меню

Доматените сортове със снимки и описания 8.03.2017

Домат "Снежанка" - описание на сорта

Днес, според традицията, ние продължаваме да ви запознаваме с различни видове домати, а темата на разговора ще бъде доматът "Снежанка" и неговото описание на сорта. Красиво име на интересен домат. Той е обичан от жителите на лятото за непретенциозен нрав и редица положителни качества. За тях по-нататък.

Общо описание

Ако търсите домат, който ще ви достави минимум крепости, освен това, времето във вашия регион не винаги е добро, тогава този сорт е за вас. Той не се страхува от студ, топлина, вредители. Топли плодове рано, храсти и домати са компактни, защото вече не се нуждаете от жартиери и формация, което спестява време.

Малките плодове са удобни за цялото консервиране, но могат да се използват и за салати и сосове. Заслужава да се отбележи, че храстите не се нуждаят и форма, която също не е всички градинари любов. Чувстват се чудесно в отворена и затворена земя.

Вижте също: Поликарбонатни парникови домати от най-висок клас

Домат "Снежанка" и неговите сортови характеристики

 • Доматите са ранозрели сортове. От времето на засяване и до получаването на първите плодове, ще премине приблизително 85-90 дни.
 • Втулките са много компактни. Височината не надвишава половин метър.
 • Има малко количество листа.
 • Теглото на плода 90-120 грама. Те имат заоблена форма, дебела кожа и красив лъскав червен цвят.
 • Доматите не се напукват.
 • Много вкусно и ароматно.
 • Те имат универсална маса. Вкусно пресни и в обрат.
 • Устойчив на болести, тъй като плодовете се образуват рано.
 • Жътвата узрява приятелски и равномерно.
 • Добивът на малък храст до 3 кг.
 • По време на отглеждането в Централна и Черноземска област се прояви отлично.
 • Отглежда се от 2008 г.
 • Студеноустойчива и устойчива на топлина степен.
 • Добре съхраняван и транспортиран.

Вижте също: Домат "Краснобай" ревюта, снимки, доходност

Как да растат домати "Снежанка"

Всички селскостопански технологии са много стандартни и прости. Семената преди засаждане кисели, след това засадени в добре проветрявана почва, по отношение на - това е месец март. Разсадът на открито се прехвърля, когато са на възраст 50-55 дни. Ако навън е студено, то за младите разсад е по-добре да се направи подслон, тогава сортът вече няма да се страхува от екстремни метеорологични условия. Домат "Снежанка" събира страхотни ревюта, градинари споделят снимки. Производителността, макар и не най-голямата, но все още стабилна, и качеството на плодовете е висока.

Можете да засадите семена в отделен контейнер и фуга. Първият вариант е за предпочитане, защото тогава ще можете да заобиколите рутинните снимки. Почвата се продава в магазините, можете да смесвате градинската почва, хумус, пясък и пепел. Ако има торф, можете да го добавите. Ако се притеснявате за хранителната стойност на почвата, добавете една лъжица минерална подготовка. По-добре е да се вземат биологични агенти, които не увреждат бъдещата реколта и да я направят екологично чиста. Като цяло, има много народни рецепти торене.

Вижте също: Домати "Кейт" ревюта, снимки, доходност

Поливането на доматите е 2-3 седмично, не се пълни. Всеки път е по-добре да разхлабите почвата. Най-дресингът може да донесе органични и закупени минерали. Това може да бъде хумус, компост, лопен, отпадъци, вливания на дрожди, плевели или готови инструменти в магазина. Те се продават много. Повече неприятности не бива да имате.

Това е всичко, което трябва да знаете за този домат. Всичко е просто и няма да имате затруднения, защото това е чудесна възможност за новия сезон.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания