меню

Доматените сортове със снимки и описания 13.11.2017

Красиво разнообразие от домати "Chio-chio-san" от фирма "Гавриш"

Не всеки един от нас, който отглежда зеленчуци в градинските си парцели, може да каже точно кой сорт ще посади в новия сезон, защото много хора знаят само 2-3 вида и това често се случва, защото са засадени от всички. Този подход силно ограничава възможността за получаване на високи добиви с минимални разходи за труд. Тук, например, разнообразие от домати "Chio-chio-san" събира положителни отзиви, то е обичано и ценено, но малко хора знаят за него. Нека поговорим за него.

Общо описание на сорта

Ако вашата задача е да намерите сорт, който да е подходящ за отглеждане в неблагоприятни климатични условия, тогава тук “Chio-chio-san” ще ви подхожда перфектно, и всичко това, защото той показа високи резултати в абсолютно различни климатични зони. Тя се отглежда в нашата страна на цялата територия, дори в Сибир, също се отглежда в по-благоприятен климат, като в Молдова, в Украйна. Отглеждат се и в оранжерии, и на открито. В първия случай добивите са по-високи.

Класът отлично прехвърля всички неблагоприятни климатични условия. Тя носи плодове добре на слънчеви места, но сенчестите места не са пречка за това. Жътвата дава богатство. Трябва да се отбележи, че "chio-chio-san" има много необичаен вид на храста, защото неговите мощни клони могат да образуват от петдесет и повече малки компактни плода. Такова дърво от домати има впечатляващи размери.

Специалистите от една добре позната компания донесоха този домат, името на което можем да видим на повечето пакети за семена, които купуваме, е Гавриш. Доматът е вписан в регистъра през 1999 г., година след откриването.

Доматът е с розов цвят на кожата и, както обикновено се смята, всички домати с даден цвят са десертни. Това означава, че доматите са вкусни, можете да се насладите на техния вкус в много ястия. Доматът "Chio-chio-san" понякога има отрицателни отзиви. Снимки на тези, които са засадени, ни показват храсти, които са богато и красиво украсени с узрели плодове. Но има мнение, че тези домати, макар и вкусни, нямат никакъв вкус, което някои не харесват.

Е, ако ние говорим за недостатъци, това е, градинари, които не харесват факта, че за този клас е необходимо да се направи стабилна подкрепа, и по време на обвързване на стъблата може да се счупи, затова трябва да бъдете много внимателни. В този случай, състоянието на храста трябва да се следи през целия период на отглеждане и да се оформя при необходимост.

Видео преглед на доматите "Chio-chio-san"

tomat_chio-Chio-санХарактеристики и описание на сорта

Вече научихме приблизително какъв вид марка с такова ориенталско име е, сега по-подробно за някои показатели.

 • Доматът има средно ранно узряване. Това означава, че първите плодове могат да узреят за 100 или 120 дни от момента на появата на семената.
 • Една четка образува средно 40-60 плода, чието тегло е 35-50 грама. Цветът е розов, плътта е месест.
 • Доматите са добре запазени в цялата форма, тъй като са компактни и не се пръскат по време на топлинна обработка. Според прегледи, сосове и сокове също се получават изключително вкусни.
 • Може да расте на всички видове почви, дори и в нечерна почва. Устойчив на температурни крайности, атаки на вредители.
 • Изобилната реколта може да бъде равна на пет килограма или повече на храст. Ако внимателно се грижите за сорта и прилагате тор през сезона, можете да получите от шест или повече килограма плодове. Доматите могат да бъдат засадени с увереност за търговски цели.Плодовете ще се транспортират добре.
 • Изисква жартиери за вертикални силни подпори или пергола.
 • Сортът е хибрид от първото поколение, което му дава редица предимства. Доматите не засягат болести като гниене, болести и други.
 • Независим сорт. Неговият растеж не е ограничен и стъблото може да нарасне повече от два метра.
 • По-добре е да се прибира реколтата, когато узрее, но не и да се забавя процеса, тъй като плодовете могат да започнат да се напукват по клоните.

Тайните на отглеждането на "chio-chio-san"

Характеристика и описание на сорта на доматена хио-хио-санаВсички техники за отглеждане ще бъдат стандартни. Така че, най-добре е да използвате метода на разсад. Семената се засаждат през първата половина на март. Те са предварително избрани, за да елиминират празните семена със слаб солен разтвор. След това се накисват в калиев перманганат, след което се стимулират за покълване. Можете да използвате закупуване на лекарства, можете да използвате метода на озониране. Загряващите хибриди не се нуждаят.

Засаждането се извършва в саксии с питателна почва. Тя може да бъде направена от земята на торф и хумус. Изсипете една лъжица пепел тук, която ще служи като тор, и ще спаси фиданки от болести. Можете да сложите малко пясък за добра дишане. Ако не сте засадили семената в отделни саксии или чаши, тогава във фаза на 2-3 истински листа фиданките се гмуркат.

Можете да добавите храна веднъж, но не можете да го направите, ако първоначално сте я засадили в почвата. Разсадът трябва да се засажда след студената рецесия. Разстоянието между храстите трябва да бъде направено най-малко 60 см, не забравяйте да осигурите пергола предварително. Ако разстоянието между храстите от 60 см, след това оставете 2-3 клона, ако по-малко, тогава един.

Поливането се извършва редовно, тъй като почвата изсъхва, плевелите също трябва да бъдат отстранени. Не забравяйте да се отпуснете. Когато реколтата започне да се образува, се хранят на всеки 10-14 дни. За тор, можете да използвате лопен, компост, пилешки тор, урея.

Смятаме, че доматите "Chio-chio-san" могат да ви изненадат със своя външен вид и изобилие от плододаване, което може да се види на снимката. Развивайте го лесно.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 оценки, средно: 5,00 от 5)
Зарежда се ...
Коментари по статията: 3
 1. Катрин

  Благодаря на организаторите на сайта за подробна информация. Всичко е добро, всичко е като. Но има едно, но !!! Защо толкова много хора обичат да раздават хибриди за сортове. Chio-Chio-San е хибрид, но се споменава мимоходом и в самия край на тази прекрасна история. Между другото, на други места изобщо не се казваше нищо за това. Написах цял списък от „сортове“, които искам да засадя през 2017 г., ще трябва да ги разгледам според държавния регистър.

  отговор
 2. обичам

  Да, хио-хио-сани хибрид. През 2015 г. купих чанта със семена, информацията, че този хибрид липсва.
  Прекрасни храсти са нараснали, с огромни пискюли от домати с розови плодове по 30-50 грама всяка, много вкусни. Тя събира семена, засадени няколко храсти през 2016 г., плодовете растат в различни форми и цветове, няколко плода висяха на някои храсти като цяло. HYBRID.
  Жалко е, че производителят подвежда купувача.

  отговор
 3. Елена

  Не е вярно! Истинско Chio-Chio-SAN е разнообразие и е включено в държавния регистратор през 1999! Друго нещо е да се сдобият с истинските семена точно сега, защото всички компании ги слагат в торби със снимки. Засаждах собствени семена от 2013 г., абсолютното повторение на всички родителски сортови черти от година на година!

  отговор

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания