меню

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания 20.03.2018

Домат "Семейство F1": невероятна доходност е гарантирана

Хибридът донесе на пазара предприятието NPF Agrosemtms LLC Киров.

След изпита през 2007 г., "Семейство" е вписано в регистъра на развъдните постижения на Руската федерация под номер 9610095.

Доматът се препоръчва на всички зеленчукопроизводители и градинари на страната в северната, северозападната, централната, Волга-Вятската, Централно-черноземната, Северен Кавказ, Средна Волга, за отглеждане в домашни приюти на частни ферми като ранен срок за узряване и използване в салати. Земеделските производители са опитвали този сорт в зеленчукови градини и били много доволни.

Характеристика и описание

Растителната форма на домати е определяща. Височината на "семейството" рядко надвишава 100 см. Бушът е силен, разпространен с дебели издънки и със средна големина с листа. Такъв храст може лесно и просто да носи добър производствен товар, обаче, подчинен на високата хранителна стойност на почвата.

Плодовете на хибриден домат закръглени. Зреещи, те плашат зеленчукопроизводителите с огромното си зелено петно ​​в близост до стъблото, но след като достигнат биологична зрялост, петното бавно се разтваря и доматът придобива красив, равномерен червен цвят.

Плодовият хибрид се простира във времето и този имот не може да бъде включен в списъка на недостатъците, защото доматите през целия сезон дават на земеделските производители големи и вкусни плодове.

Доматената кора е нежна и в същото време достатъчно плътна, за да предпази съдържанието й от напукване. Когато готвите за готвене за салата, кори се равномерно отслабва, като под тях се оставя кадифена плът.

При рязане на плодове, теглото на които е в диапазона 180-200 g, можете да видите няколко камери за семена с малък брой семена. Тялото на доматите е умерено меко и сочно, месото има приятна текстура.

Доматът е изключително отзивчив към горната превръзка. Тези зеленчуци, които вече са отглеждали хибрид, казват, че е напълно възможно да се отглеждат плодове с тегло до 350 гр. Въпреки това, тази култивация има редица особености.

Вкусовите качества на доматения плод на хибрида “Семейство” се оценяват като “отлични”. Балансиран доматен аромат и нежен, лек послевкус, като ценителите на доматите.

Зеленчукопроизводителите обработват излишните продукти в доматени продукти, които са с много високо качество поради високото съдържание на сухи вещества и захари.

Вижте също: Разнообразие от домати "Монашеско хранене": възможност за използване на диетична храна

Резистентност към заболявания

Животновъдите работят интензивно в посока на отглеждане на такива сортове и хибриди, които биха могли да устоят на причинителите на бактериални, вирусни и гъбични инфекции. Доматите от семейство F1 са абсорбирали всички най-добри качества по отношение на резистентност към болести и имат отлична резистентност към фузариум, жлъчен нематод, вирус на тютюнева мозайка, кладоспория.

Чрез засаждане на хибрид в оранжерийни заслони, можете да сте сигурни, че растението няма да пострада дори при аварийна атака на патогенни патогени. Тези, които отглеждат хибрид на открито, също казват за достатъчната стабилност на доматите.

Висока стабилност на хибрида и външни фактори на околната среда.Каквито и да са климатичните условия, доматите са напълно плодотворни. Хибридът отлично пренася понижените температури и много високи, а също и резки разлики в температурата и влажността.

Силни и слаби страни

Селекционните постижения на XXI век имат повече и повече предимства. Стари и дори много любими сортове, за съжаление, избледняват на заден план. Вече не успяват дори половината от доходността на нови и обещаващи, а „Семейство F1“ не е изключение.

Сред предимствата на хибрида са следните показатели:

 • Ранно плодните. Хибридът поставя първия пук след 5-6 листа и ускорява изяждането на първите плодове за 2-3 седмици;
 • Големи плодове;
 • Отличен вкус на пресни продукти и възможност за преработка в доматени изкушения;
 • Устойчивост на външни фактори, позволяващи засаждане на хибрид във всички региони на страната, както на закрито, така и на открито;
 • Устойчивост на заразни болести на доматите;
 • Висока доходност, способна да даде стоков вал в диапазона от 17-19 кг на квадратен метър парникови зони;
 • Висока доходност. Всички продукти на хибрида са еднакви, еднакви и високо представени;
 • Високи транспортни свойства;
 • Дълъг период на съхранение след събиране.

Като недостатък може да се каже, че доматът е едър плодов и се налага върху няколко парчета на едно съцветие. Това свойство води до необходимостта от редовно и задълбочено връзване на плодовите съцветия от началото на растежа им до момента на прибиране на реколтата.

Нарастващи нюанси

Доматът "Семейство F1" е много висок. За да може един хибрид напълно да разкрие своя генетичен потенциал, е необходимо да се отглеждат мощни, натрупани разсад.

Ранните сортове и хибриди могат да се култивират без метод на разсад, но тогава не може да се получи ранно производство.

сеитба

Тъй като "Семейство F1" хибрид, тогава аз няма да се научат да използват семена от градинари. Чрез закупуването на професионални семена вече няма нужда да се обработват с насърчители на растежа. Накисването на семената също няма смисъл, защото можете да измиете регулаторите на растежа, които се използват за третиране на семената с производителя. Ето защо, най-добрият метод за засяване е сеитбата на сухи семена в почвата.

Избор на почвена смес

Най-доброто за разсад е да се използва универсална почвена смес, създадена от професионални агрохимици, която се предлага в мрежата от магазини за аграрна ориентация. Тези почви са избрани специално за продуктите от разсад, те са;

 • светлина;
 • хранителни вещества;
 • дезинфекцирани;
 • пропускливи за вода;
 • обогатен с минерали;
 • балансиран в киселинност (рН).
Ако почвата се приготвя самостоятелно, по-добре е да се вземат компост, хумус и пясък в равни количества. На кофа на тази смес, трябва да добавите 0,5 литра пепел пещ, тя ще добави към сместа от калий и фосфор, а също и намаляване на киселинността нежелани за домати.

Тъй като доматът е много плодотворен, не може да се направи без допълнителни превръзки. За да избегнете ненужни проблеми, можете да го комбинирате с минерални хранителни вещества, когато подготвяте почвата. За да направите това, добавете две супени лъжици амониев нитрат и суперфосфат към сместа от кофата и разбъркайте добре.

Вижте също: Зелени домати: Описание и характеристики на изумрудните сортове

Технология на засяване

За да бъдат приятелските издънки, е необходимо да се спазва следната методология:

 1. Напълнете ваната с предварително приготвена почвена смес;
 2. На повърхността на почвата се разпространява семената на доматите на разстояние 2-3 см един от друг;
 3. Покрийте семената с пръст на 1,5-2 cm;
 4. Налейте вода през сито, чиято температура е 2-3 градуса по-висока от стайната температура;
 5. Увийте култури с филм или покрийте със стъкло;
 6. Поставете културите на място, където температурата ще се съхранява на 24-часов час.

Издънките ще се появят след 6-8 дни.

Грижа за културата на разсад

За да растат качествени разсад са необходими:

 • спазване на температурата;
 • своевременно поливане;
 • редовно излъчване.
 • подхранване, в случай на култури в неподготвени почви.

Веднага след като разсадът достигне фазата на две истински листа, той трябва да бъде разбит в отделните им контейнери. По-нататъшното отпътуване ще бъде от същите точки, както преди гмуркането.

Засаждането в оранжерийния подслон се провежда на възраст 55-65 дни и на открито на същата възраст, но само когато заплахата от замръзване приключи.

Характеризира се с грижа на открито

Отчитайки „Семейство F1“ за прегледи на домати, снимки, добивът става ясен, че основата на голям вал на продукта е хранене.

Те трябва да се извършват 2-3 седмици след разсаждане, започвайки с азот, и след това на всеки 15-20 дни. От образуването на яйчниците към хранителните разтвори се добавят калиеви торове.

Домат "Семейство F1" заслужава вниманието на зеленчукопроизводителите и остава фаворит от дълго време.

Вижте също: Защо доматите пожълтяват и какво да направят?

Видео: 10 грешки при отглеждане на домати

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 оценки, средно: 1,00 от 5)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания