меню

Доматените сортове със снимки и описания 7.03.2018

Зелени домати: Описание и характеристики на изумрудните сортове

Описание на серията

Опитвайки се да намери обичайното в доматите, чиито зрели плодове са зелени, става ясно, че само смарагдовите плодове на плода ги обединява.

Те също имат общ недостатък - не е ясно кога плодът е готов за консумация. Понякога се случва, че доматите узряват и когато става въпрос за консумация, те вече са загубили своя вкус и стойност на стоката. На пазара такива плодове също няма да бъдат успешни, тъй като ще е необходимо всеки купувач да обясни, че плодът вече е достигнал биологичната си зрялост. Този аспект спира производството на зеленчуци преди тяхното широко използване.

Избирането на сортове зелени домати със снимки и описания става ясно, че много от тях не са включени в държавния регистър на развъдните постижения и са част от колекцията. От този сорт не са загубили своята привлекателност, а също и в търсенето.

Вкус на Emerald Fruit

В преследване на изключителен вкус, производителите са готови да търсят няколко семена от най-ценните сортове през годините, а да станете собственик може да дойде разочарован или, напротив, изключителна гордост, че притежава нещо необичайно.

Провеждайки дегустационна оценка, всеки човек търси нещо свое, интересно за неговите вкусови рецептори.

Някои хора намират в зеления домат вкус на киви със своята специфична киселинност и интересен вкус. Някой дори не отблъсква вкуса на вар и те са готови да отглеждат домати, за да се насладят на киселост.

Много хора намират в тези домати изключителна сладост и сортове, които остават на растителните легла завинаги.

Преглед на сортовете

Като се има предвид зелени домати, сортове, снимки, можете да оцените тяхното разнообразие. Могат да бъдат описани форми, размери, биологични особености, но вкусът може да бъде разбран само след дегустация. За да разберете насладите и ароматите, които трябва да се сеят и отглеждат, и може би един от сортовете ще стане най-обичаният.

Вижте също: Гниене на домати - методи за контрол

"Зелена захар"

Доматите представили на пазара селекционната компания Sedek. Сортът се отнася до средно узряване и захарният му вкус може да бъде разбран 110-115 дни след появата на пълни кълнове.

Класът се препоръчва както за филмови заслони, така и за отглеждане в кухненска градина.

Растението е неопределено, но не е много високо и рядко надвишава 150 cm.

Особеността на сорта е плодовит плод с течение на времето. Дългият растеж и зреене ще ви позволи напълно да се насладите на вкуса и ще продължи до късна есен.

Доматът "Sugar Green" ще даде плодовете на плоско-закръглена форма. В техническа зрялост те са тъмнозелени на цвят, и докато узряват, те постепенно свалят тъмното си наметало и изсветляват. Тяхното “тяло” става по-меко, изпълнено с изискан аромат и придобива жълтеникаво-зелени нюанси.

Доматената четка се образува от 4-5 плода. Доматите имат тегло в диапазона 200-300 g, докато големите образувания могат да бъдат както на най-ниските, така и на горните четки.

Меките зеленчуци на плодовете са измамни, зрелите плодове са месести, умерено сочни, с сладникаво месо. Органични киселини, които пълнят зрелите плодове толкова добре балансирани с захари, които позволяват да се чувстват, но в същото време се чувстват невероятно удоволствие.Доматът "Sugar Green" има широка опашка послевкус, тя дълго напомня на вкуса, който искате да усетите отново и отново. Вкусът на този домат ще задоволи както любителите на сладките домати, така и тези, които желаят доматите да напомнят за себе си с балансирана киселинност.

Добивът от домати се предписва в диапазона от 6-7 kg с m2 парникови зони.

Предимства:

 • отличен балансиран вкус;
 • дълъг послевкус;
 • интересен външен вид;
 • продължителността на плодните;
 • Авторът приписва доматите диетична собственост.

Чили Верде

Сортът е освободен от биотехнологичната земеделска фирма.

Зреене в средата на сезона, и само във филмови оранжерии или в южните райони.

Растението е високо, мощно, бързо растящо и бързо растящо. Изисква непрекъснато наблюдение на стъпалата и редовното и навременно наторяване на хранителни разтвори.

Тъй като доматите не са много големи, до 100 g, образуването на леторасти може да се получи в 2-3 стъбла. Сложна четка от домати може да произведе 7-9 плода с овална форма. Въпреки че растението е мощно, е много трудно да издържат на маса от 700-900 грама върху съцветията и стрелянето изисква внимателно фиксиране.

Доматеният плод е овален, правилно удължен с малък продълговати връх. Земеделските производители непрекъснато се опитват да отглеждат чушки, подобни на домати, и в този случай, домат, подобен на пипер. Поглед към доматите "Green Chilli" или "Chili Verdi" може да изглежда, че плодовете са подобни на пипер, поради което това име.

Доматът е гладък, равномерен, плътен и лъскав. Плодовете се изравняват с тегло около 100 г. При техническа зрялост плодът е зелен, но когато узрее, деликатната кожа се покрива с жълт руж и доматите веднага развалят зрелостта си.

Когато режете, можете да наблюдавате изумрудено пулп, който е по-тъмен в центъра и по-светъл към периферията.

Вкусовите качества на доматите се равняват на десертни плодове. Нежна пулпа, умерено сочна и балансирана.

Добивът на доматен храст е изненада дори на опитни производители. Споделяйки впечатления, някои говорят за цифра от 15 кг от един храст. За да получат такава реколта, производителите щедро хранят храсти през целия вегетационен период.

Тези, които са засадени домати, говорят за високия вкус на домати в консервацията.

Предимства:

 • висок добив;
 • добър вкус;
 • отлични продукти на добивите;
 • рециклиране.
Домат "Чили Верде" или зелен лют червен пипер вече е открил своите почитатели, които оценяват вкуса и добива.

Зелено копие

"Зелено копие" домат наречен зелено копие или зелена копия.

Разнообразие на средно узряване. Височината на храстите достига до 180-200 см. Знаейки, че доматите са много едри плодове, теглото им достига 500 гр., Става ясно, че е трудно да се получи реколта, без да се образува един изстрел и внимателно обвързване на всяко плодово съцветие.

Не всички плодове, които се образуват върху издънките, са много големи. Теглото им може да бъде до 500 грама на дъното и до 200 грама на тези, които са по-високи.

Външно плодът изглежда рисуван от художника. Плоските закръглени домати се превръщат в палитра за майстора, който първоначално ги покрива със зелена боя, след това рисува жълти ленти от удари, а след като поръсва розова боя, покрива платно с небрежни петна.

Когато се нарязва, доматът изглежда още по-интересен. Розовият център на периферията е многоцветен от жълт до зелен, осеян с друг. Играта на цветовете носи зеленчукопроизводителите и всеки нов плод първо става обект на разглеждане и едва след като е зеленчук.

Вкусовете също са много високи. Приятният сладък пулп понякога изглежда балансирана киселинност, която поддържа прилична хармония в послевкуса.

Плодът има пътека с плодов аромат, в която някои вземат ананас и някаква миризма на киви.

Вижте също: Най-добрите сортове домати за открит терен

Плодът е наистина салата.С висок добив и пълноценно ползване, зеленчукопроизводителите се опитват да го преработят. Въпреки това, зелено копие домати не може да пълзи в буркан, но продуктите от домати са с добро качество, с изключение на цвета.

При преработката доматите се добавят червеноплодни домати, иначе неговият цвят няма апетитен вид, но това не се отразява на вкуса.

Предимства:

 • интересен цвят на зрели плодове;
 • приличен, балансиран вкус;
 • добър добив;
 • възможност за използване на продукти от домати.

"Зелени грозде"

Още от името на сорта става ясно, че доматът „Зелено грозде“ е зелен на цвят и прилича на грозде по размер.

И наистина, сорт, отглеждан в САЩ, дава на плодовете си огромни пискюли, подобни на гроздето. Теглото на един домат е от 10 до 30 g, а диаметърът не надвишава 4 cm.

Разнообразието на ранното узряване и в пълен размер достига до 150 см височина. Отнася се за домати от чери. Тъй като храстът не е много обременен с реколтата, то културата може да се проведе в 3 или дори 4 издънки. Мястото за кацане е избрано като оранжерия и градина или градина.

Плодовете са изравнени, класически, кръгли. Но цветът е леко маслинен. Въпреки това, не всички домати имат един и същи цвят. Една четка, в зависимост от интензивността на светлината, може да носи “грозде” с различна зелена интензивност.

Вкусът на плодовете е много приятен, десерт, балансиран, сладък. Назначаването на доматени плодове от този сорт са десертни, диетични и бебешки храни.

Добивът на домати е достатъчно голям. След като сте засадили няколко храсти в оранжерия или градина, можете повече, отколкото да осигурите на семейството с вкусен, десерт домат.

Всеки, който има домати в колекцията си, споделяйки впечатленията си, говори за изключителната устойчивост на сорта към патогени и вредители, както и на метеорологичните условия.

Предимства:

 • отличен добив;
 • екзотичен, приятен, балансиран вкус;
 • устойчивост на болести и климатични бедствия;
 • интересен маслинен цвят.

Зелена наденица

Домат "Зелен колбас" рядък и екзотичен. Зреене в средата на сезона. Позовавайки се на неопределеността. Не надвишава стойката от 120 см. Растението изисква постоянно внимание, прищипване и обвързване. Класът е предназначен за отглеждане както в открита градина, така и в оранжерии.

Листната плоча от домати от този сорт има продълговата, тънка форма и онези зеленчуци, които се сблъскват с такъв феномен, започват да се паникьосват, без да осъзнават, че такъв лист е абсолютна норма.

Плодове от клас, удължен до 10 см, с остър връх. Тяхното тяло е умерено плътно. Кожата е гладка. Моделът, покриващ кожата на плода, не може да се нарече напълно оцветен, тъй като нарязаният отдолу показва, че доматът е зелен отвътре. Кожата е силно жълта, а по нея във вертикална посока са зелени ивици с различна ширина и дължина. Постепенно зреенето, зеленината става по-малко, но има червени петна с различна интензивност.

Разрез от домати отваря семената, които се пълнят с пулп, с малко количество семена. Плътта е плътна, сладка.

Вкусът на плода е висок, вкусът е сладък с приятни плодови нотки. Добър домат и консервиране. Банките се пълнят плътно, лесно се отстраняват готовия продукт. Кожите плътно поддържат пулпа от напукване под действието на високи температури. Готови кисели домати изглеждат добре на плоча. Плътните им стени са достатъчно месести и сокът не се „избухва“ при ухапване. За продуктите от домати, сортът е подходящ, плътността и сладостта се усещат.

Добивът на сорта засяга дори опитни производители. Някои данни показват, че до 20 кг домати могат да се събират от квадратен метър оранжерия.

Предимства:

 • отлични вкусови качества;
 • универсалност на използването;
 • висок добив;
 • резистентност към болести.

"Зелен гигант"

Самото име може да разкаже всичко за сорта. Доматът "Зелен гигант" е най-големият от доматите, чиито плодове с биологична зрялост са зелени. Описанието на периода на зреене поставя зеленчукопроизводителите в объркване, тъй като някои твърдят, че сортът е от ранно узряване, а други са средни.

Авторът на сортовете Reinhard Kraft (Германия).

Вегетативната форма на доматите е мощна. Картофените листа са големи и светлозелени. Неопределен вид растение. Височината на храстите в рамките на 150 cm.

Плодовете на доматите са големи и много големи, от 300 до 500 гр. В ръцете на такива плодове, по 2-3 парчета всяка.

Вкусът е отличен. Земеделските производители, споделяйки своите впечатления, предполагат, че тези домати заемат първите места в дегустационната конкуренция на доматите в САЩ.

Добив от домати в рамките на 8 kg на храст. Доматите сочни, деликатни, с интересен плодов букет на небцето. Кожата на плода е плътна, но не е в състояние да предпази плода от напукване.

Предимства:

 • отлични вкусови данни;
 • отличен добив;
 • устойчивост на заболявания.

недостатъци:

 • крекинг плодове.

Зелен мед

Определящ домат "Зелен мед". Той се нарича коктейлен тип домат, но за това е малко прекалено голям, тъй като средното тегло на плода достига 60 г. Сортът е със средно време на зреене.

Вегетативната форма е мощна, разпространява се, достига височина от един метър и изисква обвързване. Плодовата четка носи 4-6 плода.

Отзиви за домати "Зелен мед" не е еднозначен. С факта, че вкусът на доматите е добър, сладък и балансиран, всички производители на зеленчуци са съгласни, но има сериозни различия по въпросите на формирането.

 1. Някои твърдят, че доматите трябва да се държат в един изстрел. Въпреки това добивът няма да надвишава 2 kg на храст;
 2. Тези, които не препоръчват силно щипка, твърдят, че добивът от 4 кг от храста е много реален.
Земеделските производители са много ентусиазирани относно вкуса. Плодовете са сладки и имат интересни, плодови, балансирани нотки. Всеки домат носи 3 гнезда, пълни със сок и семена.

Кожата на равен, кръгъл, лъскав домат е плътен, зелено-жълт на цвят с бронзов тен.

Вижте също: От какво зависи вкусът на доматите, как да се получи ароматна реколта?

Плодовете се използват като салата. Би било жалко да подложим на опазване такива вкусни домати. Въпреки това, зеленчукопроизводителите, които са мариновани излишъци, говорят за изключително приятен, балансиран вкус на консервирани продукти. Пилингът перфектно предпазва доматите от напукване, а плодовете остават непокътнати след топлинна обработка.

Предимства:

 • можете да го направите без притискане;
 • отличен вкус;
 • универсалност на използването.

Ако ще да растат домати събиране, опитайте се да се даде предимство на доказани производители и дистрибутори при закупуване на семена. В противен случай може да сте разочаровани от пренареждането и недостатъчно получените реколти, въпреки че понякога се случва точно обратното.

Видео: 10 грешки при отглеждане на домати

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания