меню

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания 17.11.2017

Висококачествен хибрид от домати "Краснобай Ф1". Какви са неговите ползи?

Днес ще има разговор за доматите, а именно за домат "Краснобай", чиито прегледи представляват интерес, а снимките и показателите за добив само я подсилват. Какво е този домат, нека погледнем по-нататък.

Общо описание

Сортът "Краснобай" е хибрид. Това означава, че тези домати имат високи добиви, а болестите и различните неприятни метеорологични прояви не оказват голямо влияние върху цифрите, тъй като доматите са стабилни. Разбира се, има и минус - това е нещо, което не може да бъде взето от хибриден сорт и да получи семената за следващата година.

Защо градинарите обичат "Краснобай"? И за това, че той може да даде отлична реколта от домати с тегло до 500 грама или повече. В този случай болестта не е ужасна. Но високи проценти могат да бъдат получени при условие, че растат в оранжерии, където високи храсти са по-добре обвързани с опори, тъй като собствените си плодове може да се счупи растението. Ако има оранжерия, тогава можете да отглеждате домати дори на север.

Разнообразието в нашата страна започна да расте официално през 2008 г., след което щеше да бъде вписано в регистъра. Донесе разнообразие на територията на нашата държава. И през годините "Краснобай" стана много популярен и търсен, градинарите винаги го хвалят и култивират от година на година.

Вижте също: Определящи сортове домати от сибирска селекция

002243_mini4Характерно разнообразие

  • Независим сорт. Височината му може да достигне повече от един и половина метра. Необходими са поддръжка.
  • "Краснобай" се отнася до хибриди със средносрочно зреене. Така че, първите реколти след момента на появата на разсад получават 120-130 дни.
  • Вкусът на плодовете е отличен, плътта е месест, тегло до 500 грама и повече. В този случай плодовете имат плътна кожа, устойчива на напукване. Този факт и фактът, че плодовете могат да се съхраняват добре и да се транспортират, правят сорта много конкурентен на пазара. Възвращаемостта е висока.
  • Плодовете могат да бъдат събрани неузрели и те узряват добре у дома.
  • Зрелите домати имат богат червен оттенък, формата на плодовете е леко сплескана.
  • Ако засадите "Krasnobay" на улицата, то трябва да бъде региони с топъл климат, тъй като сортът може да няма време да се види на други места.
  • Производителността е много висока - до 15 кг от един храст.
  • Целта на сорта е таблична, универсална. Плодовете са много вкусни салати, сокове, сосове. Но не можете да запазите цели домати заради големите си размери. Но, според прегледите, тези домати се отменят, ако се осолят с барелов метод.
  • Сорт, устойчив на болести.

Ако говорим за минусите, то е едно - това е невъзможността да узреят в повечето региони, ако засаждате храсти на улицата. Също така, много от тях са недоволни от факта, че плодовете не се формират толкова рано. Но всички тези минуси са без значение.

Вижте също: Най-добрите сортове домати за поликарбонатни оранжерии

Домат "Краснобай" - това е голям претендент в новия сезон на засаждане. Той ще се хареса на високия си доход и ще можеш да го отглеждаш за продажба без страх.

Видео преглед на хибрида "Краснобай Ф1"

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания