвят. Разтоварванията се правят доста дебели - 5-6 храсти на квадрат. м.

Жартиера може да е необходим само по време на периода на масово узряване на плодовете, защото доматът на Pink Bush F1, според ревюта, е буквално поръсен с плодове, това може да се види на снимката на храста.

Вижте също: "Абакан розово" красив червен

Характеристики на плодовете

По време на зреенето храстите едва поддържат богата реколта от атрактивни оригинални плодове, които имат следните характеристики:

 • Плодовете на правилната закръглена форма, растат с малки четки, формата на първите домати по-плоска, отколкото при другите.
 • Цветът на зрелите плодове е богато яркорозов.
 • Теглото на плода е равномерно, до 200 грама.
 • Месото от домати е нежно и сочно, със съдържание на сухо вещество около 7%, богато на каротин, ликопен, витамини от група Б.
 • Повърхността е гладка, без вдлъбнатини.
 • Доматите не са склонни към напукване.
 • Те се характеризират с високо качество на съхранение и устойчивост на транспортиране.
 • Плодовете са чудесни, подходящи за употреба под формата на салати и сокове, не губят свойствата си по време на топлинна обработка, са подходящи за използване в суха форма, за консервиране под формата на различни кетчупи и лечо.

Доматът на Буш, според градинарите, привлича вниманието не само на привлекателния вид на зрели плодове, който може да се отбележи на снимката, но и на високите добиви - до 12 кг на квадратен метър.

Болести и вредители

Хибридът е устойчив на повечето вирусни и гъбични заболявания на доматите. Ако следвате правилата на селскостопанското инженерство - своевременно поливане, проветряване оранжерии, разхлабване на почвата, растенията не се разболяват, не се нуждаят от допълнителни лечения с химикали.

С основните вредители - охлюви и акари предпочитат да се борят с народни средства - инфузия на горчив пипер, горчица, дървесна пепел, напояване с разтвор на сапун.

Колорадският бръмбар и плужеци се събират на ръка, без да се използват химически агенти.

За какво е добър този клас?

Домат Пинк Буш, ако смятате, че прегледите и снимките, изложени от тези градинари, които са го засадили в минали сезони, привличат следните характеристики:

 • Плодовете имат оригинален ярък вид, не се напукват.
 • Доматите съдържат много витамини и други полезни вещества.
 • Сортът има висок добив, яде плодове с добра грижа достига 12 кг на квадратен метър. м.
 • Хибридът е имунизиран срещу повечето гъбични заболявания.
 • Толерира промените в температурата на въздуха и почвената влага.
 • Доматите запазват своите свойства по време на съхранение и транспортиране за дълго време.
 • Растението е непретенциозно - ниски силни храсти не изискват образуването, изтъняване, отстраняване на листа и stepons.

Недостатъците на сортовете обикновено включват високата цена на семената на японския хибрид. Много производители отбелязват присъствието на пазара на семена от очевидни фалшификати.

Особености на агротехниката от домати

За да получите гарантирана реколта от доматите на Pink Bush, преди всичко трябва да сте сигурни, че семената са наистина от производителя - японската компания "Sakata". Този производител продава семена, които са били подложени на предварителна обработка, така че не е необходимо да ги потапяте в дезинфекциращи разтвори и стимуланти.

Земята за отглеждане на разсад се подготвя през есента. Сода или градинската почва се смесват с компост и пепел. Ако градинската почва е тежка и плътна, към нея се добавя торф или пясък.

Ако използвате градинска почва, вземете я от леглата, на които сте отглеждали зеле или лук, и в никакъв случай от леглата след картофи и домати.

За дезинфекция почвата може да бъде предварително запалена във фурната или замразена, като се постави навън.

Почвата за разсад трябва да има лека, дишаща структура. Времето за засяване зависи от времето на засаждане в земята или оранжерията. Възрастта на разсад в момента на слизане е обикновено 40 - 50 дни. Доматите не трябва да бъдат обрасли с цветя или дори с яйчници. Можете да получите няколко ранни плода, но в този случай не можете да очаквате добра реколта.

Ще се интересувате от: Отглеждане на домати според метода на IM Маслоу

Семената се засяват в добре навлажнена земя, разстоянието между тях трябва да бъде най-малко 2 см и да се покрива с малък слой пръст (приблизително 5 мм), леко уплътняваща се от горе. Кутия със засети семена е покрита с плътен материал, създавайки малка оранжерия и почистена на топло място (22-25 градуса).

Вие не можете да пропуснете момента на появата на разсад, тъй като нежни издънки могат да се простират, което ще повлияе неблагоприятно на качеството на разсад.

Допълнителна грижа е да се съобразят с температурата и светлинните условия. Температурата в стаята през първите дни след появата на издънки се поддържа през нощта 12-13 градуса, а следобед 15-16 градуса, с максимално осветление най-малко 10 часа на ден. След 7-10 дни температурата може да се увеличи с 5 градуса. Този режим ще помогне да се втвърди разсадът и в същото време да не го остави да израсне.

След появата на 2-3 истински листа, растенията се потопят в отделни контейнери или в по-голяма кутия, като по този начин се увеличава разстоянието между тях до 20 - 25 cm.

Разсадът през този период се полива много умерено, първото хранене с минерални торове за разсад се извършва за една седмица.

Условия на засаждане разсад определя всеки зеленчукопроизводител, в зависимост от метеорологичните условия в региона. Ако в южните райони на Русия и Украйна, сорт предпочитат да засадят на леглата - в открит терен, в райони с по-хладно лято повечето от лятните жители използват розовите Буш домати за отглеждане в оранжерията.

Почвата за засаждане на растенията на леглата и в оранжериите се приготвя предварително, през есента те прекарват варовик, засяват се странични места. Кладенците за домати се поставят на разстояние 40-50см един от друг, в тях се въвежда компост, минерални торове, пепел, поливат се. След това, разсад се засаждат и pritenyat, ако денят е слънчев, с помощни материали.

Последващите грижи, както на открито, така и на закрито, включват:

 • Поливане в корена.
 • Подхранване с комплексен минерален тор (3-4 пъти).
 • Разрохкване и плевене.
 • Топ дресинг със зелен тор (инфузия на изгнили трева с лопен, разреден с вода в съотношение 1:10).
 • Контрол на външния вид на растенията.
Подхранването трябва да се извършва след силно поливане или дъжд.

Ако използвате оранжерия за отглеждане на хибрид, трябва да обърнете внимание на следните точки:

 • Доматът не понася висока влажност. Затова поливането се извършва или под корена, като се използват специални контейнери, или се използва устройство за капково напояване.
 • Добър ефект за поддържане на висока влажност на почвата, без да се увеличава влажността на въздуха, е мулчиране. Като мулч можете да използвате стар картон, косена трева или други спомагателни материали, които също няма да позволят на плевелите да растат. Косената трева, освен всичко друго, не само покрива почвата, но в крайна сметка разгражда и подхранва растенията с азот.
 • Използвайте устройства за проветряване на оранжерийните отвори, врати, докато е желателно да се избягват течения.
 • Въпреки малкия размер на хибрида в оранжерията (около 75 см), храстът се нуждае от жартиера за пергола, тъй като растението може просто да се счупи под тежестта на плода.

Оранжерия дава на растенията по-удобни условия за отглеждане, затова доматите тук не само са по-високи и листни, но и съответно по-продуктивни. Когато това се случи, отстраняването на големи количества хранителни вещества от почвата.

Наблюдавайки растенията, можете да разберете кои хранителни вещества са им необходими:

 • Ако старите листа пожълтяват, а новите изгасват, растението няма калий.
 • Растението се изтегля, листата пожълтяват, растежът се забавя с липса на азот.
 • Липсата на сяра се проявява с признаци, подобни на азотния глад, но в същото време младите листа пожълтяват.
 • С недостиг на фосфор листа се лилав оттенък, обрат вътре.
 • Когато има недостиг на мед в почвата, листата се свиват в тръби, растението хвърля цветя, не образува яйчници.
 • Ако върховете на плодовете станат кафяви и доматите постепенно изсъхват, а растенията спират да растат, това е липса на калций.

Мерки за борба с тези проблеми - захранване на съответните микроелементи, които присъстват на пазара в достатъчни количества.

Не бива да забравяме и за листата, особено по време на цъфтежа на доматите. Пръскането на растения с разтвор на борна киселина ще увеличи броя на яйчниците.

В продължение на няколко години хибридът привлича летни жители със своята непретенциозност и висока ефективност на красиви розови плодове в южните райони и средната зона на Русия, Украйна и Беларус.

Засадена е за употреба, както за лични, така и за търговски цели - красивите и вкусни плодове винаги привличат купувачи и са търсени на пазара.

Вижте също: Характеристики на отглеждане на домати "Червена гвардия"

При запазване на топло време някои производители, компетентно използват оранжерии, успяват да съберат втора реколта от домати. За тази цел, след събиране на основната реколта, старите клони се отстраняват, а останалите доведени деца имат време да получат плодове. Следва да се отбележи, че следващата реколта от домати има време да узрее, въпреки че плодовете са по-малки в сравнение с първите.

Видео: Розовият хляб доматен сорт

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (2 оценки, средно: 3,50 от 5)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания