меню

Доматените сортове със снимки и описания 3.04.2018

Подбор на домати "Мамут": описание и характеристики на сортовете

Като се има предвид характеристиката на доматите „Мамут” и описание на сорта, ревюта, снимки, добив, всичко предполага, че разплодният продукт има право на съживяване. Алтернатива на "Мамут" е "Златният мамут" с неизвестен произход, но достоен за внимание.

Описание на мамутния сорт

Любов Анатолиевна Мязина подаде заявление за вписване на сорта в регистъра на подборните постижения на Руската федерация до Комисията през 2005 г. В продължение на две години регистрационната служба провежда сортови тестове на полетата на всички региони на страната. Процесът е успешен и през 2007 г. сортът е включен в списъка като 9463480.

Заявител и създател на сорта Myazina L. A.

Сортът се препоръчва за отглеждане във всички райони на страната в градините и под оранжерийните заслони на летни обитатели и любители градинари. Разнообразието ще зарадва плодовете в средата на лятото, но по посока на салата.

Вече повече от десет години марката е "изчезнала" за хората, но не е придобила много популярност. Няма много отзиви за сорта, но тези, които съществуват, казват, че този сорт е божи дар за любителите на домати с големи плодове.

Характерно разнообразие

Доматът се отнася до ранното съзряване. Но ако разбирате, за да получите голям и много голям плод от ранния срок на узряване не е толкова лесно, защото времето е необходимо за растежа на леторастите и растежа на самия плод. И ако, освен това, доматът все още има отличен вкус, тогава той не е равен на него.

Вегетативната форма е висока, неопределена, растението достига височина до 180 см. Листата на доматения храст "Мамут" са средни по размер с богата, тъмна зеленина. Растението не е много листни, и огромни домати са ясно видими на издънките.

Плодовете от домати са големи. Регистърът на сортовете показва 250 g, но тези зеленчукови производители, които отглеждат сорта от година на година, твърдят, че ако запазите културата по начина, по който се препоръчва селекционерът, теглото на плода в 500 g не е рядкост. Онези, които проведоха експерименти и оставиха няколко цвята на ръка, могат лесно да се похвалят с плодове с тегло 800 г.

Доматите са плоски закръглени. При рязането семената (6-7), които са пълни с наситен пулп, са добре изчислени. Доматеното семе е малко. Доматът е нежен и умерено мек, с богат, доматен вкус и силно изразени ребра, които понякога могат да се напукат.

По време на зреенето плодовете са светлозелени, а узряването става малиново-розово.

Дегустациите по време на сортовите тестове се определят като "добри", но много производители на зеленчуци казват, че доматът на Мамон е най-вкусният в тяхната градина.

Балансът на органични киселини и захари е много добре подбран. Вкусът не е нюанс и в същото време с изразен доматен вкус. Този имот позволява на сорта да бъде сред лидерите на доматите, с които градинарите не искат да се разделят.

Доходът от домати е легализиран на ниво от 4,7 кг на квадратен градинар. Развъдчикът посочва също, че един храст може да произвежда до 6 кг домати, при спазване на указанията на културата.

Плюсове сортове

Сортът заслужава да заеме място в градината.В списъка на положителните му качества води:

 • ранно узряване;
 • растеж във всеки регион;
 • големи плодове;
 • устойчивост на топлина;
 • устойчивост на засушаване;
 • отлична дегустация.

Като недостатък може да се отбележи напукването на тези плодове, които вече са много големи, както и необходимостта от своевременно съхраняване и свързване на издънки.

Вижте също: Серия „Домати“ „Сладка кучка“: описания и характеристики на сортовете

Удобства агротехника

Селекционерът, авторът на сорта, който говори за неговите сортове, непрекъснато привлича вниманието на зеленчукопроизводителите към факта, че когато расте, е необходимо:

 • растат силни, набит разсад;
 • да се приземява на възраст 50-55 дни;
 • схема за кацане издържа 40 x 80 cm;
 • уверете се, че извършвате своевременно pasynkovanya;
 • културата трябва да се извършва само в един изстрел;
 • постоянно регулиране на броя на четките;
 • редовно хранят доматени растения.

Резистентност към заболявания

Нито регистърът, нито селекционерът посочват характеристиките на сорта по отношение на патогени и вредители.

Тези зеленчукови производители, които са отглеждали сорт за една година, твърдят, че сортът не се различава от другите по отношение на устойчивостта.

При своевременно провеждане на профилактично пръскане можете да бъдете спокойни по отношение на гъбични заболявания.

"Mammoth German Gold"

Има и сред любителите на зеленчукопроизводителите и слуховете за сорта "Mammoth German Gold". Трудно е да се проследи родословието на този сорт, тъй като не е вписано в регистъра и откъде не е известно.

Домат "Mammoth German Golden" коментари, снимки, добив не е еднозначен. Семената обикновено се търсят от колекционерите и резултатът е различен.

Описание на сорта

Повечето любовници, които са отглеждали сорта, говорят за височина до 200 см, неопределеност и биколор.

От гледна точка на зреенето има прегледи, че сортът дори в оранжерията се проявява като средно късно узряване.

Плодовете на доматите са големи, с плоско закръглена форма. Някои показват тегло от 400 g, докато други производители твърдят, че повече от 250 не могат да бъдат взети.

Плодовете имат интересен цвят и едно растение може да го модифицира от червено с бели ивици и петна до много леки с малки червени петна и ивици. Много често сортът се нарича „мрамор“, но е напълно различен от оригинала, вписан в регистъра, защото е висок.

Има доказателства, че доматите често се пукат и почти всеки плод има бяла “вратовръзка”, която е ясно видима на среза.

Това, с което всички градинари са солидарни, е в описанието на вкуса. Сладък, месен, ароматен плод, който всички харесват. На разфасовката този домат също е интересен. Червените ивици и петна се редуват със светло оранжево. Някои плодове са по-леки, други са по-тъмни. Има много камери за посев и те са малки. Семена, съдържащи се в доматен пулп, а не голям брой.

Отличната комбинация от сухо вещество, органични захари и киселини прави плодовете възхитителни за възрастни и деца. За да опитате доматената пулпа е нежна, еластична, с леко забележима киселинност, която допринася за усъвършенстването и пикантността на доматите.

Нагласи към болести и вредители

Тези, които вече са отглеждали разнообразие, казват за достатъчна стабилност. Доматът не изисква специален график за обработка. "Златният мамут" е засегнат от болести, при неблагоприятни метеорологични условия и неспазване на лечението, заедно с други сортове.

Невъзможно е да се оставят насаждения без домати. Това е особено вярно за тези обработваеми площи, където променливостта на времето е нормална.

За да бъде ефективно лечението е необходимо:

 • започнете да пръскате във фазата на яйчника;
 • да провежда редовно и своевременно събития;
 • постоянно замества фунгицидни лекарства.

Ако засадите домати в оранжерията, можете да избегнете пълно пръскане. В допълнение, този домат ще разшири плододаването си до късна есен и ще осигури витаминни продукти.

Какви са предимствата и недостатъците

Най-големият плюс на този сорт е вкусът.Земеделските производители казват за него, че той е незабравим и готов да се сдобие с ниски добиви за вкус. В допълнение към този показател "Златен немски мамон":

 • macrocarpa;
 • показва добър имунитет срещу болести.

Сред недостатъците може да се отбележи:

 • плодове с напукване;
 • слаб добив на продукт;
 • бяла "вратовръзка" в центъра на плода;
 • нисък добив.

Вижте също: Honey Giant Tomato: Големи и плодови

Агротехника сортове

Период на Расада

Тъй като сортът е със средно или дори средно късно узряване, невъзможно е да се направи без отглеждане на разсад.

Засяването на семената се извършва през първия март на нарастващата Луна.

Избирането на почвата, към него налагат следните изисквания:

 • висока хранителна стойност;
 • лекота на текстура;
 • безвредни по отношение на патогени и вредители;
 • pH оптимален за доматите (киселинност).

Такава почва може да бъде закупена в магазин за градинари-любители или можете да я приготвите сами:

 • изгнили тор;
 • зрял компост;
 • пясък.

Всичко свързва 1: 1: 1 и суперфосфат и амониев нитрат, две супени лъжици се добавят към всяка кофа на готовата смес.

Семената могат да бъдат предварително загряти в влажна кърпа за 1-2 дни, а след това се засяват. Първоначално можете да сеете в общ контейнер, но трябва да го вземете в отделни контейнери и да го направите по-добре, когато растението расте две истински листа.

При гмуркане на разсад, той трябва да се задълбочи до листата на котиледоната и първоначално да не се налага пълна чаша земя, а да се излива постепенно. Такава техника ще позволи на растението да развие добра коренова система.

Засаждане и плододаване

Засаждането на разсад се извършва само когато замръзванията вече не са възможни. Високи и големи плодови домати изискват почви с добра хранителна стойност. Когато засаждането трябва да създаде предварително дупките и тяхната дълбочина трябва да бъде значителна, тя ще осигури добър растеж на кореновата система.

Веднага след засаждането на растението е необходимо незабавно да се изградят опори, тъй като растението не може да държи издънките и плодовете без фиксиране.

За този клас прищипването е от голямо значение. Културата трябва да се извършва само в един изстрел, в противен случай е невъзможно да се достигнат големи плодове, ще има много, но няма да достигнат до 200 гр.

За клас основните изисквания на агротехнологията са:

 • своевременно поливане;
 • редовно хранене;
 • мулчиращи легла;
 • плевене.

Вижте също: Домат "Red Giant": продуктивен и продуктивен сорт

За да вземете добра реколта трябва постоянно да извършвате допълнително хранене, започвайки от момента на засаждане на открито. Първоначално се използват азотни торове, след което към хранителния разтвор се добавят калиеви торове, след което се прехвърлят в поташ-фосфатни торове. Редуването на органични и минерални добавки ще помогне да се получи отлична реколта от вкусни домати.

Расте "Мамонти" независимо и те могат да станат най-обичаните.

Видео: Отглеждане на домати (подробни инструкции)

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Коментари по статията: 1
 1. Инга

  Разнообразието не е проблем, тя се корени добре. Съберете твърде щастливи плодове: големи, месести, сладникави.

  отговор

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания