меню

Доматените сортове със снимки и описания 10.04.2017

Доматен домат Пузата

домати пузата хижа преглежда снимки добив

И как да разберете коя класа е добра и коя не, питате. В края на краищата, производителите винаги пишат красиво върху опаковката, но не винаги като резултат получавате обещаното там. Разбираемо е кой ще говори лошо за своите продукти. За да не попаднете в неприятна ситуация, посетете нашия сайт по-често, където има много описания на сортовете домати. И днес говорим за много продуктивен домат - Пузата Хата. Описание на сорта, снимки, отзиви ще ви даде ясно да разберете какъв вид плод получавате, как да ги отглеждате.

Общо описание

Има разновидности, които харесват тяхното представяне, тук "Пузата Хата" може да им се припише. Това е универсален домат - той расте добре в оранжерията и на улицата. Може да расте във всеки регион на страната ни. Изплащането е огромно, има много предимства, сред които, разбира се, е високата доходност, която сортът носи доста рано. Е, плодовете, теглото на които може да достигне до един паунд с добра грижа, виждате ли, не може да не се радва. Това не са всички предимства, но ще научите за тях от характеристиките.

Ако говорим за минусите, те не са. Е, разбира се, ако нуждата от обвързване и оформяне не се счита за негативна за вас. В края на краищата, тези методи на земеделие са много, чиито домати са необходими и дори свързват храстите, когато произвеждат такива големи плодове, а оплакването, че времето и усилията се губят, е непрактично.

Домат "Хижа Пузата". Характеристики и описание на сорта

 • Високодобиващ сорт - повече от 11 кг плодове могат да се получат от един квадратен метър.
 • Вкусът на тези домати е отличен, в пулпа, който е много сочен, има малко семена. В него също няма киселина.
 • Цветът на зрелите плодове е наситен червен.
 • Една четка образува 3-5 домати.
 • Кустите растат до 1,5 метра височина, изискват опора.
 • Листата на клоните са средно количество, което прави възможно узряването на доматите бързо и равномерно.
 • Третира видове с ранни условия на плодоносене - вие ще бъдете в състояние да събира първите домати в 85-100 дни след сеитба.
 • Непретенциозен домат, но обича плодородна почва. На нея плодовете винаги ще бъдат по-големи.
 • Маса на доматите - 250-300 грама. С добра грижа, сортът доматена Пузата Хата, според ревюта и снимки, може да произведе култура с тегло до половин килограм.
 • Плодовете имат ясно изразени ребра, лесно се различават от другите домати на пазара. Крушовидна форма.
 • Кожата е плътна, добре поддържана плът, докато по време на хранене тя не е твърда.
 • Има добра устойчивост на напукване.
 • Тя е с универсална маса - подходяща за консервиране, но не като цяло, защото доматите са много големи, за ядене в салата, пресни, за получаване на вкусен и здравословен сок, сос, тестени изделия.
 • Съдържа много полезни вещества.
 • Междинен тип.
 • Има резистентност към редица заболявания, но е необходимо профилактика преди засяването.
 • Подходящ за хранене на деца.
 • Отлични домати се съхраняват, по време на транспортирането не се влошават. Изгодно да се развива за продажба. Плодовете могат да се събират, когато са все още зелени, бързо ще узреят у дома.

Вече сте изпълнили частично сорта „Пузата хата“, неговата снимка и описание, но всичко това няма да бъде пълно, ако не да кажем как да отгледаме този наистина героичен домат.

Селскостопанска обработка. "Пузата Хата"

Културите започват през март. Важно за това предварително третиране на сорта. "Цирконът" ще помогне да се даде добър имунитет, и за да могат корени, които са много мощни в даден домат, да са добре оформени, можете да използвате "Корневин". След това сеете семена в торфени съдове или контейнер.В първия случай, не се нуждаете от бране, в общия контейнер, ще пресадите разсад във фаза от 2-3 истински листа. Почва, можете да си купите веднага готов, можете да смесвате хумус и копка земята, сложете една супена лъжица пепел или суперфосфат тук.

След това покривате културите. Не забравяйте да овлажните почвата и потънете семена на 1,5-2 см. Най-добре е този домат да се полива с топла, утаена вода, когато разсадът се появи и след това да продължи на постоянно място. До момента на прехвърляне, можете да се хранят със сложна подготовка веднъж, а засаждането на открито се извършва през май или юни, когато минава студеното време. На един квадратен метър не засаждайте повече от 3-4 храсти, те веднага са вързани.

Съвет!

Трябва да сте подготвени, че в първите дни след засаждането може да има студено време и трябва да покриете разсад.

Когато сте засадени разсад, след това с появата на първия доведен син можете да започнете да образуват 2-3 стъбла. Това означава, че премахвате всички издънки в синусите, с изключение на 1-2 в най-горното и основно стъбло, така че храстите ще продължат да растат. Водата за поливане е топла. Можете също да захванете точката на растеж.

Не забравяйте, че доматите „Пузата хата” според мненията, виждате снимката, добивите са по-високи, когато почвата е плодородна. Това означава, че по време на прехвърлянето на разсад незабавно добавяте минерален тор към кладенеца. Също така е препоръчително да се добави компост към почвата през есента, да се копаят плевелите и да се изровят всички през пролетта.

Важно е!

Не забравяйте, че гниещата трева ще даде добър тор, но ще привлече и паразити. Ето защо, преди засаждане разсад разлив много вряща вода с калиев перманганат.

По отношение на заболяването трябва да се направи предсеитбено лечение, да се дезинфектира почвата и по време на атаката с фитофтора да се използват препарати, съдържащи мед за превенция. Можете също така да пръскате храстите периодично със слаб разтвор на манган. Ако листната въшка е атакувана, тя се губи със сапунена вода. Ако пеперудата или трипсът на белите пеперуди се притеснява за храстите ви, те се измъчват или от закупени препарати, но не винаги са безопасни за здравето или използват народни средства. Насекомите не обичат инфузията на жълтурчета, както и различни миришещи вещества. Ето защо, можете да разредите канела и черен пипер и спрей храсти с досадни насекоми.

Горните превръзки носят редовно, редуващи се органична химия и минерални препарати. Доматите реагират много добре на оборски тор. Развъжда се приблизително 1/10 и настоява 7-10 дни. След това разпръснете храстите. Пилешкият тор е по-концентриран, трябва да бъдете внимателни с него, но е налице сух продукт за продажба с точни инструкции. Също така продават много минерални торове за домати и зеленчуци. По-добре е да се вземат тези торове, върху които има белези за тяхната екологичност.

Също така полезни и листни хранения. Това означава, че не се прилага тор в основата, а чрез пръскане. Хранителните вещества се абсорбират през листата. Такива хранения се редуват с корен, но не забравяйте, че всяко пръскане се извършва само рано сутрин, така че да няма изгаряне или вечер. Не се храни в дъжд и мъгла, няма да има смисъл от твоите действия. По отношение на Пузата Хата можете да го напръскате с воден разтвор на суперфосфат. Ако се храните навреме, вода с топла вода, разхлабете почвата, реколтата ще бъде висока, стабилна и при всякакви климатични условия.

Не забравяйте за добрата подкрепа. Можете просто да поставите високи, силни пръчки, можете да направите вертикални въжета или тел. Ами помага и пергола. Бъдете готови, че подкрепата ще бъде необходима не само за основното стъбло, но и за клоните с големи домати, защото те просто ще се счупят под тежестта на собствената си реколта.

Тук той е такъв домат "Пузата Хата". Снимките са приятни за окото, но какъв вкус и аромат! Е, можете да разберете за това още през новия сезон.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
домати пузата хижа преглежда снимки добивдомати пузата хижа преглежда снимки добив

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания