меню

Доматените сортове със снимки и описания 12.12.2017

"Абакан розово" красив червен

И за да го улесните, с помощта на нашите статии за тези, толкова различни, разновидности. И днес ще продължим да ви запознаваме с друг добър домат, да си вземем под внимание. Разнообразието от домати "Абакански розово" набира все по-голяма популярност и за това пише по-нататък.

Общо описание

Този домат се отглежда в нашата страна в Алтай. Животновъдите я създадоха специално за нашите трудни условия, а именно, той може да се отглежда в Сибир, в Далечния Изток. Поради това, този сорт не е рано, защото в студен климат лятото идва много по-късно. Затова ще получите първата реколта за около 110-120 дни след появата на разсад. Но това не трябва да пречи на отглеждането на домати "Abakansky розово" в по-топлите райони, защото това ще даде възможност да се получи реколта през цялото лято, ако ранните сортове ще започнат да го произвеждат, и едва тогава нашите домати днес.

Вижте също: Домати "Интуиция" преглежда снимките доходност

Какво е толкова забележително за сорта, защото има толкова много положителни отзиви от лятните жители? Има много предимства, и най-важното, големи плодове от по 300-350 грама, и в условията на оранжерията, 500-800 грама всеки, отличен вкус и аромат. Както разбирате, сортът може да се отглежда в затворено пространство и на улицата. В първия случай, храстите ще бъдат много по-високи, те се нуждаят от подкрепа, формация.

Характеристики и описание на сорта

  • Периодът на зреене е средно къс.
  • Плодове през цялото лято от зреенето на първите плодове.
  • Това е вид салата, ценена заради високия си вкус.
  • По-добре е да се образуват храсти в два стъбла за максимален добив.
  • Ако сортът е засаден отвън, той расте до 70-80 см, ако в оранжерия е до 1,5 метра. Плодовете са еднакво добри в тези и при други условия.
  • Висока доходност - 5-6 кг.
  • Плодовете са много месести, подхранващи, големи. Формата им прилича на сърце, има ребра.
  • Цвят на кожата розов.
  • Плодовете могат да се използват за приготвяне на салати, зимни извивки, сокове, сосове и, разбира се, те са пресни. Доматите имат висока хранителна стойност.
  • Доматите имат добра резистентност към болести, те също така рядко се нападат от насекоми. Бръмбарят само заплашва младите разсад, след което губи интерес към този сорт.

Много добър сорт, който може да ви даде високи добиви, но за това трябва да следвате редица препоръки и компетентно да се грижите за разсад. Как? След това прочетете статията.

Вижте също: Сортове домати от сибирска селекция със снимки и описания

Отглеждане на домати "Абакански розово"

Разсадът се засажда в зависимост от района в различно време - от края на февруари до края на март. Преди сеитбата третирането на семената се извършва в разтвор на манган, след което се накисва в стимулант на растежа. Можете да вземете "Екогел", "Циркон", "Корневин", "Агат-25". Последното не само стимулира растежа, но и имунитета на бъдещите растения от болести.

Разсадът се засажда по обичайния начин - в чаши, с общ капацитет, в таблетки. Във фазата на два листа гмуркане, ако не веднага е отделно кацане. Сортът се развива добре във всяка почва за зеленчуци или в прости почви, смесени с хумус и пепел.

Тъй като храстите растат високо, предварително подгответе опорите на улицата или в оранжерията. Кацането се извършва след напускане на последния замръзване, когато температурата се поддържа повече от 15-17 градуса.В по-студените райони разсадът през първата седмица е по-добре да се покрие.

 

 

Важно е!

За да елиминирате риска от заболяване, трябва да изберете правилно място. След черен пипер, картофи и патладжани, по-добре е да не се засаждат разсад от домати, а след боб, краставици и зеле.

 

 

Кацането се извършва по схема 60/40. Сортът изисква прищипване и образуване на две стъбла. За да направите това, почивка всички доведени деца, с изключение на това в горната синус. Той остава и основното стъбло. По отношение на фуража, за първи път го правят 14 дни след засаждане на постоянно място, след това на всеки 14-20 дни. Можете да вземете и двете органични вещества и минерални торове, но първо не можете да използвате много азот за домати "Abakansky розово", както е посочено от прегледите. Снимки на летовници, които са засадили този домат, ни показват, че ако следвате всички препоръки, плодовете ще бъдат възможно най-големи.

 

Съвет!

За да бъдат плодовете вкусни, големи, сочни, е необходимо да се спазва термичният режим в оранжерията. Оптималната температура не е по-висока от 30 градуса.

 

Поливането на храстите е необходимо, когато е необходимо, по-обилно, когато плодовете узреят. След поливане, оранжерията се излъчва, необходимо е да се разхлаби почвата. Ако разсадът започна да атакува бъг, то той трябва да бъде отстранен. Когато разсадът стане по-голям и започне да образува плодове, насекомите вече няма да се интересуват от тях.

Вижте също: Домати "Shuttle" ревюта, снимки, доходност

Това са всички подробности. Спазването им е гаранция за добра реколта. "Абакански розово" все още се радва на успех поради добра причина.

Видео преглед на сорта "Абакански"

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания