меню

Отглеждане на домати 2.10.2017

Голяма реколта от домати у дома

Чери домати на перваза на прозореца голяма реколта у дома

Феновете за отглеждане на зеленчуци винаги ще намерят изход в тази ситуация, но начинаещите могат да се изненадат. И ние говорим за отглеждане на домати у дома на перваза на прозореца. Да, това е доста реалистично и вече за много градинари или просто жители на града не е тайна. Бихте ли искали да отглеждате зеленчуци, без да напускате дома си? Няма проблем. Прочетете следната статия, и освен това, ние ще ви научи да растат не само култура от домати, но култура от черешови сортове.

Тези плодове винаги са в голямо търсене, защото изглеждат много красиви, вкусни, удобни за консервиране. Спазвайки редица правила и избирайки правилните сортове, които могат да се отглеждат в затворено пространство, определено можете да получите биологичните си зеленчуци без специален труд и земя.

Вижте също: Сортове домати от сибирска селекция със снимки и описания

Чери домати на перваза на прозореца

Големи добиви у дома могат да се получат чрез избор на подходящия сорт, като се осигуряват разсад с допълнително хранене, добро осветление и своевременно поливане. Тези техники са най-важни. И заслужава да се отбележи предварително, че ако сте нов в този бизнес, но искате постоянно да растат зеленчуци или цветя през цялата година, тогава ще трябва да купуват лампи. Без добра светлина никакви фиданки не могат да се развият нормално, те ще бъдат извадени и разбити.

 

Съвет!

За да се осигури осветление за разсад, не купувайте крушки с нажежаема жичка, няма смисъл от тях и разходите за енергия са високи. Най-добре е да купувате фитолампи, които излъчват светлина в определен диапазон, той е много подходящ за разсад или флуоресцентни лампи. Те са бюджетни, не изгарят крехки разсад. Но ако има много разсад, тогава трябва да има най-малко три лампи, тъй като те са тънки.

Много хора се чудят дали е възможно да се отглеждат домати у дома през зимата. Разбира се, това е възможно и това е доста често срещана практика. За да направите това, вземете сортове, които не изискват опрашване от насекоми, които са предназначени за отглеждане в оранжерии, устойчиви на определени заболявания. Например, един от лидерите в домашното отглеждане е разнообразието на Балконското чудо.

По отношение на чери доматите също е важно да се избере правилно сорта. Препоръчваме Ви да засадите:

  • "Бонсай";
  • Cherry Lisa F1;
  • "Палечка";
  • "Minibel";
  • "Череша";
  • "Червената шапчица".

Вижте също:Поликарбонатни парникови домати, най-добри класове

Ако говорим за високи сортове череша, то най-често градинарите използват за засаждане Cherry Cocktail, Bead F1, Baby, Kid, Golden Queen, Marishka F1.

Допълнителни съвети за отглеждане

Ако планирате да отглеждате домати през зимата, тогава трябва да се погрижите да има топлина на перваза на прозореца. Очилата през зимата ще бъдат много студени, което уврежда растежа и развитието на разсад. Ето защо, топло прозореца предварително, вземете саксии за бъдещи храсти, като се вземе предвид размера на перваза на прозореца, така че растението е възможно най-далеч от студено стъкло.

Доматите у дома изискват допълнително хранене, но това е такава култура, ако се излее с химически торове от магазина, ще се натрупват най-вредните вещества, които могат да доведат до отравяне. Най-добре е да се хранят домашни домати с органични вещества или народни средства.Можете да използвате пилешки тор, и не трябва да се притеснявате за не-естетиката на процеса и миризмата в апартамента, тъй като този тор сега се продава сух с ясни инструкции. Просто разредете и разпръснете разсад. Можете също да използвате и да се хранят с мая, пепел, биологични препарати, безопасни за здравето.

Освен лампите, трябва да знаете, че сортовете домати за отглеждане на перваза на прозореца, като чери домати, са много взискателни към светлината. Най-добре е да се отглеждат разсад и бъдещи плодове в южните или югоизточните прозорци и да се допълват сметищата.

За да се избегнат болести, а у дома фиданките често са атакувани от черен крак, е необходимо да се извърши предсеитбена обработка на семенния материал и почвата с разтвор на манган. Можете да използвате слаб разтвор на всеки две седмици за поливане на разсад. Така че, това са основните изисквания, сега пристъпваме към самия процес на засаждане и отглеждане на чери домати у дома.

Вижте също: Домат "Краснобай" - ревюта, снимки, доходност

Засяване на черешови семена за разсад за отглеждане у дома

Културите не се различават от засаждането на обикновени сортове. Можете да засадите семена в общ контейнер, след това във фаза на две истински листа ще потопите разсад в саксии за цветя или други контейнери, в които ще отглеждате вашите черешови дървета у дома. В общия капацитет, семената се засяват в един ред, разстоянието между тях е 2 см, дълбочината на засаждане е 1 см. Отгоре семената се леко посипват с пръст. След това се овлажнява от спрей и се покрива с филм до входа. Температурата за покълване не трябва да е под 26-27 градуса. След появата на издънки, температурата може да бъде 20-25 градуса.

Съвет!

За да се чувстват добре храстовите храсти и да се развиват добре, за да образуват висок добив, изберете саксия с около пет литра.

Можете да използвате торфени таблетки, които са накиснати и поставени вътре в тях семената. Когато разсад са покълнали, тогава можете веднага да сложите тези хапчета в контейнер или в торф, които след това се поставят в основните саксии, без да се отстраняват разсад. Това е удобно, тъй като кореновата система не е наранена. След сеитба, таблетките се поставят в общ контейнер и се покриват с филм, докато се появят кълнове.

По отношение на почвата, череши растат на една и съща почва с много обикновени сортове. Можете да си купите почва в магазина за зеленчуци, можете да направите най-лесната рецепта - трева почва, пясък, хумус, торф. Всичко се прави в равни части.

След прехвърляне на разсад в основните съдове, след две седмици те правят първото хранене. След което се повтаря на всеки 2-3 седмици. Ако вашите сортове череша високи, предварително, да се грижи за това, което ще ги връзвам. Търсите подкрепа или въже.

Опитните градинари съветват домашно приготвени чери домати на перваза на прозореца да се оформят равномерно и обилно, периодично по време на цъфтежа, да се четкат храстите с мека ръкавица за опрашване. Препоръчва се и постоянно да се разхлабва почвата. Но отново трябва да прочетете информацията на опаковката по време на покупката. Доматите трябва да бъдат само за затворена зона, самоопрашваща се.

Чери доматен гриж

Ако храстите ви са се вкоренили в постоянен контейнер, тогава грижите ще бъдат прости. Доматите трябва да се поливат 1-2 пъти седмично. След това почвата се разхлабва, а ако се е утаила, се изсипва нова почва. На всеки 2 седмици трябва да се хранят храстите, също да ги превърнете в светлина, така че стъблото да не се огъва.

Високите сортове са обвързани във фазата на 7-9 истински листа. Осветлението трябва да бъде през зимата най-малко 10 часа на ден, регулирайте лампата в зависимост от региона. Pasynki можете да изтриете или не. Ако искате гъсти храсти, но предварително подгответе мястото и контейнера повече. Уверете се, че почвата не е мокра, в противен случай храстите и плодовете ще започнат да болят.

Как да отглеждате култура без сеитба на разсад?

Ние сме свикнали с факта, че можем да получим плод след засаждане на разсад, но има и друг метод.Ако не знаете как да растат домати до май без оранжерия или разсад, след това прочетете. Много е просто.

Така че, през есента от любимите си домати в страната разкъсвайте клонките. Можете да ги вземете от съседите, ако не го направите. След това клонките се поставят във водата и се поставят на прозореца, сякаш искате да получите корени за домашно цвете.

Скоро разсадът ще се разтегне и трябва отново да отрежете върха на главата и да го поставите във водата. За да се появят корените по-бързо, можете да ги обработвате с "root". Когато разсадът се утвърди, просто ги поставяте в почвата. Вече от май трябва да имате плодове.

Това са тънкостите, които трябва да знаете, за да отглеждате домати у дома. Не толкова неприятности и ще украсявате масата си с красиви чери домати.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (2 оценки, средно: 5,00 от 5)
Зарежда се ...
Чери домати на перваза на прозореца голяма реколта у домаЧери домати на перваза на прозореца голяма реколта у дома

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания