меню

Доматените сортове със снимки и описания 1.03.2018

Honey Giant Tomato: Големи и плодови

Жълтите сортове домати съдържат по-богат витаминно-минерален състав, не предизвикват алергии. Те перфектно почистват и подмладяват тялото, предпазват от сериозни заболявания.

Обща информация

Този сорт се отглежда в началото на хилядолетието, а именно през 2002 г. от руски развъдчици. Две години по-късно той е донесен в държавния регистър, оттогава доматите са активно отглеждани и са спечелили сърцата на абсолютно всички летни жители с тяхното представяне. Ако говорим за райони на отглеждане, топлите райони на юг са идеални за отглеждане на открито, но останалите могат да отглеждат този сорт в оранжерии - филм или поликарбонат. Особеността на “Honey Giant” е, че тя е чувствителна към температурни крайности. Но, разбира се, той има много повече предимства, за тях по-нататък.

Характеристики и описание

Описание на храста

Honey Giant Доматите са мощни храсти, които могат да достигнат повече от 1,5 метра височина. В оранжерийни условия височината може да бъде дори по-голяма.

Затова те се нуждаят от подкрепа. Храсти форма, за максимален добив, по-добре е да оставите 2 стъбла - основната и доведен син в първия, горния синус. Ето защо, ние заключаваме, че сортът изисква pasynkovaniya. Броят на листата в храстите е средно, клоните са мощни, добре държат големи плодове, но все пак е по-добре да се поставят задни води.

Храстите изискват влага и почвено хранене, принадлежат към неопределителния тип.

плодове

Този сорт е едроплодник. Като цяло плодовете му са едни от най-добрите показатели, за които „Honey Giant“ се оценява от летовниците.

Описание на доматите:

 • цвят на кожата - жълто-оранжев;
 • камери - 6, среден брой семена;
 • маса на доматите - до 400 грама. Но някои прегледи на летни жители казват, че плодовете могат да бъдат до 600 грама тегло. Такива показатели обикновено са в оранжерии с подходяща грижа;
 • устойчиви на напукване;
 • добре поддържан;
 • много вкусни и сладки домати не са подходящи за консервиране в цялата форма, тъй като са твърде големи. Също така не правете сок и тестени изделия от клас;
 • зреят добре, могат да се отглеждат за продажба.
 • висок добив на домати - до 15 кг на квадратен метър при засаждане 2-3 храсти. Един храст може да произведе до 5-7 кг плодове.
Тези домати най-добре се консумират пресни, за да направят летни или зимни салати с тях. Гледайте красиво в зеленчуци.

Вижте също: Описание на сорта "Сребърна смърч"

назряване

Сортът от вида „Меден гигант“ домати има средно време на зреене - ще получите първата реколта от момента на покълване за 115-120 дни. Времето може да се измести в едната или другата страна поради условията на отглеждане, региона, климата, времето в дадена година и агротехническата грамотност. Плодовете са дълги и активни.

Болест и устойчивост на вредители

Според отговорите на жителите на лятото, и според изявлението на животновъдите, този домат не е болен с добра грижа. Ако сте започнали своя парцел, не следвайте режима на напояване, не издувайте оранжерията, тогава всеки сорт, дори най-стабилен, ще бъде болен. Затова винаги трябва да следите влажността, да разхлабвате почвата, да отваряте оранжерията, да правите навреме храна и да премахвате обсесивните плевели.

Що се отнася до насекоми вредители, те са в доматения сорт "Honey Giant" са на разположение, което е типично за всички средно сезона сортове. Трипс, пъпеш, листна въшка, мечка, охлюви и бяла пеперуда увреждат доматите, разбира се, колорадският бръмбар. Те използват две лекарства срещу тях - "Confidor", "Bison" и народни инфузии. Тя може да бъде смес от лъжица червен пипер и кофа с вода или горчица на прах в същите количества. Мястото се отделя и се използва разтворът за пръскане. Химическите препарати се използват само преди цъфтежа, тъй като могат да се натрупват в плода.

Силни и слаби страни

След като прочетете характеристиките и описанието на сорта “Honey Giant” домат, можем да направим важни изводи за неговите предимства, ние също трябва да идентифицираме недостатъците.

плюсове:

 • висок добив - средно 7-8 кг на квадратен метър, но може би до 15 кг;
 • високо качество на плодовете, отличен вкус и аромат, добро запазване на качеството;
 • възможността за отглеждане за продажба;
 • жълт цвят - ползи за здравето;
 • устойчивост на заболявания.

минуси:

 • не е подходящ за приготвяне на зимни ястия, сокове, за консервиране;
 • отнема време да се формира, жартиера, пасинкование;
 • Той е взискателен към торове, топлина.

Както виждате, има недостатъци и добри качества. Но все пак вкусът и голямото тегло на плодовете играят голяма роля при избора на този сорт.

селскостопанска техника

Отглеждане на разсад

Засяването започва през март, гледайки лунния календар. Семена, ако производителят не е посочил никаква информация за дресинга, ще трябва да готвите. За да направите това, те първо се накисват в разтвор на манган за един час, след което се измиват. Преди засаждане за няколко дни семената се поставят на ден за един ден или малко по-малко в сок от алое - съотношението с водата е 1⁄2. Почва или да използвате покупката на Solanaceae, или своя - земята от градината, смесена с хумус и торф в равни части. Преди засаждането към почвата се добавя и всеки сложен препарат с високо съдържание на азот, калий и фосфор. Почвата се разлива с вряща вода, засети семена 1 см, овлажнени и покрити с фолио.

За да покълнат разсадът, той се нуждае от топлина - 26-28 градуса, но след това е по-добре да поддържа температурата 22-23 градуса през деня и 18 градуса през нощта.

След покълването, филмът се отстранява, разсадът се поставя на слънчевия прозорец, така че светлината да достига поне 8 часа на ден. За допълнително осветление се поставят лампи. Във фаза от 3-4 листа се избират най-силните издънки и се потопяват в отделни чаши в чиста и питателна почва. Две седмици след изтъняването се използва урея като азотна храна за растежа на зелената маса. Преминаването към улицата и към оранжерията се извършва, когато температурата през нощта не пада под 15 градуса, тъй като ако е под 14, разсадът ще спре растежа и развитието за дълго време.

Вижте също: Практично разнообразие от домати "Бял пълнеж 241"

Трансфер до постоянно място

Парцелът се подготвя за две седмици в размер на 2-3 квадратни метра на квадратен храст. Веднага сложете подкрепа. Земя трябва да копаят, премахват растителни остатъци. След това добавете хумус, пепел, вар, ако почвата е кисела, и изравнете всички редове. Суперфосфат се добавя към кладенеца, когато е засаден. Ако почвата е тежка, торфът или пясъкът се нанасят върху целия участък или към всяка дупка. Земята трябва да е хлабава и въздушна. Поливайте ямките с топла вода. Разсад се засаждат след предварително втвърдяване в продължение на две седмици.

Този сорт е много чувствителен към влага, температурни промени. Опитните градинари препоръчват мулчиране с 10 см слой слама.

грижа

Две седмици след прехвърлянето, на разсад се хранят калиев нитрат, в който има калий, фосфор. След това, след две седмици, направете тор - 1/10 с вода. След две седмици сложен тор. След това можете да редувате тези превръзки. Всяка седмица се премахват доведени деца, след всяко поливане парцелът се разхлабва и оранжерията се излъчва. Внимателно следвайте насекомите, вече споменахме за тях.Когато стъблото нарасне до около един метър и половина, то се притиска. Не забравяйте, че храстите форма, премахване на всички доведени деца, с изключение на един в горната синус. Маскирането се извършва вечер, а не в горещината или след поливане.

Когато плодовете започват да узреят, трябва да отстраните някои от листата, така че да не се намесват. С растежа и развитието не само връзката на ствола, но и подложките се поставят под клоните с реколтата. За предотвратяване на недостига на елементи и за имунитет, можете да изхвърлите района с разтвор на манган. Листни пръскане сорт не харесва. Поливането и храненето правят корена. Доматът "Honey Giant", според прегледите, не е толкова труден за отглеждане. Снимките на храста показват красотата на доматите, добива ще ви зарадва с добра грижа винаги.

Вижте също: Най-добрите сортове домати за открит терен

Този сорт е един от най-добрите. Всички селскостопански техники са доста типични за високи домати, не трябва да се страхувате от тях.

Видео: Как да растат добри домати

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Коментари по статията: 1
 1. Людмила Исаева

  Обичам жълти домати, които не само радват погледа с ярко жълтия си цвят, но и много вкусни в салатите. За да се развиват добре доматите и да се произвеждат много плодове, понякога ги напоявам с тор от дрожди, разреден с вода. Почвата за засаждане трябва да бъде добре оплодена и разхлабена. Поливам само с топла вода, за да не причинява загниване на корените. Този сорт е наистина устойчив на болести и е незабавно забележим в сравнение с червените и розовите сортове.

  отговор

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания