меню

Доматените сортове със снимки и описания 7.03.2017

Описание на домат "диня"

Ако сте човек, който обича всичко, което не харесва другите, то домата „Диня“, описанието на разнообразието, което ви предлагаме, може наистина да ви изненада с необичайния си вид. Защо такова име? Да, просто вижте снимката и всичко става ясно. Плодовете имат зелени ивици, които напомнят на любимите си плодове. Но не само това е забележително за този домат.

Общо описание

Доматът се отглежда в нашата страна, за това се записва в Държавния регистър. Той е по-скоро предназначен за отглеждане в оранжерии. Но ако сте жител на топли райони, можете свободно да растат разнообразие на легла в открит терен. Доматът има впечатляващ външен вид, тъй като расте с повече от два метра височина.

Разбира се, ще е необходимо да се работи с сорта, тъй като той трябва да бъде вързан и оформен. Но всичко това не е толкова трудно. А жартиера се прави на опори от тел или на пергола, и как да се образува диня домат, ние ще ви кажа в тази статия. Лятото обича този домат за необичайния му вид, за добра доходност. Плодовете и храстите подлежат на няколко заболявания. И това често се случва с тези сортове, които се отглеждат в парникови условия, където има много влага и вътрешна почва, които могат да бъдат лошо преработени.

Вижте също: Домати "Интуиция" ревюта, снимки, доходност

Домат от диня. Характеристики и описание на сорта

 • Доматите имат средно ранно узряване. Старомодната форма се появява за първи път след около 107-110 дни.
 • Плюс доматите в това, че те носят дълъг период.
 • Те имат резистентност към фитофтора и гъбични заболявания.
 • Цветът на плода е червен, тъмен със зелени ребра, които са разположени по-близо до стъблото. Форма леко сплескана.
 • Плодовете имат маса до 200 грама, но ако през лятото се грижи внимателно, спазва всички селскостопански практики, тогава теглото на доматите може да бъде повече от половин килограм.
 • Един храст може да даде средно по три килограма или повече.
 • Плодовете могат да се напукат.
 • Доматите са много вкусни, ароматни, могат да лежат дълго време.
 • Поради необичаен външен вид и добра транспортируемост може да се отглежда за продажба. Но транспортът трябва да бъде чист, така че доматите да не са напукани.
 • Височината на храста 195-210 см. Изисква подкрепа. Леко листни.
 • Домат "Диня" на открито ще има по-малко впечатляващи размери и тегло на плодовете 120-150 грама. Но само в южните райони е възможно такова кацане.

Вижте също: Домати "Shuttle" ревюта, снимки, доходност

Агротехника расте

Този сорт е много непретенциозен, ако говорим за минусите, това е формацията и жартиера. Но тук всичко е просто. След засаждане на разсад в оранжерията, незабавно свържете разсад с въжетата, по които те ще растат. По отношение на формацията, най-добрата реколта ще бъде, ако стъблото е оставено само едно. Това означава, че вие ​​изтривате всички доведени деца и в горните синуси. Можете да премахнете някои от долните листа, за да узреят по-интензивно.

 

 

 

Съвет!

Почвата за засаждане на домати "диня", според прегледи, е по-добре да се вземе неутрална или леко кисела. Снимка, който засади домати, ясно показва какво получаваш в резултат.

Разсадът се засажда през март в отделни саксии, торфени таблетки. Почвата трябва да бъде добре дренирана и некиселинна. Културите се покриват до момента на появата с филм. След като разсадът се е издигнал, те се поставят на перваза на прозореца, поливат се, докато почвата изсъхва.Не забравяйте да разхлабите земята и да разточвате разсад, така че да не се извиват. Можете да направите някога интегрирано лекарство.

Вижте също: Сортове домати от сибирска селекция със снимки и описания

Засаждане в оранжерията се извършва през май, почвата се приготвя предварително - те копаят, отхвърлят се от паразити, правят дупки. На един метър не трябва да бъде повече от три храсти. Поддръжките се полагат предварително. Във всяка дупка можете да излеете готовия тор или лъжица пепел, хумус и пясък в равни пропорции. След засаждането, разсадът се полива, когато изсъхне, разхлабва се и въздухът на оранжерията всеки път. За образуването, както казахме по-рано, трябва да правите тор 2-3 пъти на сезон. С правилна грижа, сортът носи плод до замръзване.

Такава селскостопанска технология ще ви позволи да растат необичайни плодове. Те ще радват вас и вашето семейство на масата.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания