меню

Доматените сортове със снимки и описания 6.03.2018

Домат "Захарна Настасия": новост за градинари

Ето разнообразие от домати "Sugar Nastasia" ревюта, снимки, дават новост за градинари, но вече е подвел онези, които са се опитали. Какво не е наред с Настая?

Официална информация

Сортът е деклариран за регистрация за въвеждане в регистъра на развъдните постижения през 2013 г. на ООО „Говриш” АД, гр. Москва. Изпитванията са продължили две години, а през 2015 г. сортът е вписан в регистъра под номер 8653895.

Производни сортове LLC "развъдник Gavrish" Москва.

Сортът се препоръчва за отглеждане във всички региони на Руската федерация за отглеждане в частни оранжерии в битови оранжерии като маруля и средносрочно зреене.

Какво е в пакета?

Гавриш, сортиращ сорт, предлага на пазара стоки в цветни пакети, които показват красиви, малинови, сърцевидни домати.

Описанието на сорта съответства на изображението върху опаковката и показва, че теглото на доматите е повече от 400 g, а височината не е повече от 150 cm.

Отзивите на тези, които вече са успели да купят, сеят и растат, казват, че доматите наистина:

 • пурпурно;
 • с форма на сърце;
 • вкусна;
 • до 200 cm.

Но теглото на доматите не успя, и повече от 150 г не е нараснал.

Защо това се случва е известно само на небрежни опаковчици. Но обратно към истината.

Доматът "Sugar Nastasia" от Gavrish е много млад. Този сорт все още не е получил подходящо разпределение и слава, но ако успеете да намерите чисто семе, ще бъде късмет.

Вижте също: Универсален домати "Лиана"

Характерно разнообразие

Вегетативната форма е неопределена, висока, изискваща единичен ствол и навременни пръчки.

Листата са тъмнозелени, средни по размер.

Плодовете на Настася са много интересни, плоски по форма и големи, средна плътност и средно оребрена. Теглото на доматения плод е 250-300 г. Цветът на доматите в незрело състояние е светлозелен, а узрелият домат е червен.

В участък от 4 до 6 гнезда се вижда добре. Те са пълни с доматен пулп и малко количество семена.

Не много често, по време на изпитването на сортовете, комисията по регистрация-дегустация оцени „отлично“ за вкуса, но доматът „Захарна Настася“ го получи. Вкусът е толкова балансиран, приятен и желателен, че прилича на онези домати, които са отглеждани през миналия век и вкусът, който всеки иска да пресъздаде.

продуктивност

Авторите на сорта създадоха отличен продукт, достоен да бъде представен на пазара на семена и добивът на сорта е доказателство за това.

При тестването за „Sugar Nastasya” фигурата е фиксирана на 9,0-11,0 kg / m2 оранжерия.

От избора на нови продукти, може би това не е най-високият добив, но като се има предвид, че доматът има отличен вкус, добивът заслужава уважение.

Резистентност към заболявания

Комисията по регистрация не предостави информация за устойчивостта на сорта към болести.

Редовната инспекция на храстите ще помогне своевременно да се идентифицират вредители и патогени и да се предотврати нарастването на патогенните врагове.

Може да отнеме малко време и прегледите на зеленчукопроизводителите ще покажат колко устойчив е сортът към болести и вредители, но засега е необходимо редовно и своевременно да се извършват лечения с фунгициди.

Първото лечение се извършва веднага след като яйчниците на доматите са с размерите на малък орех, а след това след 15-20 дни, в зависимост от ситуацията.

Заслугите на сорта

Съвсем нов. Малцина са успели да оценят неговите достойнства, особено след като под неговото име не е ясно какво се опакова. Въпреки това, след като стана собственик на семената на сорта "Sugar Nastasia", зеленчукопроизводителите ще се насладят на неговите качества:

 • големи плодове;
 • интересна плоска форма;
 • отличен вкус;
 • добър добив.

Трудно е да се говори за недостатъците на младото разнообразие. Ще отнеме доста време и зеленчукопроизводителите ще споделят впечатленията си изцяло.

Удобства агротехника

Като се има предвид захарта Настасия Домат, характеристиката и описанието на сорта предполагат, че доматът е едър плод, висок и плодоносен. За да може един сорт да покаже целия си потенциал и да разкрие своя потенциал, е необходима внимателна подготовка на разсадния материал и плодородие на площадката за разтоварване.

Период на Расада

За високите домати, най-важното при разсад е да се изгради силна, силна коренова система. Колкото по-голяма е площта на усвояване на хранителните вещества, толкова по-енергично ще доматите ще повишат вегетативната маса, ще определят плодовете и добива.

Разглеждайки тази характеристика в периода на разсад, е необходимо:

 • навременна сеитба (така че възрастта на разсад при разсаждане в оранжерията да е 55-60 дни);
 • своевременно гмуркане на разсад (във фаза 2 реални листа);
 • гмуркане в индивидуален контейнер с обем най-малко 500 ml;
 • прехвърляне на земята с висока хранителна стойност.

Вижте също: Домат домати "Марина Гроув F1": правилна грижа за растението

Кацане в оранжерията

Провеждане на разсаждане разсад трябва внимателно да подготви почвата за трансплантация. За тази цел почвата се изтегля и обогатява, като се използва за тази цел:

 • пресен хумус от животински произход 1/3 от кофа;
 • зрял компост - 1/3 от кофа;
 • изкопан за почвата за обогатяване - 1/3 кофа;
 • едър пясък - 1 кг.
 • суперфосфат - 2 супени лъжици. l на микс от кофа;
 • амониев нитрат - 2 супени лъжици. лъжици върху сместа на кофата;
 • калиев сулфат - 1 супена лъжица. лъжица върху сместа от кофата;
 • пепел - 0,5 литра на кофа на сместа.
Кацането се извършва внимателно, без да се унищожава земната стая. Изпускайки кореновата система в ямата, тя се пълни с предварително приготвена хранителна смес от почвата и се полива обилно с вода до пълно овлажняване.

образуване

Доматът е висок и генетично предразположен към връщането на голям плод. Следователно, образуването трябва да се извършва само в един изстрел.

Веднага след като стадата се оформят, те се отрязват или счупват, оставяйки един пън с височина 2-3 мм.

Не трябва да допускаме израстъци на доведени деца, те забавят хранителните елементи за себе си в ущърб на плодните.

Веднага след като разсадът е засаден, веднага трябва да се притеснявате за свързването на бягството. Всяко съцветие от “Sugas Sugar Nastasia” носи 4-5 плода с тегло 300 гр. Най-малката кривина в бъдеще при набиране на голяма маса плодови форми може да доведе до счупване и загуба на реколта.

Топ дресинг

Като се има предвид голямото отстраняване на хранителните вещества, те трябва да бъдат редовно зареждани.

 1. Първото хранене се извършва с азотни съединения в рамките на 2-3 седмици след трансплантация на постоянно място. За да направите това, разтворете 2 супени лъжици в кофа с вода. лъжици карбамид и 0,5 литра се изливат върху всеки храст след задълбочено дълбоко поливане;
 2. По-добре е да се проведе второто хранене с органични торове в рамките на 2-3 седмици след първото. За да направите това, в една кофа с вода разтворете 1 кг краве, кон или свински тор и изсипете 0,5 литра под всеки храст;
 3. След 2-3 седмици, те се хранят с добавянето на 2 супени лъжици суперфосфат или калиев сулфат в кофа с вода.

Вижте също: Домат "Емералд Ябълка": интересен и оригинален

Спазването на отглеждането на домати ще помогне да се получи голяма реколта от красиви домати.

Видео: Грижа за доматите в оранжерията

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания