меню

Заготовки за домати 26.09.2018

Мариновани домати с невен, вкусна рецепта за зимата

Домати с невен

Представяме на Вашето внимание следващата рецепта за вкусни домати за ецване през зимата. Този път поставяме 1-литров буркан с цвят невен. Този прекрасен цвете има толкова приятен и силен аромат, че не се нуждаем от повече подправки. Тези домати излизат необичайни, с оригинален вкус.

Предястията могат справедливо да се считат за празнични, тъй като гостите ще разглобят тези ароматни пикантни домати за минути. Опитайте се да приготвите домати с невен, и със сигурност ще сте доволни. Процесът на готвене не ви отнема твърде много време, ресурси и усилия.

Съставки (за 1 литър кутия):

  • домати - колко ще се вмести в буркан с литър;
  • цвят на невен - 1 бр.
  • захар - 1,5 сл.
  • оцет - 1-ви.
  • сол - 1-ва.

мариновани съставки

Как да готвя домати с невен за зимата

Измиваме добре буркана, почистваме замърсяването със сода. Стерилизацията не е необходима, защото ние ще пастьоризираме самите зеленчуци в кутии. Сварете капака пет минути, за да го дезинфекцирате. Избраните домати като цяло се полагат в буркан.

За да могат зеленчуците да запазят формата си и по-добре мариновани, можете да направите пробивания с клечка за зъби на всеки плод. Цветето кадифе ми и също се поставя в буркан. Такова цвете може да бъде взето в почти всички цветни лехи през лятото или в началото на есента.

поставяме домати и невен в буркан

В банката се налива 1.5 ст.л. захар и една супена лъжица оцет и сол.

заспиване на захар и сол

Сега напълнете зеленчуците с чиста хладка вода.

налейте вода

Вземете подходяща тенджера и я покрийте с кърпа или салфетка. Вътре поставяме нашата заготовка и се налива вода в съда до нивото на огъващия буркан. Когато водата кипи, преброяваме 10 минути и стерилизираме буркана по този начин.

ще стерилизираме препаратите

Тогава можем да въртим нашата банка. За по-голяма плътност оставете детайла с главата надолу. Когато доматите се охладят, скрийте буркана в мазето или тъмна килера.

Доматите с невен са готови за зимата.

домати за зимата буркан с домати с цветя

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Домати с невенДомати с невен

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания