меню

Доматените сортове със снимки и описания 8.03.2018

Домат "Giant red": мощни храсти с тежки домати

Понастоящем животновъдите по света вече са отглеждали повече от 10 хиляди различни сортове и хибриди на културата, сред които има само плодове с диаметър 2 см, а тези с маса над 1,5 кг.

Общо описание

Днешният ни домат в леглата на летовниците вече е стар жител. Взеха го още през 80-те години на миналия век, влязоха в регистъра в края на десетилетието. Но както виждате, разнообразието има значение и за този ден, което означава, че има нещо, което да обича. Не може да се каже, че „Giant Red” е домат, който има само предимства, той все още има недостатъци, но теглото на плодовете и вкусът им позволяват да се компенсира всичко.

Ако говорим за мястото на отглеждане, най-добре е да се отглежда разнообразие в южния климат, ако говорим за улицата, в оранжерии - в умерен климат, в топла оранжерия - на север. "Giant red" получи името си по някаква причина - всичко е заради неговите големи, месести плодове, теглото на които ще научите по-нататък. Те са сладки, вкусни, чудесни за обработка в готвенето.

Характеристика и описание

 • Храсти с неопределен вид, образуват щамб.
 • Тя изисква степенуване и оформяне. Три стръка остават на улицата, в оранжерията - две.
 • Голям плод - до 600 грама или повече, теглото на един домат.
 • Средният добив - до 4 кг на храст.
 • Височината на стъблото може да надвишава 180 cm.
 • Необходима е поддръжка както за самите храсти, така и за клоните с културата.
 • Той има средно ранен период на зреене - 100-110 дни.
 • Изискващ се до земята.
 • Много червени сокове, пасти, кетчуп са изработени от доматите на Red Giant. Цели плодове не са консервирани поради размера.
 • Не може да се транспортира на дълги разстояния и да се съхранява дълго време.
 • Той е устойчив на болести.

Вече успяхте да разберете, че този сорт няма само положителни характеристики, но все пак лятните жители са правилни към него. Заслужава да се отбележи, че плодовете узряват рано и са вкусни. В началото на лятото, получаването на големи и сочни домати е голямо предимство.

Вижте също: Зелени домати: Описание и характеристики на изумрудните сортове

Учените по целия свят и до днес не могат да се съгласят точно какви са доматите. Споровете се случват от 19-ти век, някой смята, че е зрънце, някой - зеленчуци, но през 2001 г. те са били приравнени с плодове.

Болест и устойчивост на вредители

Може да разберете по-горе, че този клас има много добра устойчивост на всички обичайни заболявания на кучетата. Летните жители отбелязват, че ако грижите са лоши, тогава само в този случай съществува риск от заболяване. Но насекоми притеснява гигантски червени домати във всяка култивация - в оранжерията и на улицата. Най-често се увреждат кърлежи, трипси, бръмбари, белокрилки, листни въшки. Всички тези паразити могат да бъдат получени от такива лекарства като Aktara, Prestige, Zubr, Konfidor. Пикантни билки, засадени наблизо, легла с чесън, лук, невен, също помагат.

Силни и слаби страни

Запознавайки се с нови сортове и хибриди на домати, ние винаги говорим за предимствата и недостатъците, а често и доматите са доста добри по отношение на факта, че за тях не може да се каже нищо лошо. Доматите "Giant red" все още имат не само достойнство.

Предимства на сорта:

 • много големи плодове - първата реколта може дори да достигне маса от 850 грама;
 • отлична устойчивост на заболявания;
 • висок вкус, сладка и много сочна плът;
 • широка употреба в готвенето.

Сортове:

 • жътвата не се съхранява дълго време, не е подходяща за транспортиране;
 • изисква внимание по време на култивирането;
 • взискателна почва;
 • не навсякъде може да се отглежда на улицата;
 • доста средни добиви за едроплодните сортове;
 • склонни към атаки от насекоми.

Растение или не този сорт, вие решавате. Винаги претегляйте всички предимства и недостатъци, допълвайте леглата с други възможности, за да компенсирате всички възможни рискове.

Вижте също: Домат "Захарна Настасия": новост за градинари

Агротехника расте

Културите започват през март според лунния календар. Семената могат да се преработват в стимулаторите на растежа, като покълването им не е необходимо. Почвата се използва закупена или смес от нея със същата земя. Тъй като сортът е взискателен към плодородието, по-добре е да не експериментирате с композициите си, ако сте начинаещ.

Доматите "Red Giant" не понасят киселата почва. рН трябва да бъде в диапазона 6-6.5. Всичко по-долу изисква варване. Почвата се проверява чрез лакмус.

Почвата се разпределя в чаши или в общ контейнер, предварително се хвърля с вряща вода от паразити. След засяването на семената на дълбочина от 1 см, овлажнявайте и затваряйте филма. След като издънките трябва да се гмуркат, ако са в общата тава, подайте урея веднъж, преди да се прехвърлите на земята. Температурата в къщата трябва да бъде 23-25 ​​градуса. Втвърдяването се извършва преди прехвърлянето.

Почвата на мястото трябва да бъде добре подготвена, а оранжерията - от стените до тавана. Необходимо е да се копае парцел, да се премахне тревата, да се направи хумус, компост и пясък на приблизително равни части. Един метър засадени не повече от три храсти. Полива се с утаена вода. Почвата може да бъде затворена с мулч.

На всеки 10 дни трябва да направите добавки, редуващи се органични вещества и минерални добавки с калий и фосфор в по-големи количества. Не забравяйте да разхлабите зоната, поставете подпорите или пергола.

Храстите се връзват веднъж седмично, а в горната синус пасището се оставя да образува второто стъбло. Премахването се извършва вечер, а не в горещината.

Тъй като културата узрява, под клоните се поставят опори. Това е всичко, което искахме да ви разкажем за „гигантски червен” домат, неговите характеристики и описание на сорта, както и за агротехнологията.

Вижте също: Домат "Емералд Ябълка": интересен и оригинален

Ако изберете този домат, ще получите много вкусни плодове в замяна на вашата грижа. Тези домати могат бързо да подхранват цялото семейство поради неговия размер.

Видео: Кога и как да се сеят домати в разсад

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 оценки, средно: 5,00 от 5)
Зарежда се ...
Коментари по статията: 1
 1. Zoe

  По мое мнение, най-добрият сорт, доматът е месест, има ярък вкус, самото нещо на салата, така че аз винаги засаждам.

  отговор

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания