меню

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания 13.11.2017

Високодоходен хибрид на холандската селекция "Толстой Ф1"

За да получите реколта от домати, градинари засадени разсад, следвайте методите на селскостопанската техника, внимателно се отнасят до избора на сорт. И така, с всички култури. За да разберете кои домати ще растат по-добре и ще произвеждат реколта, и което няма, трябва да знаете сортовите характеристики. Ако сте спрели на някакъв домат "Толстой Ф1" определено ще се запознаете с ревюта, снимки и доходност. Днес ще ви запознаем с този сорт.

Обща информация за сорта

Този сорт е хибрид. А хибридите са станали много популярни през последните години, тъй като те винаги имат високи темпове по един или друг начин. Градинарите търсят най-добрите сортове, които ще ги спасят от много ненужни неща, те няма да се разболеят, докато връщането на доходността ще бъде високо. Има много разновидности с такива показатели, а тук “Толстой” е един от тях. Той е много ценен от летовниците, сортовите характеристики, които ви описваме по-долу, ще докажат, че любовта на градинарите е оправдана.

Що се отнася до родината на този домат, тогава той е бил взет от нас. Животновъдите искаха да донесат универсален домат, който ще расте в различни условия на нашата богата страна. В този случай, културата, която сортът даде и на оранжерията, и в оранжерията, и на открито. Можете да поздравите нашите развъдчици, защото те са постигнали всичко това в домат "Толстой".

Вижте също: Какви сортове домати трябва да се засаждат в поликарбонатна оранжерия?

разнообразие от дебели снимки на домати и описаниеХарактеристики и описание на сорта

 • Доматът принадлежи към хибриди от първото поколение.
 • Непретенциозен и не изисква специални техники на агротехнология, той може да расте и на различни видове почви както в парникови, така и в парникови условия, както и на открито.
 • Сортът е определящ вид. Височината му може да достигне до един и половина метра. Но в същото време самият храст изглежда доста компактен.
 • Стъблата не могат да се връзват, храстът става доста компактен и не образува много зелена маса. Също така не изисква разнообразие и pasynkovaniya. Всичко това улеснява процеса на отглеждане, спестява време и усилия. В допълнение, колкото по-малко зеленина е върху храстите, толкова по-бързо културата може да узрее, и по-малко влага се произвежда и, като следствие, патогенната среда на микроорганизмите.
 • Сортът се отнася до домати със средно ранно узряване. Така първите плодове могат да се събират около 100-110 дни след засяването.
 • Висока производителност. Един храст може да произведе повече от три килограма плодове. Те имат сладък вкус, аромат на домати. Доматите са сочни, месести, вкусни.
 • "Толстой" толерира времето на бедствието. Тя може да расте при ниски летни температури и все още да показва добри резултати.
 • Сортът е изключително устойчив на най-честите заболявания на доматите.

Вижте също: Домати "Интуиция" - ревюта, снимки, доходност

 • Различни форми на домати със среден размер. Теглото им е средно 300 грама. Опитните градинари отбелязват, че по време на първата реколта плодовете обикновено са по-големи и достигат тегло от половин килограм.
 • Цветът на кожата е червен, на повърхността има малки ръбове. Формата на плода е кръгла и леко сплескана.
 • Универсалната цел на сорта ви позволява да готвите от нея макаронени изделия, сок, консервирани цели и да се ядат пресни. Отбелязва се също, че тези плодове съдържат много полезни вещества и са подходящи за хранене на малки деца.

Тук той е такъв вид домат "Толстой". Снимка и описание как да я засадите, можете да видите по-нататък.Процесът е доста прост, защото можете сами да отглеждате разсад от семена. В допълнение, неговите разсад са винаги по-добри от покупката. Разбира се, ако тя е била засадена правилно и внимателно. Закупуването на разсад на пазара не винаги дава желания резултат, тъй като разсадът може да бъде от различен вид, може да е болен, болезнен.

Видео преглед на хибрид от домати "Толстой Ф1"

Съвети за грижа за домати "Толстой"

ТолстойЗасаждане на семена, извършени през март в дните на лунния календар. Дните на засаждане са различни всяка година. Фазите на Луната влияят значително на бъдещата реколта. Закупените семена трябва да бъдат третирани за болести. За да направите това, те се поставят в калиев перманганат в слаб разтвор или има друг начин - той се загрява до 40 градуса водороден прекис, а след това се потапя семената за няколко минути.

За да се увеличи нивото на кълняемост, първо се купуват семена, които не са по-стари от една година. Второ, накиснете ги в препарати като Имуноцитофит или Епин. Продължете както е препоръчително на опаковката.

След това подгответе резервоара за кацане. Това могат да бъдат удобни кутии, изработени от картон, пластмаса или закупени контейнери. Най-добре е да използвате саксии с торф. Засаждат се в хранителни семена. Dive разсад не се нуждаят и засаждане в кладенци в открито поле, можете, заедно с саксии.

Кацането се извършва, когато дневните температури са станали повече от 15 градуса и опасността от замръзване е преминала. Почвата трябва да бъде хранителна и разхлабена. За да направите това, налейте пясък във всяка ямка. Киселата земя се поръсва с вар.

Вижте също: Семена от домати от сибирската селекция най-плодотворните маломерни

Отворите са направени така, че корените се побират и се чувстват комфортно в тях. Разстоянието трябва да е 35-50 см. Вече не можете да го направите, защото вече казахме, че храстите не образуват много зеленина.

Грижата ще включва поливане, разхлабване и премахване на плевелите, няма нужда от стрелка със слама. Превръзките могат да се нанасят с урея, пилешки тор, тор. Можете да си купите готови лекарства. По време на сезона ще са необходими 2-4 пъти да се оплоди в зависимост от това колко плодородна е почвата във вашия район. Незрелите и зрели плодове могат да се събират по едно и също време. Зелените домати бързо достигат до дома.

Това е всичко, което трябва да направите, за да получите реколтата от доматите "Толстой". Разнообразието е добро и можем да Ви го препоръчаме.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания