меню

Доматените сортове със снимки и описания 5.04.2018

Домат "Розов крал (крал) f1": отличен вкус гарантиран


Като се има предвид един домат “Розов крал”, описание на сорта f1, снимка, ревюта, добив, аматьорски зеленчуци дори не подозират, че има ясно легализирано име на сорта - “Розов крал”. Определянето на F1 също не е подходящо, това не е хибрид.

особеност

Неговото раждане "Pink King" е задължен LLC "Agrofirm" Sedek "Московска област. Русия. След успешно преминаване на сортоизпитването през 2010 г. доматът е вписан в държавния регистър на развъдните постижения на Руската федерация под номер 9051999 като среден период на зреене и посока на салата.

Описание на храста

Вегетативната вегетативна форма е доста висока и височината 180 cm е абсолютно не граница.

Засаждането на домати в оранжериите и оранжерийните заслони, зеленчукопроизводителите могат спокойно да правят върховете хоризонтално и да получат допълнителна късно, есенна реколта.

Засаждане на легло или оранжерия това растение не може да бъде етикетирано, защото листата му ще бъдат различни от другите сортове. Те са големи, плътни, богати на зелено и изглеждат като кадифе.

Описание на плодовете от домати

По времето, когато "царят" пребивава на пазара, много зеленчуци вече са успели да преценят неговите чар и мнения по отношение на вкуса са едни и същи. Плодовете на дегустацията, оценката на комисията получиха “отлични”, а любителите на доматите напълно потвърждават тези цифри.

Доматите са много вкусни. Доматената пулпа е нежна и в същото време не плачеща, но умерено наситена, еластична, месеста. Семената 6 и повече. Те са пълни с пулп не е голям брой семена.

Плодовете са големи, тежки в диапазона от 200-300 g.

Цветът на доматите в етапа на зреене е зелен, а в основата е светлозелен. Зрелият домат цвят розов, едноцветен.

Плодовете имат плоска закръглена форма, оребрени, със средна плътност.

Кожата на плода е умерено плътна, но добре защитава доматите от напукване.

Назначаване и доходност

Разнообразна салата. Плодовете му са вкусни и красиви на външен вид. Излишъците винаги могат лесно да бъдат продавани на пазара, но те не са много подходящи за преработка, тъй като продуктите от домати са бледи.

Добивът на сорта не е много висок в рамките на 7-8 кг на метър зеленчукова градина. Въпреки това, зеленчукопроизводители, за които основното нещо в доматите не е стока ролка, но изискан вкус напълно съгласен с тази сума.

Добродетели на сорта

Избирайки сорта „Розов крал“, въпреки че някои упорито го наричат ​​домат „Розов крал f1“, характеристиката би била непълна без списък със заслуги:

 • големи плодове;
 • отлични вкусови качества;
 • висока продаваемост на продуктите;
 • Отлична устойчивост срещу вертикална инфекция.

Като недостатък - нисък добив, но е повече от покрит с отличен вкус.

Характеристики на отглеждане

Както всички сортове с висока сила на растеж, „Розовият крал“ се нуждае от разсад.

Датите на културите се определят от зоната на отглеждане.

Препоръчителни райони за отглеждане

През периода на апробация сортът е тестван във всички климатични райони на Руската федерация и е установено, че е подходящ за отглеждане във всички, както в оранжерии, така и на открито.

Вижте също: Домат "Polar precocious": впечатляващ със своите качества

Ако районът е северен, а разсаждането се извършва в началото на юни, няма смисъл да се бърза със засяването на семена за разсад. Първите дни на април са съвсем нормални дати. Възрастта на разсад по време на засаждане в градината трябва да бъде 55-65 дни.

Устойчивост на патогени

Сортът има добра устойчивост, потвърден от фитосанитарната инспекция. Земеделските производители, които отглеждат домати в зеленчуковите градини и оранжериите, потвърждават високата устойчивост както на патогените, така и на екстремните температури.

Опитните любители на доматите обаче казват, че доматите трябва да се лекуват с фунгициди, независимо от времето, тъй като не съществува нито един, абсолютно устойчив сорт.

Период на Расада

Преди сеитба семената на доматите се накисват с влажна кърпа и се загряват при температура от 24-26 ° С.

Засяването се извършва на основата на хранителни вещества, закупено в специализиран магазин за градинарство, или се приготвя самостоятелно по следната рецепта:

 • земя в градината (да не се вземат от местата, където са отглеждани маслинови култури);
 • зрял компост;
 • зрели хумусни селскостопански животни;
 • едър пясък.

Всички съставки се смесват в съотношение 1: 1: 1: 1. 30 г суперфосфат, калиев сулфат и амониев нитрат се добавят към кофа с такава приготвена смес. Всичко е смесено и оставено за остаряване. В идеалния случай, такава смес трябва да се събира през есента, но ако това не е възможно, тогава най-малко две седмици преди семето да се засява.

Семената се засяват в общ капацитет, като се разпростират на разстояние 1,5-2 см един от друг. Сеят култури със стъкло или филм. Преди поникване, температурата се поддържа на 24-26 ° С, и веднага след като разсадът е видим, той се понижава до 14-16 ° С през нощта и 16-18 ° С през деня.

Вижте също: Домат "Uralsky рано": изненада лекота и лекота на грижи

В периода на растеж преди бране разсадът изисква:

 • своевременно поливане;
 • вентилация;
 • изобилие от светлина.

Веднага след като се появят две истински листа, растението се гмурка в отделни чаши. Първоначално те не могат да бъдат големи, по 50-60 мл всяка, но докато растението расте, те извършват претоварването, без да травмират почвените буци в по-голям контейнер.

А гмуркане се извършва чрез рязане (можете да ноктите) 1/3 гръбнака. Това ще позволи на корените да влязат в влакнестия корен и да увеличат абсорбционната площ на хранителните вещества.

Засадете растението в земята върху листата на семената, пресовани и обилно напоени. Първоначално температурата се поддържа на 14-16 ° С и след това се увеличава с 1-2 градуса.

Трансплантация в земята

Ако възрастта на разсад е вече оптимална, а метеорологичните условия не позволяват трансплантация, тогава тя може да се проведе. Дърпането на високи разсад няма да й причини много вреди, но приземяването ще трябва да бъде лъжа или със силно погребение.

Има цели методи за отглеждане на високи домати, според които се извършва специална, много ранна сеитба, за да се постигне издърпване на разсад.

Това се дължи на факта, че растението домати дава коренови процеси по цялата повърхност на стъблото и по този начин увеличава площта на абсорбция на хранителните вещества.

Когато избирате място за кацане, трябва да обърнете внимание на:

 • почвеното плодородие. Колкото е по-високо, толкова по-продуктивни ще бъдат разтоварванията;
 • сигурност от преобладаващите ветрове. Доматеното растение е термофилно и в северните райони се нуждае от защита;
 • предшественик. Избягвайте засаждането на домати, където през изминалата година са нараснали чушки, патладжани и картофи. Колкото и стабилна да е степента на предшествениците на хербеда;
 • пропускливост на почвата. Невъзможно е да се засади култура, където водата непрекъснато се натрупва - няма да има реколта.
Противно на общото мнение, че доматите се нуждаят от най-яркото място - това е мит.

Доматите могат да издържат на частична сянка, но те трябва да бъдат снабдени с място с изгряващо слънце, в което те приличат на рози.

Култура на грижите

През периода на растеж, обвързване и узряване, растението за домати трябва:

 • плевене от плевели;
 • обилно, но не често поливане с топла вода;
 • своевременно поставяне и култура в едно стъбло;
 • постоянно формиране и обвързване не само на издънки, но и на доматени четки, тъй като големите плодове трудно се задържат;
 • постоянни превръзки с променливи органични и минерални вещества.

Вижте също: Домати от развъждането на Волгоград: описание на сортовете от серията

Като се има предвид сорта “Розов крал” или “Розовия крал”, каквито харесват хората, описанието на доматите, което се получава от комисията за регистрация и зеленчукопроизводителите, може да се различава от това, което получавате в градините си. Хранителната стойност на почвата и метеорологичните условия са толкова различни, че засяга растението, вкусът остава ненадминат.

Видео: 10 грешки при отглеждане на домати

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Коментари по статията: 1
 1. Инга

  Не е проблематично разнообразие, тя е добре свикнала и реколтата радва. Плодовете са месести, сладникави, най-много на салата!

  отговор

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания