меню

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания 28.02.2018

Серия от домати "Кралят на пазара": описание и характеристики на сортовете

Серия от домати "King of the market" характеристика и описание на сорта се предлага на пазара на семена от компанията "Руска градина". Именно те отпечатваха торбите и номерираха „царе“ от 1 до 13, като ги определяха с хибриди F1.

Официални данни

Само един хибрид “Крал на пазара VII” е официално легитимиран и вписан в регистъра на развъдните постижения, но останалите царе са измамници.

Въпреки това, серията е пусната под отговорността на "Руската градина" и от страха и риска от зеленчукопроизводителите.

Серията е представена под мотото „Серия от най-добрите определящи домати”. Ето защо сортът “Кинг”, вписан в регистъра под номер 9610183, не го превърна в “свита”, тъй като е неопределен.

Той грабна „Руската градина“ и други царе, вместо имената на авторските права, давайки им само цифри. Така легалната разновидност „Crimson King” се наричаше „Розов крал на пазара 8 F1”, а сортът „Златен крал” беше преименуван на „Оранжев крал на пазара 13 F1”.

Каквото и да беше, опаковчиците продават поредица от късо растящи домати и зеленчукопроизводители, като отглеждат домат на пазара на пазара, правят снимки, снимки на храсталаците и тяхното мнение с удоволствие.

Всички представени разновидности на "царе" са определящи.

"Крал на пазара 1 F1"

Плодовете на тази домати кубоидна форма със средно тегло 90-110 г. Стоката се изравнява.

Доматената пулпа е гъста, богата на добър вкус. Плодовете са устойчиви на напукване и са предназначени както за прясна употреба, така и за съхранение. Когато се приготвят, доматите запазват формата си, а кожата е толкова плътна, че да не се напуква, като защитава цялото съдържание.

Доматът "King of Market 1" съдържа 2-3 камери, пълни с доматена пулпа и малко количество семена.

По отношение на узряването мненията на зеленчукопроизводителите се разделят. Някои твърдят, че доматът е рано узрял, докато други казват, че преди края на август да опитате "Крал 1" е невъзможно.

Това, което зеленчукопроизводителите са солидарни, е неговото свидетелство:

 • добър вкус на плода;
 • универсална цел.

За да се определи височината на това хибридно растение е трудно. Пакерът запази мълчание и мненията казват около 80 см и около 150 см.

"Кралят на пазара 2 F1"

Зреене на хибридна среда. Снимката на торбичка със семена изобразява домати с изразена овална форма. Описанието казва, че плодовете са големи, до 140 g.

Хибрид "King of the Market 2" е предназначен за открит терен.

Доматите са устойчиви на напукване, плътни, месести, червени.

Характеристики на производителя на хибрида, казва, че доматите са добре запазени и могат да се транспортират перфектно на дълги разстояния. Тези, които растат домати, напълно потвърждават този имот.

Хибридът се препоръчва да расте в тези райони, където изобилието от слънчева светлина не позволява да се засаждат чувствителни сортове.

Тези зеленчукови производители, които са отглеждали хибрид, казват, че доматът има:

 • добър вкус;
 • универсална цел;
 • повишена устойчивост към заболявания;
 • отлична преносимост и лежкост;
 • добър добив.

"Крал на пазара 3 F1"

Хибридът е предназначен за отглеждане в открит терен на средна и южна ширини.

Плодове със закръглена форма със средно тегло 120-130 г. Червено, изравнено, с отлични показатели за транспортиране.

Хибрид "Крал на пазара 3" универсална дестинация. Плътната кожа перфектно запазва плътта от напукване по време на периода на топлинна обработка.

Отзивите показват:

 • високи добиви;
 • добра устойчивост на заболявания;
 • честота и преносимост;
 • отличен плодов комплект, независимо от метеорологичните условия;
 • добър вкус.

"Кралят на пазара 4 F1"

Дестинация за салата от домати. Плодовете са кръгли, гладки, без ластик, червени.

Вкусовите качества на хибрида “King of Market 4” са много високи. Отличен баланс на захари и киселини, отличен послевкус, добра транспортируемост правят хибрида много желателен за отглеждане на земеделски производители и тези зеленчукови производители, които имат желание да продават излишъци на пазара.

Доматите имат повишена устойчивост към фузариум, вертилиоза, Alternaria, сиво петно.

Хибридът се препоръчва за южните ширини.

Вижте също: Домат "Малинов гигант": проста селскостопанска техника и отлична реколта

"Кралят на пазара 5 F1"

Средно ранно узряване. Теглото на доматения плод варира от 180 до 200 г. Доматите са плоски, червени, изравнени, устойчиви на напукване и имат отличен добив на продукт.

Хибридът "King of the Market 5" притежава високи свойства на плодовете, определени при всякакви климатични условия.

Производителите казват, че са хибридни:

 • добре транспортирани;
 • има отличен добив;
 • има добър вкус;
 • устойчиви на сериозни заболявания на доматите.

"Крал на пазара 6 F1"

Ранозрелият хибрид, макар че зеленчукопроизводителите казват, че трябва да се припише средно рано. Препоръчва се за отглеждане на открито.

Плодовете са кръгли, гладки и равномерни. Средното тегло е около 300 гр. Кората на домата е много гъста. Благодарение на нея доматите се съхраняват красиво и могат да се транспортират перфектно за дълги разстояния.

Доматът "King of Market 6" се сервира като най-доброто за маркетинг. Характеристиките на външните данни за домати са отлични. Вкусови характеристики за "добро".

"Кралят на пазара 7"

Това е единственият хибрид, вписан в списъка на гнездовите постижения. Номерът му е 9552974, но числото при хибрида VII.

Заявител и създател на доматите на ЗАТ „Научна и производствена корпорация NK.LTD Московска област. град Shchelkovo. Тестът продължи две години и бе легализиран през 2006 г.

Хибридът се препоръчва за отглеждане в Северен Кавказ като салата, за отглеждане в открито поле на градини на частни стопанства на граждани.

По падеж сортът е в средата на сезона. Листовата плоча е средна.

Плодовете са плоско-закръглени, със слаб ластик, плътни, много устойчиви на напукване.

Доматът няма зелено петно ​​върху стъблото. Цветът му е нивелиран, монофоничен, в периода на ботаническа зрялост червено.

На секция 4 гнездата са добре разгледани.

Доматите варират от 80 до 130 грама, понякога доматите могат да достигнат до 190 г. Отзивите казват, че въпреки че плодовете не са равни по тегло и размер, всички те намират своите потребители на пазара и остават търсени.

Когато дегустацията получи оценка "отлично".

продуктивност

При добив на продукти на пазара в рамките на 90%, хибридът показва много висок добив.

При регистрирането на сорт е обичайно да се сравняват добивите със стандартите по региони. Когато се сравнява с сорта “Кубански подарък”, който е стандарт “Крал на пазара 7”, той показва 16 центнера на хектар повече, а в сравнение с клас “Новините”, той надхвърля 98 центнера на хектар.

Такава доходност, с добра производителност на продукта е много впечатляваща. Средната стокова шахта е регистрирана за хибрид, в рамките на 253-584 c / ha. Цифрите са много различни. Това предполага, че хибридът е пластмаса. За да получи най-високите нива, той се нуждае от:

 • висока хранителна стойност на почвите;
 • своевременно хранене под корена;
 • редовни превръзки за листата.

Сортовете оригинали и производителите, които се занимават с производството на пазарни продукти за пазара, показват много високо качество на плодовете. Запазването на стоковите качества за месец след събирането им без създаване на специални условия за тях поставя този хибрид на пиедестала на превъзходството в търсенето.

стабилност

"Кралят на пазара VII" беше тестван за пристрастяване към чувствителност към заразни болести на доматите и беше установено, че той има повишена резистентност към фузариум, вертилиоза, алтернария и нематода.

достойнство

Не е за нищо, този хибрид влезе в регистъра, защото има няколко предимства:

 • висок добив;
 • голям вкус;
 • добра пазарна реализация;
 • безупречно качество;
 • отлична транспортируемост;
 • добра устойчивост на заболявания.

"Market King 8 F1" или "Crimson King F1"

Опаковците нарекли осмия крал на хибрид, който бе вписан в регистъра на сортовете под номер 8456588 през 2017 г., но дълго време беше на изпитателен тест и успя да достигне до хората преди неговата законност.

Заявител и инициатор OOO НПО "Градина и градина" Челябинска област. а. Шум.

След продължителни тестове Комисията призна, че хибридът е подходящ за отглеждане във всички региони на Руската федерация. Независимо от това, някои опаковчици упорито посочват, че доматът е за Сибир.

Хибридът се препоръчва за отглеждане в затворени градини и зеленчуци на зеленчукопроизводители и летни обитатели.

По отношение на зреенето на хибридна среда, дестинация за салата.

Това, което се сервира като „Розов крал на пазара 8“, всъщност има пурпурен цвят, плоско-закръглена, сплескана форма със слаб ластик. Плодовете са средно плътни с шест или повече гнезда на семена.

Масата от домати се изравнява в рамките на 300-340 г. По време на дегустацията се забелязва уникален баланс на вкуса и марката е отлична.

Добивът на хибрида също е висок, но доматът не проявява голяма пластичност. За да се покаже легализирани 10-12 кг на квадратен метър зеленчукова градина се изисква хранителна стойност на почвата.

Добивът на търговски плодове е 9.9-11.7 кг / кв. м.

"Кралният гигант 9 F1"

Опирайки характеристиките на този цар, опаковчиците не се ограничават с допълнения. Онези, които опаковат семената в пакет, гарантират тегло на плода от поне 450 грама, но също така обещават, че индивидуалните екземпляри могат да достигнат около 1000 грама.

Компанията "Руската градина" представи серия от хибриди, определящи фактора. И наистина, всички предишни "царе" бяха кратки, но "Крал Гигант 9" е висок, неопределен хибрид.

Прегледи на тези, които вече са отглеждали деветия цар, със сигурност започват с снимка с тегло на домати. Земеделските производители твърдят, че приемането на най-голямото тегло на домати в рамките на 860, други по-малки плодове, но те са:

 • месести;
 • вкусна;
 • аромат;
 • подправка.

Хибридна дестинация за салата.

Растението се нуждае от прищипване и навременна жартиера. Зеленчукопроизводителите говорят за добра устойчивост на болести, но опитът "домати" своевременно извършва превантивна обработка.

"Ранен крал 10"

Трудно е да се каже какво е скрито под това име. Това, което предлага пазарът, е много ранен неопределен голям домат.

Препоръките се провеждат, но пренареждането с крале предполага, че те не винаги говорят за едно и също нещо.

Ако сортът се нарича „Ранен крал 10”, то няма такова нещо в списъка на сортовете и си заслужава да се помисли внимателно дали е необходимо да се работи с домати, чийто произход е неизвестен.

"Кинг, осоляващ 11 F1"

"Руската градина" отново прехвърля крале от къси на високи, давайки "Крал на марихуана 11".

Плодовете на този домат се описват като овални, въпреки че те привличат овална куба върху торба със семена. Теглото на средния домат е 100-120 г. Червено, без ребра.

Вкусовете са високи. Плътта е нежна и в същото време не е водна. Балансът на киселини и захари се поддържа оптимално. Кожата е плътна и се открива стената на домата.

Вижте също: Домат "Женя": суперясно с впечатляващ добив

Плодовете са идеални за консервиране в кутии и ферменти в бъчви.

Доматът се препоръчва за средни и южни ширини.

Опаковците маркират продуктите си с F1, следователно няма смисъл да се събира хибрид и семена на домат “King of Market 11”.

"Меден крал 12"

Описвайки доматите на този хибрид, производителите не са многословни. Почти няма ревюта. Земеделските производители не бързат да се запознаят с това, което все още не е ясно как ще се покаже.

От описанието следва, че "Honey King 12":

 • неопределен;
 • розови плодове;
 • плодотворно;
 • устойчивост на болести;
 • с кръгли плодове до 200 g;
 • предназначен е за оранжерията и открит терен;
 • средно узряване.

Orange King Market 13 F1 или Златен крал

Те я ​​преименуваха на оранжево, а на номер 13 на отличния хибрид “Златният крал”, който от 2010 г. радва зеленчукопроизводителите с красивите си плодове.

Доматът се вписва в регистъра на селекционните постижения на Руската федерация под номер 8954018.

Инициатор и заявител на степен Agrostekhnologicheskaya Firma Agros LLC, Новосибирска област, с. Издарая Русия.

Доматът се препоръчва за отглеждане във всички региони на Руската федерация във филмови заслони и неотопляеми оранжерии на частни ферми на зеленчукопроизводители.

Orange King на пазара 13, или по-скоро "златен крал" хибридна салата дестинация, средната падеж.

Растението е кратко, определящо.

Листовата плоча прави хибрида разпознаваем, защото има много светлозелен цвят. Започвайки зеленчукопроизводителите, които не разбират тънкостите на хибрида, смятат, че листата показват дефицит на азот и започват да укрепват допълнителното хранене, но това са само биологични особености.

Хибридният плод е с форма на сърце. По време на зреенето доматът запазва зелено петно ​​в основата на стъблото за дълго време. Тъй като наборът от биологична зрялост на петното изчезва, а плодът става жълт.

Слаб ластик украсява "златния цар". Плътността на доматите е средна, има 6, а понякога и повече гнезда, пълни с пулп.

Подредени домати, тежащи около 200 g, с добър добив.

Вкусът на доматите е балансиран. Оценката на дегустаторите е „добра“, но зеленчукопроизводителите отбелязват вкуса на плода като „отличен“.

Трябва да се отбележи, че сортът не е много „популяризиран”, а междувременно тези, които го повдигнаха, казват:

 • висок добив;
 • дълъг, продължителен плод;
 • отлична устойчивост към болести;
 • високи вкусови качества.

Засаждане на домати "Златния крал" в градината и като са изпитали всички изкушения на хибрида, зеленчукопроизводителите са изненадани защо това "злато" все още не е търсено от широките маси, а този домат заслужава името си "доматите са кралят на пазара".

Някои производители сравняват Златния крал с хибридния цар на Сибир. Въпреки това, “Царът на Сибир” не е в регистъра и е с неизвестен произход и се обслужва като неопределен, висок, а “Златният крал” не надвишава 80 см, което значително опростява грижите.

Удобства агротехника

Какъвто и да е растежът, ако плодовете са тежки и хибридът е добит, това изисква жартиери. Четки с големи плодове без фиксиране почивка, и растението значително намалява добива.

Подложките могат да бъдат използвани като закупени материали в градинарски центрове и адаптирани от битови отпадъци.

Редовното обвързване ще осигури гладко увеличаване на добива и неговата безопасност.

Отглеждането на домати е царят на пазара и като се има предвид високите добиви, трябва да се обърне специално внимание на агротехнологията на почвата. За да напълнят плодовете и да се балансира вкусът им, с оптималното количество сухи вещества и захари е необходимо да се осигури на растението всички хранителни вещества.

Вижте също: Най-добрите сортове домати за открит терен

Храненията започват да се извършват в рамките на 2-3 седмици след разсаждане на открито и след това на всеки 2-3 седмици. Редуването на органични и неорганични торове ще помогне на растението да балансира храненето и да покаже пълния сортов потенциал.

Когато купувате семена, производителите се интересуват от прегледи, но условията на растеж и агротехниката са толкова различни, че не винаги е възможно да получите това, което искате.Само навременното поливане, торене, оформяне, мулчиране и лечение на заболявания могат да ви позволят да "изтръгнете" от сорт или хибриден максимум от брутната продукция, която ще бъде вкусна и продаваема.

Характеристики в таблицата

Име на класа Условия за зреене (дни) Буш тип продуктивност Тегло, форма на плода Цветът и вкусът на плода
Пазарен крал № I 90-100 До 70 cm

определен

Около 10 kg на квадрат. метър До 140 g кубичен червен

добър

II 90-100 До 70 cm

определен

Около 10 kg на квадрат. метър 80-100 g цилиндричен крем червен

добро

Номер III 90-100 До 70 cm

определен

8-9 кг с ап. метър 100-120 g

ploskookrugloy

червен

добро

№ IV 95-100 До 70 cm

определен

8-9 кг с ап. метър До 300 g

кръг

червен

добро

V 95-100 60-80 cm

определен

9 кг с ап. метър 180-200 g

Плосък закръглен

червен

добро

№ VI 80-90 60-80 cm

определен

Около 10 kg на квадрат. метър 250-300 g

кръг

червен

добро

№ VII 100-110 До 100 cm

определен

Около 10 kg на квадрат. метър До 500-600 g

кръг

червен

голям

Пазар на розовия крал № VIII 100-120 До 1,5 m

Indet

12-13 кг с ап. метър 250-350 g

Кръгла, гладка

розов

голям

Крал Гигант № IX 100-120 До 1,5 m

Indet

12-13 кг с ап. метър Средно 400-600 g и до 1000 g

Кръгла, гладка

червен

голям

Ранен крал № X 80-95 60-70 cm

определен

9-10 кг с квадрат. метър До 150 g

кръг

червен

добро

Посочващ крал № XI 100-110 До 1,5 m

Indet

10-12 кг на квадратен метър метър 100-120 g

цилиндричен

Сливка

червен

добро

Мед Кинг № XII 100-120 До 1,5 m

Indet

12-13 кг с ап. метър 180-220 g

кръг

червен

голям

Оранжев кралски пазар № XIII 120-130 До 100 cm

определен

10-12 кг на квадратен метър метър Около 250 g

кръг

оранжев

голям

Видео: Доматите за култури

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания