меню

Доматените сортове със снимки и описания 13.03.2018

Серия от домати "Cream гигант": описание на сортовете


Днес има голямо разнообразие от различни сортове домати. Има отделни хибриди, има домати, които са вписани в регистъра, има такива, които са резултат от работата на частни фирми, а има и цели видове. Днес ще говорим за последното, или по-скоро за много достойните представители на поредицата. Доматите „Кремът на гиганта” бяха предмет на тази статия.

Бъдете внимателни при избора на домати от същата серия, но в различни цветове. Те се отличават не само с оттенъка на кожата, но често и със селскостопанска техника. Прочетете внимателно информацията върху опаковката.

Официална информация

Както разбирате, "крем-гигант" е част от целия вид домати. Сега е трудно да се каже точно кога е възникнала идеята за създаване на поредица. Факт е, че всеки вид включва много разновидности, които са били отглеждани в различни години и дори десетилетия. Едно нещо е известно със сигурност, че животновъдите искат да постигнат от бъдещата универсалност на доматите в готвенето, дълъг срок на годност. И ако говорим за „Крема на великана“, тогава има и големи плодове, от които не са толкова много в серията. Животновъдите са получили много различни сортове, според някои данни има повече от 150 вида.

Характерни сортове

Днес не сме запознати с цялата серия, а с представители на големи плодове. Доматите тук са червено, малиново, жълто-оранжево. По принцип, всички домати се отличават със силна кожа, която позволява културата да се съхранява дълго време и може лесно да се транспортира. Кулинарната дестинация е много разнообразна в доматите "Крем на гиганта", а тези домати са идеални за преработка и прясна храна.

Можете да засадите различни разновидности на гиганти, които от своя страна имат различни срокове на узряване, цвят и вкус. Това ще даде възможност да се получи вкусна реколта от началото на лятото до есента, а асортиментът от плодове ще отвори повече възможности за готвене.

плодове

Трябва да кажем и за самите домати. Цялата серия получи името си по причина, а за формата на плода под формата на сметана - има само удължени домати, има малък чучур. "Cream гигант" не е изключение, доматите с различни цветове на този подвид са всички с продълговата форма. Те са силни, пулпата съдържа малко вода, семена. Благодарение на което реколтата се съхранява дълго време, тя може да узрее.

Поради голямата маса плодове, реколтата е винаги добра и има нещо, което да се подготви за зимата. Често "кремът на гиганта" и неговите сортове се отглеждат за продажба. Техните индикатори за това имат, а търсенето винаги е високо. Доматите "Cream of the Giant" могат да се видят на пазарите в цялата страна. Те са добре съхранени, имат прилично представяне. Вкусът също не се оплаква.

Масата на плодовете в тази серия може да бъде напълно различна. Това не са само месести гиганти домати - 300 грама или повече, но също и компактни като чери домати.

Вижте също: Серия „Домати“ „Сладка кучка“: описания и характеристики на сортовете

Използване на домати

Подвидът „Cream of the Giant“ е идеален за създаване на кулинарни шедьоври. Разбира се, голяма маса плодове има своите недостатъци, тъй като такива домати не се поставят цели в буркан, но можете да направите сокове, кетчупи, тестени изделия.Оранжевите сортове на подвида са хранилище на обезщетения за деца и хора с диетично хранене. Домакините също правят много вкусни смесени зеленчуци, мариноват големи плодове в бъчви, а неутралният вкус не разваля вкуса на други зеленчуци. Плодовете съдържат много богат витамин и минерален състав, те съдържат много фибри - фибри, което помага на нашия храносмилателен тракт.

продуктивност

Разбира се, всичко зависи от сорта, „Кремообразният гигант” показва високи резултати, до голяма степен благодарение на масата на доматите. С 2-3 храсти на квадратен метър можете да съберете повече от 10-12 кг домати. По-компактни сортове дават 7-8 кг. Но е важно да се спазват земеделските практики, да се грижат добре. Едно е сигурно, че цялата серия се счита за много продуктивна, т.е. при различни условия на отглеждане, културите са стабилни и високи навсякъде.

стабилност

Животновъдите поставиха задачата да получат сортове не само продуктивни и гъвкави в готвенето, но и силно устойчиви. И те го направиха, защото повечето сортове не се разболяват, не гният. И нашите домати „Крема на гиганта“ също са червени и жълти.

Но все пак, фитофтората понякога може да съсипе културата, до голяма степен ще зависи от компетентното селскостопанско инженерство и навременната превенция.

Функция за култивиране

Всеки сорт се отглежда по свой начин. Разбира се, начинаещ може да се обърка, но просто следвайте основните правила.

 • При закупуване на определен вид домати от серията, винаги трябва да погледнете информацията на опаковката - добър производител ще посочи основните тънкости.
 • Агротехнологията на доматите е много подобна в много отношения и зависи от сорта. Като правило, всички високи сортове изискват оформяне и жартиери, напротив, ниско растящите домати са много лесни за отглеждане. Но е важно за всеки сорт да прочете информация за болести и вредители.
 • Големият плодов "гигантски крем" изисква много поливане, стъбла и жартиера на клоните, те също се нуждаят от тор, за да могат продуктивно да оформят реколтата.
Ако не разполагате с време и опит, а след това изберете сортове, които не трябва да доведено, форма, вратовръзка. След засаждането на разсад, просто смилайте земята и всичките ви усилия ще бъдат минимални.

Е, да се запознаем с кратко описание на един от най-добрите представители на поредицата "Крем". Както разбрахте, това са нашите гиганти и техните разновидности.

"Кремообразен гигантски червен"

особеност

Много вкусно и сочно разнообразие. Тя има високи храсти, които изискват силна опора, при оформянето им в две стъбла, тя може да нарасне до 1,8-2 метра. По отношение на зреенето клас средата. Отглеждани в оранжерии и на улицата. В северните райони - в топли оранжерии. Плодовете са много вкусни, големи - имат маса повече от 250-300 грама. Производителността сортове отлично. Той обича честото хранене и поливане. Цветът на плода е червен и наситен. Плодовете съдържат много каротин, не се напукват, добре се съхраняват.

стабилност

Вредните организми често не се притесняват от „крем гигантски червен”, той има отлична устойчивост към болести. Много рядко от неправилната агротехнология може да се получи фитофтора. Ако започнете борбата във времето, тогава насекомите и болестите могат да бъдат успешно елиминирани. Ако провеждате превенция, няма да има риск. Ако доматите получат много храна, тогава те ще имат по-силен имунитет. Големите плодове особено се нуждаят от хранене.

Силни и слаби страни

плюсове:

 • големи плодове, вкусни и сочни;
 • много висок добив - до 11 кг на квадратен метър;
 • добро запазване на качеството;
 • стабилност.

минуси:

 • изисква внимание по време на култивирането;
 • нужда от реквизит и формация;
 • големите плодове не са запазени цели.

"Кремав оранжев гигант"

особеност

Това е вторият популярен и доста популярен сорт от подвида от серията. Както разбирате, той има златисто-оранжеви плодове. Те винаги са много популярни сред хората с алергии, тъй като червените зеленчуци ги карат да реагират. Те са богати на витамини, чудесни за деца и за диета. Можете да го използвате за приготвяне на пресни салати, сок и кетчуп.

Храсти като червения сорт са високи и мощни - 1,6-1,8 метра. Формирайте ги в 2-3 стъбла. Сортът може да се отглежда на улицата и в оранжерията, има средно време на зреене. Изискващ състав на почвата, се нуждае от често хранене и тор. Бушът се връзва и пасище.

стабилност

Според мненията, производителите наистина са създали сорт, който е устойчив на всички често срещани заболявания. Той не се страхува от увяхване, мозайки, фитофтори, върхове и коренна гниене. Но винаги е важно да се грижите за насажденията. Вредителите също могат да притесняват сортове със средна зрялост. Те са получени или чрез популярни инфузии, или чрез ефективни инсектициди.

По време на цъфтежа и плодните не се използват лекарства с химически състав, само биологични или народни настойки.

Силни и слаби страни

плюсове:

 • големи плодове - 150-300 грама;
 • идеален за диета и бебешка храна;
 • висок добив - до 10 кг;
 • отлично качество, приятен вкус;
 • широка употреба в готвенето;
 • стабилност.

минуси:

 • изисква внимание;
 • не е запазено цяло;
 • насекомите могат да се притесняват.

Вижте също: Домат "захарен гигант": месест и сладък

"Кремообразен гигант"

особеност

Това е обичайният, така да се каже, крем. Третият клас и един от най-добрите в серията. Плодовете са големи - от 150 до 300 грама. Те имат пурпурен оттенък на кожите, много плътна плът. Не всеки го харесва, защото доматите изглеждат сухи за някого. Но те също имат много фенове за сладостта на доматите и дебелата кожа. Датите на зреене са средно ранни. Първият ви малинов крем ще получите за 110-115 дни от момента на поникването. Тя е израснала, както и всички серии и на улицата, и в оранжерията. Храстите са силни, нуждаят се от внимание, подобно на другите гиганти. Семената в плодовете са много малки. Производителност 8-11 квадратни метра.

стабилност

Доматите "Cream of the Giant" имат отличен имунитет към обикновените домати. В случай на лош агротехнически процес, плодовете могат да се покрият с късна фитосана, но това, като правило, се случва поради липса на хранителни вещества, т.е. ако не се прави допълнително хранене, също и от голям излишък на влага в почвата. Следователно, оранжерията винаги трябва да се излъчва, леглата след всяко поливане и дъждът да се разхлабват. Ако плевене не се извършва на място, то то е изпълнено не само със застояването на влага, но и с развитието на патогенна среда.

Заслуги и ненавършени доставки

плюсове:

 • големи плодове, добър добив;
 • отличен имунитет към болести;
 • сладък вкус, възможност за приготвяне на различни ястия;
 • дълго съхранение и възможност за транспортиране.

минуси:

 • подобно на всички високи и големи плодови домати, той е взискателен към обличане, влага;
 • храстите изискват оформяне и пасинковане;
 • суха плът.
Сортове "Кремово червен гигант", както и оранжеви и прости много достойни домати. Няма да бъдете разочаровани от тях.

Вижте също: Домат "Гигантски лимон": първият в списъка на най-добрите сортове жълти плодове

Ако засадите ранни сортове и средна зрялост, ще получите реколта до есента. Червени и оранжеви домати са много вкусни и, най-важното, здрави.

Видео: 9 тайни на добър домат реколта

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 оценки, средно: 5,00 от 5)
Зарежда се ...
Коментари по статията: 1
 1. Анна

  Тъй като сме свикнали ежегодно да подкрепяме и обвързваме доматите, гигантският крем абсолютно не ни е уплашил, че е необходима грижа. Разбира се, ние също поливаме този вид домат.Защо избрахме тази марка? Защото нашето предпочитание е, че те не са прекалено сочни, а по-сухи. Нашето семейство не обича доматите да са воднисти. А те са противоположни, сладки. Салатите са много готини, или само за сандвич, защото те са големи и в кройка просто пасват по размер на хляба.

  отговор

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания