меню

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания 15.11.2017

Описание на ранозрелия сорт домати "Катя Ф1"

Например, нека поговорим за доматите. Важното за реколтата е компетентна селскостопанска техника. Но се случва, че летният обитател бие, бие, инвестира силата си, времето, парите си, а сезонът се оказа студен, а дори и насекомите, като късмет, биха го нападнали. И дъждът причинява болести. И тогава какво? Цялата селскостопанска техника е загуба на време. И тук е видът, който може да помогне. В края на краищата, ако е много устойчив, хибриден, тогава много нещастия и метеорологични неприятности не се интересуват от него. Нека да разгледаме доматите Катя днес. И за да разберем по-добре, се обръщаме към характеристиките и описанието на сорта. И след това ще заключим дали имаме нужда от него на леглата или не.

-e1457979793514-768x510-1Разбира се, би било изненадващо, ако такова разнообразие от домати с красиво име се отглеждат някъде в чужбина. Но това не се случи. Сортът "Катя" е руски домат, който е отглеждан от животновъдите и резултатът надхвърля всички очаквания. Обратната връзка на летовниците за него е изключително положителна. Градинарите обичат култура, която не изисква съвестна грижа, но винаги дава отлични добиви и колко красиво е то.

Както казахме по-горе, доматите могат да бъдат различни, но винаги хибридите се показват по-добре. И тук "Катя" е хибрид на първото поколение. И това предполага, че той има много положителни характеристики. И те ще бъдат обсъдени по-долу.

Сортови характеристики на домати "Катя"

 • Доматът много рано узрява. Така първата реколта може да бъде събрана на леглата за 80-85 дни след появата на разсад.
 • Е определящ сорт, който няма дебела зелена маса. Това ви позволява бързо да узреят плодовете, да не сгъстяват засаждането, да не се натрупват в почвата много излишната влага.
 • Всяка четка върху храст може да образува 8 плода. Те имат червен цвят на кожата и малко плоска форма.
 • Доматите "Катя" са обичани от жителите на лятото заради факта, че не се заразяват с най-честите болести на маслиновите култури. Така че, той не се страхува от късната болест, мозайка, гниене, алтернатива. Всичко това ще изключи процеса на преработка на реколтата с химикали, ще направи културата щадяща околната среда и ще бъде с висока производителност.
 • Домат перфектно толерира всички неблагоприятни климатични условия. Вали - не лошо, и сушата не е проблем.
 • Доматите могат да се отглеждат за продажба. Ако говорим за конкуренция, тогава на пазарите "Катя" е лидер в продажбите. В същото време, за да се получат отлични добиви, е необходимо само да се спазват основните селскостопански практики като поливане, контрол на плевелите, колорадски бръмбар, хранене и сортиране. Също така дава възможност за продажба на такъв имот като липсата на пукнатини и дълъг срок на годност. Той е удобен за транспортиране на дълги разстояния.
 • Сортът има универсална цел. Става дума и за метода на отглеждане, и за обработката на културата. Това означава, че разсад могат да бъдат засадени в открит терен, в оранжерия, оранжерии. Плодовете се използват за консумация на пресни, за салати, за сосове, пасти, сокове.
 • Сорт образува компактни домати от 120-150 грама, които са удобни за консервиране като цяло. Много от тях се образуват върху кистата, което дава възможност да се получат повече от 10 кг домати на квадратен метър.
 • Отличителна черта на плодовите сортове "Кейт" е, че те нямат зеления цвят на кожите на дръжката. Целият плод е равномерно оцветен и узрява напълно.
 • Вкусът и ароматът на доматите са приятни.
 • По-добре е да се образуват храсти в 2-3 стъбла за максимален добив на домати “Катя”. Отзивите на летовниците потвърждават това от опита. Показателите на снимките и добива ни дават възможност да оценим всички предимства на такъв метод на култивиране.
 • Класът ще трябва да се закрепи и да се завърже. За мнозина това се счита за недостатък, но не и за опитни градинари, които знаят много за градинарството.
 • Културата се образува и узрява едновременно.
 • Плодовете съдържат голямо количество каротин, витамини и минерали.

Отглеждане на домати "Кейт"

600-2_600x450-6Най-добре е да се отглежда сорт по метода на разсад. Семената се засяват в средата на март. Те се третират предварително за болести, след което се напояват, за да се подобри покълването. На следващо място, завод в почвата, която може да се направи самостоятелно, и можете да си купите готови.

Във фазата на две истински листа, фиданките се гмуркат, а когато достигнат височина 15-20 см, се засаждат на улицата. Но разсадът е предварително втвърден и прехвърлен, когато замръзванията вече са отстъпили. Трябва предварително да се замислите как ще бъдат вързани стъблата. Храсти, както казахме, се образуват в 2-3 стъбла. Месарите са извадени. По отношение на торенето този сорт реагира добре на калиевите торове. От момента, в който храстите започват да оформят култура, торенето трябва да бъде правилно. Тогава добивът може да бъде повече от 15 кг. Разстоянието между разсад се прави най-добре на 50-60 cm.

Това са всички функции. И както казахме, можете да заключите, че този сорт може да бъде ваш фаворит през новия сезон и за много години напред.

Видео преглед на доматите "Kate F1"

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Коментари по статията: 1
 1. Руслан

  Благодаря за статията, открих много неща.
  Интересно!

  отговор

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания