меню

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания 19.03.2018

Домат "Стая изненада": украсяват апартамента и разнообразяват салата

Имайки предвид прегледите, снимките и снимките на доматите „Стая изненада“, това показва, че този сорт ще се почувства чудесно в малкото пространство на саксията, ще декорира къщата, вътрешния двор, апартамента и ще разнообрази салата.

Официална информация

Заявител и създател на сорт "Научно-изследователски институт за защитено зеленчукопроизводство", Москва Русия и ООО "Гавриш Сем", Москва Русия. Сортът е преминал теста и през 2011 г. е вписан в регистъра на развъдните постижения на Руската федерация под номер 853152.

Класът се препоръчва за отглеждане във всички райони на страната в открит терен и отглеждане като гнездова култура в лични дъщерни стопанства. Дестинация за салата от домати.

Изпълнителите са преувеличени

Търсейки семена от този сорт на рафтовете на магазините за семена, можете да видите торби с името "Room surprise" от "Gavrish", но на снимката красивите малки домати са овални, сливи и теглото е посочено до 60 g.

Всъщност сортът е заоблен плод и очевидно отпечатва снимка от нея е обрасла, а след това някой, чрез невежество и описание, го е подал с овални плодове. Теглото също не е вярно. Да, и клонче на домати на снимката е пропуснато, а "изненадата" перфектно запазва домата си върху багажника.

Характерно разнообразие

Домат от ранно узряване. След сеитба на семената в началото на март, разсадът ще бъде готов за засаждане в откритата земя на зеленчукова градина или саксии в началото на май.

Заводът е нисък, стандартен. Листовата пластина е средна по размер, зелена, без набръчкана.

Плодовете са кръгли, гладки, блестящи. В периода на растеж и узряване на светлозелен цвят напълно узряло червено.

Доматеният плод "Room surprise" е с тегло 20-25 гр. Всички домати са с еднаква форма и с еднакъв размер. Съсредоточаването им приятелски. На секция се разглеждат 4-6 гнезда с малки семена.

Вкус на плода върху оценката на отлични дегустатори. Тези зеленчукови производители, които вече са отглеждали сорт, напълно се съгласяват с оценката на дегустацията и говорят за отличния вкус на доматен плод. Съотношението и балансът на киселините и захарите говори в полза на последния, но в същото време доматът има ясно изразен домат, приятен вкус. За децата доматът е истинско естетическо и вкусно удоволствие.

Гърне с узрели плодове прилича на истинско дърво, на което дори е жалко да се докосне.

Вижте също: Домат "Захарна Настасия": новост за градинари

Плодовете остават на растението дълго време, не стават меки и не се рушат, което е допълнителен бонус в полза на сорта.

Много елегантен вид вани с домати, в които засадени в няколко храсти. Първоначално те са зелени, след това покрити с букети от жълти цветя, което също изглежда страхотно. Когато доматите започват да узряват масово, картината е изключително привлекателна.

Добив и преработка

По време на сортовото изследване на сорта има ясно установен добив от 2,5-2,9 кг на квадратен метър.

Като се има предвид, че сортът е shtambovy, къси и 5-6 храсти могат да бъдат засадени за един метър, до 0,5 кг домати могат да бъдат получени от храста.

Добивът на сорта не е много висок.Вероятно, естествено, няма прегледи на зеленчукопроизводителите за начина, по който доматите се държат при преработката, тъй като няма какво да се преработва, просто за да се възхищаваме.

Доматената кора не е много гъста, затова е необходимо да се вземе под внимание, че под влиянието на топлинна обработка доматите могат да се пръснат.

Резистентност към заболявания

Отглеждане в стайната култура домати "Стая изненада" няма да изисква допълнителна обработка от вас.

Комисията за регистрация не е предоставила данни за устойчивостта на сорта в градината, но за превантивни мерки трябва да се предприемат всички превантивни мерки.

Опитните зеленчукопроизводители редовно обработват насаждения с фунгициди и това е гаранция за високи добиви.

За да не загубите нито един домат, достатъчно е да следвате редица не трудни правила:

 1. Алтернативно засаждане на домати, като се наблюдава сеитбообращение. Върнете доматите на първоначалното си място не по-рано от 3-4 години;
 2. Не използвайте едно и също фунгицидно лекарство през целия сезон, като ги замествате с различни активни съставки, това ще предотврати пристрастяването на микроскопичните гъбички към лекарствата;
 3. Започнете преработка, когато граховото зърно е по-голямо от грахово зърно и след 15-20 дни в зависимост от метеорологичните условия.

Заслугите на сорта


"Стая изненада" има редица предимства:

 1. Ранно узряване;
 2. Отличен вкус;
 3. Няма нужда от опори и жартиери;
 4. Представителен външен вид.

Липса на разнообразие

 • Нисък добив.

Вижте също: Домат "Red Giant": продуктивен и продуктивен сорт

Характеристики на отглеждане

Засяването на семена за отглеждане в закрити помещения може да се направи по всяко време на годината. Въпреки това, трябва да се има предвид, че веднага след като семената дойдат, те трябва да светят за 3-4 дни, 24 часа на ден. Освен това, продължителността на дневната светлина трябва да бъде намалена, но не по-малко от 16 часа. Ако няма възможност да се запали, преместете реколтата до началото на март.

Засяването на домати може да се извърши в следната последователност:

 • Накиснете семената във влажна кърпа и поставете на топло място за 2-3 дни;
 • Напълнете ваната с плодородна почва и я уплътнете;
 • Разстелете семената nakluvshisya на повърхността с разстояние от 2-3 см;
 • Поръсете с пръст до 1-1,5 cm и напръскайте с топла вода от спрей бутилка;
 • Разклатете в пластмасова торбичка и поставете на топло място.
След 5-7 дни ще се появят издънки. Сега е необходимо да се понижи температурата до 18 ° С в следобедните часове и до 14 ° С през нощта и да се постави на най-лекия прозоречен перваз в апартамента.

По време на растежа разсадът трябва да се полива с топла вода, така че булото на земята да се навлажни напълно, но водата не застоява.

Гмурната разсад трябва да фаза две истински листа и можете да го направите точно в тези саксии или вани, където ще бъде постоянен растеж на растението.

Характеристика и описание на сорта домати "Стая изненада" показват, че чрез засаждане на такъв храст лесно можете да украсите стаята и лоджията, вътрешния двор и терасата. Плодовете, получени от красиво растение, ще бъдат още по-приятни.

Вижте също: Серия от домати "Cream гигант": описание на сортовете

Видео: Отглеждане на вътрешни домати през зимата

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Коментари по статията: 5
 1. Светлана

  Това не ми помогна да отглеждам домати у дома досега: няколко плода и огромно количество листа. Очевидно е избрала грешен вид. Трябва да разгледаме това.

  отговор
 2. Irene

  Засади тази изненада в стаята в градината. Семената сеят 7 април. Доматите са големи.Размер в дължина средно 5-6 см. Тегло до 60 грама. Форма яйцевидна, леко удължена. Вкусът е обикновен. Прътът преминава през целия плод. Руж от втората среда на юли, не заедно. Останалите сортове, средно рано за дълго време и по-приятелски руж. Не ми хареса. Няма да засадя повече. Засадени на перваза на прозореца Пинокио, така че отдавна са събрани. И тогава под слънцето и не се изчервяват.

  отговор
 3. Татяна

  Във всички горепосочени снимки в статията доматите са продълговати. Нямате снимки на тази стая изненада? Или все още е изненада?

  отговор
 4. Иван

  Добър ден. Поставете семената на руно на топло "осветено" място или в "тъмно".
  - „Снимайте в пластмасова торбичка и поставете на топло място.“, Бих искал също да изясня какво място е то (тъмно, осветено)

  отговор
 5. Оксана

  Винаги съм интересна и когато чета статии за отглеждането на зеленчуци - защо никога не вмъкват снимки в статии с този конкретен сорт. Разбирам, че е много по-лесно да се вмъкне всяка снимка, но е много по-интелигентно и по-информативно, за да се покажат истинските снимки на този сорт, независимо дали са домати, краставици или нещо друго.

  И тук се оказва абсурдно - дори в началото на статията говорим за това, как е разумно със снимките на опаковките, че сортът всъщност е кръгъл, а не като сливи - и точно там вмъкват снимки с домати като цяло с различни сливи форми. Funny.

  отговор

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания