меню

Доматените сортове със снимки и описания 12.04.2019

Препоръчителни сортове домати с универсална цел

Домати сорт

Отлична реколта от домати може да се постигне само с добро разнообразие. Преди да закупите семена в магазина, трябва да сте запознати с тях. Трябва да знаете какво точно планирате да растете на леглата, каква е по-нататъшната цел на плода. С голямо разнообразие от домати е много лесно да се объркате и да придобиете нещо съвсем различно от това, което бихте искали. За да изберете най-доброто разнообразие, трябва да обърнете внимание на това кой отговаря на условията на климата, почвата и т.н.

Правила за подбор

Един от важните принципи при избора на сорт е времето за узряване, кратък домат или висок.

Обърнете внимание.

Високите сортове трябва да бъдат вързани, но те дават повече плодове.

За всеки метод на употреба се използват различни сортове. Значението за всеки конкретен градинар се определя индивидуално. Първоначално трябва да разберете разнообразието от домати. Има няколко параметъра, които трябва да бъдат заплатени преди закупуване на посадъчен материал:

 • климата на района, в който ще се отглежда културата;
 • компания, която произвежда семена (чуждестранни производители не са приоритет, защото не могат да вземат предвид особеностите на руския климат, състава на земята);
 • срок на годност на семената;
 • обозначение на маркировката, логото на F1 (показващо устойчивост на болести) върху опаковката;

 • посочване на процента на кълняемост (максимум 80%);
 • място за засаждане на семена (има универсални сортове за оранжерийни условия и почви);
 • предназначение (за консервация, прясна употреба, съхранение);
 • период на зреене.

Като се вземат предвид показателите, те се определят с всеки сорт поотделно.

Доматените сортове

Универсалните сортове са популярни и подходът към всеки индивид.

Характеристики на най-отглежданите видове:

 • първокласник, Универсален, расте средна височина, доста струва без обвързване. Ние обичаме за кратки срокове на узряване, ароматен вкус. Обича постоянно внимание, вода, хранене. За да се предпазите от болести, трябва да напръскате фунгициди. Тя се характеризира с отлична реколта, лежи доста дълго време. Идеално се прилага за оранжерийни условия и открит терен. Притежава приятен вкус на домати. Доматите изглеждат страхотно, вкусно, с богат витаминен състав. Има и лечебни свойства, които не са присъщи на всеки вид домати.
 • Моята любов Високо устойчива. Хибридът отлично пренася вредители и на практика не се разболява. Формата е кръгла, леко удължена. Той има сладък вкус. в студено помещение имат дълго съхранение и отлични транспортни свойства. Ранният зрял хибрид не изисква специален отпуск. Домакините оценяват доматите за вкус, универсална употреба, богат витаминен състав. Подходящ за всеки метод на употреба. Хибридът се отглежда за всички видове култивиране.
 • Рио Гранде. Не е зле за болести и вредители. Може да се отглежда в саксии на верандата и в саксии на балконите. Растението ражда плодове до есента. Добра способност за узряване.
 • Снежен леопард Смята се за един от най-твърдите видове, които се отглеждат в Сибир. Сорт Snow Leopard, специално отглеждан за оранжерии и открит терен. Може да се отглежда във всички климатични зони на Руската федерация. За продълговата форма и вкус, оценени от домакините. Не е зле пренася транспортирането на дълги разстояния, с оглед на дебелата кожа над плътната плът.
Сняг сутиени
 • Asvon F1. Дава богата реколта, перфектно оцелява всякакви капризи на природата, не е изложена на болести и вредители. Обединява в себе си всички положителни качества на хибридите, като изразява вкуса на истинските висококачествени домати. Подходящ за отглеждане навсякъде, дори на лоджия. Формата на плода е кръгла, с дебела кожа. Отлично усещане при транспортиране.
 • Spiridonovsky. Може да се нарече устойчива на замръзване, но е малко плодотворна. Практически не изисква в торовете. Перфектно толерира контакт с вредители, болести. Доматено овкусяване с ярки богати нотки. Той е любител на отглеждане за началото на зеленчукопроизводителите, те са непретенциозни, не изискват постоянно внимание, специални грижи. За тези характеристики градинарите обичат сорта, отгледан от сибирските развъдчици. Единственото нещо, което трябва внимателно да се отнася до влагата на почвата, ако влагата е много, плодовете ще започнат да се напукват. Перфектно запазва качеството на консервацията и свежия аромат.
 • Лимонен гигант. Доматите растат много масивно оцветяване на лимон. От растителна грижа се изисква само компетентно поливане и своевременно обвързване. Растението отлично понася температурните капки. Плодовете съдържат достатъчно количество витамин С, богат на бета-каротин, който подхранва тялото. Полезен в диетата, с авитаминози и катарални заболявания.
 • Snegirek. Растението е кратко, доматите сами растат в червен цвят с характерна закръглена форма. Доматите поникват дори когато са засадени на 0 градуса, най-важното е да се оплоди почвата добре.
Snegirek
 • Ледена розова. Практически не изискват грижи. Перфектно толерира високи и ниски температури. Жътва перфектно запазва вкуса с всички методи на приготвяне. Високо устойчива.
 • Позлатен беляш. Реколтата се характеризира с големи, понякога огромни плодове. От един завод на позлатени беляши се образуват 4-6 четки през периода на растеж. Всеки клон може да даде до 5-7 глави. Той има сладък вкус с нотка на горчивина. Почти непретенциозен, когато расте. Големият плод се характеризира с пластмасови плодове. Бяла средата на сезона, можете да вземете зрели домати в края на юли.
Обърнете внимание.

При избора на сортове домати, лятото пребиваващите трябва да вземат предвид много нюанси за пълноценно отглеждане и получаване на прилична реколта. Вземете предвид целта на отглеждането, очаквания брой плодове от храста, поведението на културата с поражението на болестта, прищявка.

Доматите са много вкусни зеленчуци. Растете ги в градината на вашата градина е лесно. Най-важното нещо е да изберете вида домат, който да пасва на конкретен сайт. Необходимо е да се положат минимални усилия и на масата ще бъдат сочни и вкусни плодове, които можете да ядете веднага или да спестите за зимата. Друг плюс на този зеленчук е съдържанието на витамини, каротин и други полезни вещества.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Домати сортДомати сорт

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания