меню

Доматените сортове със снимки и описания 10.04.2017

Описание на сорта "Сребърна смърч"

Характеристика и описание на сорта от доматено-сребърна ела

Съгласете се, ако през цялото време засадете същите домати, тогава никога няма да намерите идеалния си сорт. В крайна сметка, има градинари, които не знаят, че е възможно, например, да не притискат култура, но има и такива сортове, че фитофтората не е ужасна, но е катастрофа за градинаря. Това са високоустойчивите сортове домати "Сребърен смърч", описание и снимка на тях е темата на нашата статия. Но това не е всичко. Този сорт е уникален благодарение на необичайния си издълбан храст, за който е получил характерно име, така че и плодовете имат приятно мъх.

Общо описание

Да се ​​каже точно откъде идва този домат е трудно. Има мнение, че жител на столицата на нашата Родина, който в един момент отиде да живее в Америка, го изведе. И си селекция работа под формата на домати "Сребърна смърч" взеха в чужбина. Скоро там той станал много популярен, жителите на лятото оценявали неговото достойнство.

Сега намери добро описание на този домат е почти невъзможно, защото ние написахме тази статия. Ако говорим за домати "Сребърен смърч", съдейки по прегледите и снимките, градинарите от нашата страна също оцениха сорта. Много хора харесват необичайния храст, който е издълбал, зелените сребърни листа, сякаш покрити с замръзване. Можете също така да намерите ревюта за самите плодове, които за мнозина са се превърнали в откритие, защото те нямат лъскава кожа, но леко пухкава. Някои казват, че е кадифено. Семената не се срещат толкова често в магазините, тъй като те са рядкост и веднага са продадени.

Домат "Сребърен смърч". Характеристики и описание на сорта

 • Сортът се отнася за видове с ранно узряване. В зависимост от условията и региона, първите плодове ще получавате след 85-100 дни след засяването.
 • Чувства се чудесно на открито и в оранжерията.
 • Среднеросни храсти. Височината може да достигне средно 70-90 cm.
 • Храсти по-добре вратовръзка.
 • За постигане на максимален добив се изисква образуване на 2-3 стъбла.
 • Силно резистентни към често срещани болести по доматите.
 • Образува компактни плодове от 150-200 грама. Те са удобни за консервиране като цяло. Но тези пресни домати са много вкусни и ароматни.
 • Цветът на кожата е червен, има „надолу”.
 • Формата на плода е овална, леко сплескана.
 • Отнася се за определящи видове.
 • Не се страхуваш от крайно време.
 • Подходящ за отглеждане в повечето райони на страната ни.
 • Плодов домат. Един храст може да произведе 4-5 кг плодове.
 • Месото е кисело, много сочно. Съдържа много ликопен и други вещества, от които се нуждаем.

Тази функция и снимка ни показват красиви домати с луксозни необичайни храсти. Разбира се, според традицията, ние не ви казваме просто за домати, било то „Сребърна смърч“ или други, но също и за култивирането. Агротехниката е проста, непретенциозна разновидност, защото можете да я отглеждате на вашия сайт без никакви проблеми.

Вижте също: Домат "Благовест" - характеристики и описание на сорта, ревюта

Засаждане и грижи. Сребърен домат от смърч

Културите започват в края на март - началото на април. Не забравяйте да погледнете лунния календар преди да се качите на борда, той е асистент на всички летни жители. По-добре е веднага да сеят семената в торфените съдове, които са пълни с хранителен универсален грунд. Така ще спестите време, избягвайте неприятни ситуации по време на качване, прехвърляне към отворен терен. В този момент, често се съборят корените, стъблата, разсад може да боли. Веднага поставяте торфени съдове в земята.

Съвет!

За по-добро разсад расте корени, накисва семената в "Kornevine" преди засаждане.

Така че, покрихте земята, поставихте семето в центъра, леко я заровихте. След това те овлажняват почвата с пръскачка, покриват я с филм и я поставят на чинийка. Вашите издънки ще се появят в рамките на 7-10 дни. След това отстранете филма, продължете да напоявате разсад, когато почвата изсъхне. След 55-60 дни, разсадът може да бъде прехвърлен на открито.

Предварително трябва да подготвите кладенците, да подкрепите и да втвърдите разсад. Разстоянието между храстите трябва да бъде 35-50 см. Предварително се налива вряща вода върху почвата с манган, за да се убият паразитите и патогенната среда. Преди засаждане във всяка ямка, се изсипва една супена лъжица минерален тор. Направете първата храна 14-20 дни след прехвърлянето. След това отново след 14-20 дни. Можете да вземете каша, тор, компост. Можете да закупите готовия продукт в магазина и да се разрежда, съгласно инструкциите.

Съвет!

За да направите вашата реколта екологично чиста, изберете или биологични или традиционни методи за наторяване на доматите, или препарати с безопасен, биологичен състав, а не химия.

Разсад веднага по-добре вратовръзка към опорите. Когато растете, трябва да образувате 2-3 стъбла - в най-горния синус оставяте 1-2 стълба, премахнете всички останали. Няма да ви е зле от сорта. Просто трябва да се полива, да се хранят, да се разхлаби почвата, да се отстранят стъблата и плевелите. Това е всичко, което трябва да знаете за доматите от сребърния смърч, грижите и засаждането, за да получите изобилна реколта.

Вижте също: Домат "Кьонигсберг" - характеристика и описание на сорта

Грижата и вниманието, както и селскостопанските техники по лунния календар ще ви дадат положителни резултати от работата много скоро. Необичайните храсти и плодове ще се заселят в леглата ви за дълго време.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Характеристика и описание на сорта от доматено-сребърна елаХарактеристика и описание на сорта от доматено-сребърна ела

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания