меню

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания 10.03.2018

Домат "Баба": сладък и ароматен

Домат "баба" описание на сорта, снимки, ревюта, доходност, всичко говори за двусмислие. И може да има само една причина - сортът не е вписан в регистъра на селекционните постижения на Руската федерация, Украйна или Беларус.

Обща информация и алтернатива

Произходът на доматите "Баба" има много различни версии. Тъй като няма официална информация, няма вяра в това, което е разнообразие.

Алтернативата, а може би и основата, на този сорт може да бъде много подобна при описанието на онези, които са засадили доматите с легализиран „бабушки дар“. Този домат е неопределен, червен, плосък кръг, с много висок добив и отличен вкус. Сортът притежава отлична устойчивост към заболявания и тегло на домати до 250 г. Вписан е в регистъра през 2010 г. Инициатор - Развъдна фирма Гавриш ООД.

Въпреки всички предимства на правните сортове, зеленчукопроизводителите искат да знаят как изглеждат доматите на Бабушкино.

Характерно разнообразие

Класът е предназначен за филмови оранжерии, а също така и с успех може да се отглежда в открито място на градинари и зеленчуци.

Доматено средно узряване. От момента на пълно покълване, докато плододаването отнеме 120-125 дни.

Вегетативна форма

Прегледите на производителите на зеленчуци, които са закупили семена от колектори, казват, че сортът е висок, неопределен и достига височина от 2 метра или малко повече.

Тъй като сортът е едроплоден, той изисква внимателно оформяне и обвързване на издънки.

Класически доматен домати, среден размер.

Плодът

Описание на плодовете на тези, които вече са отглеждани, са доста различни по отношение на теглото. Някой успя да отглежда плод с тегло 380 г, а някой не повече от 220 гр. Това може да означава силна пластичност на сорта.

Но по отношение на други качества описанията са еднакви. Доматът е с плътно закръглена форма с лек ластик. При пълна биологична зрялост доматът е наситен, изравнен, червен на цвят, без зелено петно ​​върху стъблото.

Въпреки това, особеност на сорта е, че с набор от ботаническа зрялост, стъблото се появява на стъблото. Тя расте с растежа на доматите и я прави не особено привлекателна. Може да се види рязане на плода, че вътре в стената на плода и месото също има жълт оттенък. Това свойство на плода дава яснота на пожълтялите места, когато се използва. Така част от домата отива в отпадъци.

Вижте също: Домат "Захарна Настасия": новост за градинари

Въпреки това, този домат не е без недостатъци. Всички производители показват силно напукване на плодовете. В същото време колкото по-голям е плодът, толкова по-дълбоки пукнатини създават домати. Пукнатините разделят домата, дори на части и на сегменти, което драстично намалява търговското му качество.

Формирането на плодове не може да се нарече палмово, защото доматите са едри плодове. Всяка четка носи 3-4 домати.

Рязането на домат може да видите пулпа, който плътно държи малко количество семена. "Тялото" на домат е нежно и в същото време умерено плътно, месесто.

Вкусът на доматите се оценява от производителите на зеленчуци като добри и отлични. Пулпата е балансирана, сладникава, с приятен аромат и доматен вкус. Леката киселинност дава на доматената кора, която е тънка и деликатна. Когато се яде кората почти не се усеща, и най-вероятно това е, защо доматите са напукване.

Използване на

Сорт домат "Баба" се отнася до салата. Перфектно се показва в рязане и салатни ястия, но е трудно да реализираш излишъка си на пазара поради недоброто качество.

Въпреки това, зеленчукопроизводителите, споделяйки своите впечатления, казват, че от излишъка можете да приготвяте много качествени доматени сосове, кетчупи, сокове и пасти. Високото съдържание на сухо вещество и захари прави този продукт много богат и плътен. Червеният цвят на доматите е добре запазен след топлинна обработка без използването на стабилизатори.

продуктивност

Описанието на сорта на тези производители, които са отглеждали сорта, не е еднозначно. Някои казват за високи добиви, други, че доматът не показва забележителни качества.

Размишлявайки върху такъв индикатор като "доходност", може да се каже само, че сортът е много пластичен и много чувства липсата на хранителни вещества в почвата.

За да накара растението да върне културата, която трябва да се изобилно, по балансиран и навременен начин.

Устойчивост на болести и вредители

Тези, които вече са отгледани домати, казват, че доматът е много устойчив на болести. Въпреки това, след като се вгледа внимателно в снимката, която се сервира от зеленчукопроизводителите, е достатъчно лесно да се види, че листата и самите плодове са покрити със сухи капки фунгицидни препарати. Това предполага, че тези производители, които имат опит в отглеждането, разбират, че няма нито един сорт, който да е напълно устойчив на болестите на доматите.

Всички домати се нуждаят от превантивно лечение. Не можете да оставите растението само с патогени на гъбични и бактериални инфекции.

Първото лечение се извършва, когато яйчниците станат видими. Освен това, с интервал от 15-20 дни в зависимост от метеорологичните условия.

Не можете да използвате същия инструмент в продължение на много години. Фунгицидите трябва да бъдат променени. Редуването на 2-3 лекарства на сезон понякога повишава ефективността на лечението.

Когато описват домати, производителите на зеленчуци оценяват неговите свойства, за да понасят внезапни промени в температурните колебания. Доматът толерира и двете интензивни топлина, следователно, той може да се отглежда в южните ширини, както и ниски температури и е подходящ за суров климат.

Силни и слаби страни

Всеки домат има своите предимства. Като купувате семена от търговци на дребно или колекционери, можете да закупите отличен материал или да станете собственик на реорганизация.

"Баба" има редица предимства:

 • отличен вкус на пресни плодове;
 • добър добив, подчинен на високи земеделски практики;
 • големи плодове;
 • устойчивост на заболявания;
 • универсалност на използването;
 • отлични качествени продукти от домати.

Вижте също: Домат "Гигант Новикова" с отличен вкус

Доматът не е без недостатъци:

 • склонност към напукване на плодове;
 • пожълтяване на плодове в основата;
 • за добър резултат е необходимо добро торене с хранителни вещества;
 • малък брой семена в плода коригират отпечатъците си при събиране на семена;
 • Доматът се нуждае от непрекъснато образуване и обвързване.

Характеристики на селскостопанските сортове

Тъй като не е много рано, сортът изисква спазване на периода на разсад.

Отглеждане на разсад

Засяването на семената трябва да се извършва в началото на март, ако във вашия район можете да засадите домати на открито през втората половина на май. Ако не, отрежете културите до края на месеца.

Културите са по-добре изразходвани в плодородна, универсална почва за разсад, придобити в специализиран градинарски център.

Технологията за засяване може да бъде както следва:

 • Накиснете семената на влажна кърпа и топло място за 2-3 дни;
 • Напълнете резервоара за сеене с пръст и го уплътнете;
 • Разстелете семената naklynuvshiesya на повърхността на почвата с разстояние от 2-3 см;
 • Налейте топла вода;
 • Завийте в найлонова торбичка или покрийте със стъкло;
 • Трансфер за кълняемост на място, където температурата през деня няма да падне под 26 С;
Веднага след като се появят издънки, намалете температурата и увеличете осветяването. Такова събитие няма да позволи изваждането на домати.

Прекарайте кълнове от разсад, когато растението образува две истински листа. За това:

 1. Напълнете отделните контейнери с 1/3 с почва;
 2. Издърпайте доматите от земята и разкъснете долната част на гръбначния стълб в нея с 1/3, което ще ви позволи да формирате богата коренова система;
 3. Потопете кълновете в почвената смес до листата на комиледоната;
 4. Запечатайте добре почвата около растението;
 5. Залейте растението и го сложете на светъл и хладен прозорец.

Тъй като растението расте, е необходимо да се следи влажността и да се излива почвата в резервоара.
.

Трансплантация в градината

Replant разсад трябва да бъде, когато връщане замръзване вече не е възможно. Когато избирате сайт за кацане, трябва да имате предвид:

 • lee (по-добре, ако мястото е защитено от ветровете);
 • хранителна стойност на почвите (земята трябва да е лека, въздушна и водопропусклива);
 • предшественици (не можете да отглеждате домати след solanaceae).
Ако почвите не са много питателни, след това се извършва разсаждане в браздите с избраната земя и заспиват предварително подготвена смес, обогатена с хранителни вещества.

грижа

При засаждане на разнообразие от домати "Баба" трябва да се отбележи, че този домат е висок, така че трябва да се грижи за опорите.

Доматът е едър плодов и не може сам да задържа четки с огромни доматени плодове, следователно трябва да се внимава да се обвържат издънките и четките домати към опорите.

За да покажете голяма реколта, нежно своевременно поливане, защото хранителните вещества се усвояват само в разтворена форма. Поливането трябва да бъде изобилно, но не често.

Вижте също: Серия от домати "Кралят на пазара": описание и характеристики на сортовете

За добра реколта е необходимо редовно хранене с редуващи се минерални и органични торове.

Когато отглеждате домати, следвайте агротехническите инструкции и сортът със сигурност ще отговори с добър добив.

Видео: 10 грешки при отглеждане на домати

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 оценки, средно: 5,00 от 5)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания