меню

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания 18.05.2018

Сорт от домати "Розова Катя f1": висококачествена реколта за целия сезон

Определеният ранен зрял хибрид на първото поколение Tomato Pink Kate f1, описание, ревюта, снимки и добив, за сравнително краткото си съществуване, доказва, че заслужава да бъде в списъка на някои от най-добрите плодови култури. Сортът е получен от руските животновъди през 2000 г. и още през 2007 г. е включен в Държавния регистър на Руската федерация в Северо-Кавказкия район за отглеждане в частни стопанства на открито. Заявлението е подадено от развъдната компания за отглеждане на семена OOO SEMKO-JUNIOR, която и до днес е патентопритежател на доматите Pink Katia.

Хибридът има добър и стабилен добив през целия сезон, културата не е капризна в отглеждането, поради тези качества Роза Катя се влюбва в огромен брой градинари и градинари.

Характеристики и описание

Описание на храста

Стъблото на храста достига височина 60-70 см. Средно количество листа расте върху храст, със среден размер, който има изумруден нюанс. Сезонът на отглеждане започва на около 5 листа. На храста могат да се образуват 6-9 групи от плодове. Съцветията са прости, стърчащи с артикулация.

Описание на плода

Плодовете са с правилна закръглена форма, леко сплескани от страната на стеблото. Различават се в отсъствието на зелени петна около стеблото. Доматите са устойчиви на напукване, силни, плътни, с тегло 120-130 г. По време на биологичното съзряване те стават розови или светлочервени. Когато узреят, имат отлично представяне в 94%. Когато срязвате плодовете, можете да забележите наличието на 3-4 семенни камери. Месото е нежно, приятно, гъсто и много сочно. Притежава приятен вкус и аромат на домати.

Производителност и запазване на качеството

Хибридът има характерен приятелски плод и високи добиви от храста през целия градински сезон. Когато се отглеждат в оранжерия, с 1 квадрат. м. е възможно да се получи 16-18 кг от висококачествени плодове. В открит терен - 8-10 кг. Масата, а не постепенното узряване, допринася за прибирането на вълни, което е много удобно. Плодовете се съхраняват перфектно благодарение на силен пилинг.

уговорена среща

На първо място, хибридът е предназначен за прясна употреба и за приготвяне на салати. Поради вкуса и търговските си качества, той се използва широко в готвенето. Може да се използва за приготвяне на различни ястия, сокове, препарати. Плътен пилинг ви позволява да използвате (Tomato Pink Kate) за консервиране в обща форма и заготовки. Като цяло доматите са гъвкави.

Вижте също: Домат "Жълт гигант": сладък с дългогодишен плод

Силни и слаби страни

Tomato Pink Katya, не само неговата характеристика и описание на сорта, но и множество положителни отзиви от опитни градинари, потвърждават, че тя има много предимства пред другите сортове. Дори въпреки факта, че хибридът е отглеждан сравнително наскоро, той придоби много доволни фенове, не само сред градинарите, но и сред фермерите.

Предимства:

 • бързо се адаптира към екстремни климатични промени;
 • перфектно толерира сухо и дъждовно лято;
 • устойчив на почти всички характерни за доматите болести;
 • има отличен вкус;
 • носи стабилна реколта през целия сезон;
 • се различава в ранния период на масово узряване;
 • универсален домат;
 • образуването на яйчници възниква, въпреки дори неблагоприятните климатични условия;
 • плодовете не се напукват и се съхраняват дълго време;
 • добре понася дългосрочен транспорт, без да губи търговския си вид;
 • перфектно са подходящи за отглеждане, както в оранжерийни условия, така и на открито място.

С толкова много предимства, хибридът все още има няколко недостатъка. Въпреки това, някои от тях могат да бъдат предотвратени предварително.

недостатъци:

 • храстите се нуждаят от жартиери за силна подкрепа;
 • под тежестта на културата клоните могат да се счупят;
 • с всякаква резистентност към болести, възможно инфекция с fomozy.
Всички недостатъци на сорта, в сравнение с неговите качества, могат да бъдат наречени незначителни, ако в момента на предприемане на мерки за отстраняването им, те могат да бъдат избегнати.

Характеристики на растящите сортове

Хибридът не е капризен в отглеждането и грижите. Ако правилно и редовно се грижи за него, можете да получите отлични резултати по доходност. За да направите това, трябва да следвате някои правила на селскостопанското инженерство.

Правила за правилното отглеждане на Pink Katie:

 • сеитба семена е необходимо за 60-65 дни преди засаждане на разсад на постоянно място;
 • почвата за засаждане, можете да си купите или да приготвите собствена почвена смес;
 • ако се планира използването на градинска почвена смес за засаждане, земята трябва да се дезинфекцира предварително;
 • дренажът трябва да се постави на дъното на контейнера за посадъчен материал;
 • след появата на първите издънки е необходимо да се сеят разсад в отделен контейнер;
 • растителни разсад в открит терен само когато опасността от нощни замръзвания е преминал.

Правилно отглеждани разсад - ключът към добра реколта в бъдеще, спазвайки всички прости правила за отглеждане на посадъчен материал, може да се очаква добро плодоносене с по-нататъшна грижа.

Препоръчителни райони за отглеждане

Хибридът се препоръчва за отглеждане във всички региони на Русия, независимо от климатичните условия. В райони с студен климат, доматите трябва да бъдат засадени в оранжерии и оранжерии. В други региони съществува възможност за отглеждане на открито.

Вижте също: Домати "Идалго": високовъзходно разнообразие от универсална цел

Отглеждане на разсад

За отглеждане на доматите Pink Katya SemCo, препоръчани по метода на разсад. За да растат добри, силни разсад, е необходимо да й се предостави прилична грижа.

Грижа за разсад:

 • посадъчен материал за засяване в края на март - началото на април. Преди засаждане, семената трябва да бъдат обработени в разтвор на калиев перманганат, от болести и вредители;
 • дренажният слой трябва да бъде поставен на дъното на контейнера или на друг контейнер, след което земята е запълнена;
 • семената трябва да бъдат засадени на дълбочина от 2 см, оставяйки между тях разстояние от 2-3 см. След това залейте почвата, за предпочитане с пръскачка и покрийте с филм или стъкло. Това се прави, за да се създаде благоприятен микроклимат за покълване. Контейнерът трябва да се постави в добре осветена стая с температурен режим от +23 градуса;
 • с появата на първите издънки, филмът може да бъде елиминиран. Поливане разсад трябва да бъдат редовни, изсъхне и запълване на почвата не може;
 • След появата на 2-3 истински листа, разсадът трябва да се потопи в торфени саксии.
Трансплантацията на постоянно място се извършва в началото на юни, когато вечерните студове вече не са. Засадени домати трябва да бъдат във вече подготвените дупки.

Трансплантация в земята

Доматите трябва да се засаждат в добре осветени зони, защитени от ветровете. Преди трансплантацията, ямките трябва да бъдат подготвени, разстоянието между растенията трябва да бъде приблизително 30 см, разстоянието за редовете трябва да бъде 70 см. Налейте 1 литър вода във всяка ямка и нанесете компост и сложни торове.

Само тогава разсадът може да бъде освободен от резервоара и засаден. Торфените саксии се поставят непосредствено в земята, не е необходимо да ги освобождавате. След засаждане, почвата около дупката трябва да се мулчира. Това ще гарантира задържането на влага, предпазва от изсушаване на почвата и за известно време ще предпазва от плевели.

грижа

Доматено Розово Катя непретенциозно в грижата. Независимо от това е необходимо да се гарантира редовното й напояване, подхранването, разхлабването, плевенето, образуването на храсти и задължителното обличане.

Поливането трябва домати 2 пъти седмично, ако се полива по-често, плодът ще има воден вкус. Първото херпесване се произвежда на 10-ия ден след засаждането, следващия, след 20 дни. Spud, разхлабете, плевелите и оплодите доматите, е необходимо само след обилно поливане.

Образуването на храста става, като правило, 1-2 стъбла. Следователно, прищипването и притискането на върха е необходимо от време на време.

Вижте също: Домат "Polar precocious": впечатляващ със своите качества

Обличането се прави:

 • сложен тор - разтвор на лопен и суперфосфат - 15 дни след засаждането на реколтата. Подгответе тор лесно. В 10 литра вода трябва да се разтворят 2 кг лопен и 25 г суперфосфат;
 • след 2 седмици трябва да направите суха превръзка. За да направите това, можете да смесите калиевата сол, суперфосфата и разтвора от амониев нитрат, в съотношение 10:20:15;

Това е задължително хранене. По време на вегетацията е възможно да се подхранват реколтата всеки ден с органични торове, които не са много наситени.

Видео: 10 грешки при отглеждане на домати

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания