меню

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания 22.03.2018

Домат "Анастасия": много предимства и проста обработка

За много градинари, които нямат своя собствена оранжерия, но искат колкото е възможно по-скоро да отгледат доматено растение, има сорт Анастасия. Той е устойчив на внезапни климатични промени и също така има добър имунитет към болести. Тази статия ще бъде полезна за тези, които планират да засаждат домати Анастасия, характеристики, описание на сорта, мнения, снимки, добив са дадени по-долу.

Характеристики и описание

Доматено Анастасия, характеристика и описание на сорта имат своята простота. Продължителността на узряването е не повече от 3 месеца. Когато се отглежда в оранжерийни условия, растението се развива по-бързо. Производителността, като правило, на най-високо ниво, независимо от мястото, където те растат. На практика не е заразена с Fusarium.

Описание на храста

Храстови сортове Анастасия. Нивото на растеж достига на открит терен до 70 см и до 90 см в затворена оранжерия.

Поради малкия си размер, храстът не е необходимо да се забива и определено помага да се спестят време и енергийни градинари.

Характеристики на плода

Постепенно по храстите растат малки зелени плодове със заоблена форма, които по-късно придобиват червено-бордо. Домати Анастасия малка, средна големина 130 гр. Въпреки факта, че плодовете са малки, реколтата градинари събират големи обеми. На една клонка може да расте от 2 до 4 гнезда. Спазвайки всички правила за отглеждане на домати, можете да получите повече от 20 кг зеленчуци от 1 кв. М от територията.

уговорена среща

Разнообразието Анастасия има универсална цел. Доматът може да се използва в различни салати и пресни, както и в зимни заготовки.

Силни и слаби страни

Предимствата на доматените сортове Анастасия включват:

 • Простота в процеса на отглеждане;
 • Бърз растеж и благоприятно развитие дори в дисфункционална, за развитие на завод, земя;
 • Имунитет към болести;
 • Добър добив.

Вижте също: Разнообразието от домати "Легенда Тарасенко": надеждни и ползотворни

Характеристики на отглеждане

Доматът може да се отглежда по няколко начина. Най-популярни сред градинарите е открита земя и оранжерия. Но за категорията на хората, които нямат територия за отглеждане на зеленчуци, те отдавна си мислят за начин да отглеждат домати на балкона. Освен това, хората често се засаждат в пет литрови бутилки, където растението се вкоренява и расте не по-лошо, отколкото на открито.

Препоръчителни райони за отглеждане

Това разнообразие благоприятства южните райони, има висока доходност.

Най-подходящи са градове като Астрахан, Донецк, Волгоград, Кубан, Крим и Белгород. Що се отнася до Урал, Далечния Изток и Сибир, добра реколта води до нарастване в парникови условия.

Болест и устойчивост на вредители

Сред доматите често се различават 2 вида заболявания, които е вероятно да се разболеят:

 • Вирус на мозайка от тютюн;
 • Късна болест.

Хибрид Анастасия има отличен имунитет към такива рани. Във всеки случай, способността да се противодейства не дава 100% гаранция, че доматът никога няма да се разболее. Рискът е незначителен.В повечето случаи тези домати са засегнати, което не е нараснало според очакванията. Разумната грижа и систематичното външно изследване на всеки храст ще помогнат за предотвратяване на заболявания.

Отглеждане на разсад

Преди засаждане на домати Анастасия в земята, е необходимо да се отглеждат разсад. Оптималните месеци са март-април. Така че нека анализираме фазирана система.

 1. Семена. Препоръчително е да се засадят предварително накиснатите семена, тъй като в набъбналото състояние те поникват по-бързо. Накиснати в марлеви тъкани за 20 часа. Възможно е семената с дефект да се изключат самостоятелно. За да направите това, се нуждаете от разтвор от 1 литър вода и 40 г сол, където се поставят всички зърна. След половин час тези, които не трябва да се използват по време на засаждането, ще се издигнат до равнината на водата.
 2. Ground. Отглеждането на разсад е възможно във всяка земя. Почвата трябва да бъде ефирна и хлабава, за това можете да добавите торф и дървени стърготини.
 3. Последният етап. Вземете необходимите прибори за засаждане на зърна. Като алтернатива можете да приложите саксии или чекмеджета със средни размери. Нивото на капацитета трябва да бъде избрано до 10 cm.

Самата процедура е много проста. Поставете семената в земята на дълбочина 2 см. След това излейте и изравнете земята, след това внимателно я напойте. Покрийте съдовете с насадени семена с филм и ги изпратете в стая, където температурата е +20 градуса.

Веднага след като се появят първите кълнове, контейнерът с доматите трябва да се пренареди на място с достатъчно осветление. При липса на светлина кълняемостта ще бъде по-бавна.

Не постоянно вода разсад, защото на висока влажност може да се случи процес на гниене. Когато земята е напълно суха, можете да напръскате повърхността с вода.

Вижте също: Серия от домати "Cream гигант": описание на сортовете

Трансплантация в земята

Засаждане на домати в региони с различен климат по различно време. Земеделците, живеещи в средната лента, започват да засаждат домати в средата на май. Препоръчително е да се извърши процедурата сутрин или след тъмно. Има някои правила за разсаждане на домати:

Подготовка на повърхността

Формирането на легла трябва да е няколко дни, а за предпочитане една седмица преди засаждането на домати. Почвата трябва да бъде подготвена предварително - добавете състава на медния оксихлорид. Не е препоръчително да се използва прекомерно количество тор. 1 литър на квадратен метър парцел е напълно нормално. В допълнение, на земята се добавят минерални и органични добавки (4 кг дървени стърготини, торф, хумус). След това на територията да копаят и ниво с рейк.

Горещата вода ще помогне за дезинфекция на почвата. Поливането на парцела е като последния етап от подготовката.

трансплантация

Засадени разсад трябва вертикално. Стъблото остава над земята, а корените се потапят в земята. Препоръчително е да се засадят в 2 реда, където приблизителното разстояние между тях е 50 cm.

В същото време, веднага след като сте засадили доматите, поставете колчетата. Това ще послужи като добра подкрепа за растенията. Височината на колчето е не повече от метър. В случаите, когато храстите растат повече от очакваното, опорите трябва да се сменят с по-голям размер.

грижа

Допълнителна грижа за доматите е:

 • поливане;
 • Разхлабване на почвата;
 • плевене;
 • Топ дресинг.

Вижте също: Домат "Гигант Новикова" с отличен вкус

При отглеждане на домати в оранжерия, за да се избегне прекомерната влага, която причинява гниене на растението и плодовете, мулчиране на земята. За тази цел можете напълно да използвате косената трева.

Видео: 10 грешки при отглеждане на домати

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания