меню

Доматените сортове със снимки и описания 10.04.2017

Характеристики и описание на сортовете домати "волско ухо"

характеристика на ушите на кравата и описание на сорта

Ако все още не знаете какво ще бъде засадено през новия сезон, или не сте били доволни от минали реколти, тогава ви съветваме да прочетете за доматите “Крави уши”, неговите характеристики и описание на сорта. Това е много приличен домат, който много градинари вече са оценили и са направили любимите си, засаждане от година на година.

Общо описание

„Острото“ с необичайното си име е дело на руски селекционери. Сортът има много предимства, сред които са вкусни плодове, добър добив. Що се отнася до болестта, тогава, ако се грижите по време на засаждането за дезинфекция на семенен материал, тогава фитофтора, мозайка или гниене няма да се страхувате.

Също така трябва да се отбележи, че плодовете могат да бъдат оскубани през есента, когато не са узрели, у дома те бързо ще преминат във фаза на пълна зрялост. Доматите могат да се отглеждат за продажба, те толерират транспорта, не се пръскат, не се гният. С една дума, един много добър домат е вкусен и ароматен и много внимание няма да се изисква.

Вижте също: Домат "Königsberg" коментари, снимки, доходност

Домат "волско ухо". Характеристики и описание на сорта

 • Определителен изглед. То няма крайна точка на растеж.
 • Храстите растат високи, те се нуждаят от подкрепа. Това може да се нарече малък минус домат.
 • Бушът е силен, но листата върху тях не са много, което е добро за прибиране на реколтата - плодовете узряват равномерно, влагата не се задържа, което от своя страна не води до развитие на патогенна среда.
 • Една четка образува средно 4-6 домати.
 • Плодовете могат да тежат до 300 грама, могат да бъдат запазени като цяло, когато доматите са по-малки и нарязани.
 • Високопродуктивен сорт. Така че, доматите „Bull's Ears“, виждате снимката, според прегледите, и според информация от производителите могат да произвеждат повече от 6-8 кг вкусни плодове.
 • Третира сортове със средни срокове на зреене. Така че, можете да събирате домати за около 110-115 дни.
 • Формата на доматите слива.
 • Кожата е лъскава, гладка. Месото е сочно, сладко, приятно, не е водно.
 • Доматът не е хибрид, това означава, че можете да сеете семената, които получавате от тазгодишната култура за следващия сезон.
 • Тя има добра устойчивост към болести, но все още е необходима превенция.
 • Доматът дава стабилни добиви както на открито, така и под филмовото покритие.
 • Кожата е плътна, предпазва плодовете от пукнатини, не причинява дискомфорт по време на хранене. Има богат червен цвят.
 • Разнообразието има универсална маса. Доматът се показва отлично по време на ецване, осоляване, приятно е да се ядат домати и пресни.
 • Студоустойчив сорт, който не изисква специални грижи.
 • Необходимо е образуване на 1-2 стъбла, което също е за някои летни жители минус.

Срещнахте се с доматите "ушите на воловете" и тяхното описание. Сега трябва да знаете и как да го отглеждате. За опитни летничари няма да открием нищо ново, но за начинаещи ще бъде полезна информация.

Вижте също: Домат "Chio-chio-san" ревюта, снимки, кой е засадил?

Агротехника расте

Характеристика и описание на вида на доматената телешка кожаКакто казахме, този домат няма абсолютна устойчивост към болести. Ето защо е по-добре да дезинфекцирате семената преди засаждане, да ги накиснете допълнително в стимулатор на растежа. Това ще даде на бъдещите разсад добър имунитет и дори ако годината се окаже особено трудна по отношение на патогенните атаки, храстите ви ще се чувстват добре.

В оранжерията или на улицата, ще засадят този домат, няма значение, но трябва да запомните предварително за жартиера.Това означава, че дори когато разсадът е малък, трябва да подготвите почвата, за да бъде плодородна, защото това ще бъде по-добра реколта и ще направите подпори - пергола или въже. Разбира се, може да се каже, че, казват те, съседът на вилата не приготвя почвата, а доматите растат за себе си, защо трябва да губите време.

Факт е, че почвата на всеки обект може да е различна, както и да варира в различните региони. Ако годината не се окаже много благоприятна, растенията могат да започнат да боледуват, но ако се обработват в сеитбената фаза, получават максимално хранителни вещества от почвата, а след това техният имунитет ще бъде по-висок.

Така че, най-простото нещо е да се накисва една седмица преди засаждането на семената в разтвор на манган, след това да се изплакне и след няколко дни да го сложи в Epin. Това е много популярен стимулант, ние винаги го препоръчваме. По-добре е да се правят култури веднага в отделен контейнер, още по-добре в този, който ще се разложи в почвата. Така че, няма да се гмуркат разсад, които могат да отнемат много време и можете да счупите много разсад, а по време на прехвърлянето на адаптацията разсадът на практика няма да бъде. Овлажнявате културите и ги поставяте под филма. По времето - това е март-април.

Вижте също: Сортове домати за Сибир със снимки и описания

След като семената се издигнат, те се нуждаят от светлина, поливане. Почвата е по-добре да си купите готова, тя съдържа необходимото количество хранителни вещества, а разсадът може да расте в него без храна. Можете да подготвите почвата на улицата чрез разливане на вряща вода върху нея, което ще даде допълнителна дезинфекция, а след това ще добавите хумус, суперфосфат, пясък. Можете да използвате торф, пепел, компост. Направете пергола веднага.

Трансфер на разсад ще бъде през май - юни. Един метър повече от три растения не засаждат. За да образувате храст веднъж, премахнете доведените деца, всички освен един на върха. Така че ще има още една дръжка. Ако все пак в дома на съседката започне болест от домати, тогава е възможно да се напръска манган с разтвор или да се третират храстите с меден сулфат.

Най-добрите превръзки носят, редуващи се органични и минерални. Но както показва опитът, въвеждането на обикновен тор, изследван във вода, 2-3 пъти за сезон е достатъчно. Освен това, такъв тор не си струва парите, той е безопасен за здравето. Е, дори новаците знаят за отстраняване на плевелите и разхлабване на почвата след поливане. Това беше цялата информация за доматите "окс-ухо", а описанието на сорта и отглеждането ще помогне за лесното събиране на тези домати.

Това са всички трикове. Те изглеждат отнемащи време, но с опит всички действия се извършват много бързо и без проблеми.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
характеристика на ушите на кравата и описание на сортахарактеристика на ушите на кравата и описание на сорта

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания