меню

Доматените сортове със снимки и описания 17.04.2017

Характеристики на домати "Бифтек"

Характеристика на доматите и описание на сорта

Представяме ви различни прегледи на домати, можете да научите много полезна информация за културата, да се запознаете с нов сорт, да изберете най-подходящия за вас. Тази статия не е изключение. Запознайте се с домат "Бифтек" и неговото описание на сорта, снимки и ревюта.

Обща информация

Доматът се отглежда в САЩ. Там той е много търсен. Подобна е ситуацията и в Канада. Подходящ е за отглеждане в оранжерии и на открито. Но за предпочитане е да се отглеждат в затворени условия в умерен климат, на юг е подходящ и открит терен. Този сорт е непретенциозен, не го е грижа много за много болести, има големи плодове, добре се понася от редица заболявания.

Що се отнася до прегледите, те са доста прилични. Понякога има само информация, че плодовете могат да се счупят и производителите декларират липсата на този проблем. Но отново, плодовете могат да се счупят от грешната грижа. Нека поговорим по-подробно за този домат.

Вижте също: Болести на домати, описание със снимки и методи за лечение

Домат "Бифтек". Характеристики и описание на сорта

 • Отнася се за неопределени видове.
 • Големи плодове - средно, доматите тежат 300-500 грама, но градинарите казват, че можете да отглеждате плодове до килограм тегло.
 • Има средно ранно узряване. Първите си домати ще получат за около 85-90 дни, в зависимост от условията и региона.
 • Необходима е подкрепа, особено по време на плодните, тъй като клоните могат да се счупят.
 • Необходимо е да се образуват храсти в 1-2 стъбла.
 • Плодовете имат яркочервен цвят. Те могат да имат силно изразени ръбове и да са по-плоски. Този сорт има и растителен домат "Голям бял бифтек". Той също така има мощен храст, големи плодове от светлозелен цвят.
 • Производителност - 8-10 кг от квадратен метър. В отговорите на вилата можете да намерите информация, че този сорт не винаги има изобилни плодове, само няколко плода могат да узреят на храстите, но всички те са много големи.
 • Плътта е приятна, месеста, което дава основание да се нарича сортът.
 • Плодовете могат да се използват за приготвяне на сокове, сосове, салати, консерви в нарязана форма.
 • Има висока устойчивост на мозайка, кладоспориузу.
 • Може да се събира незрели и да пеят у дома без достъп до слънчева светлина.
 • Непретенциозен, както се казва производителите на домати "Бифтек" и ревюта. Снимките на храста могат да се видят по-долу.

Така че, както се изпълнява, тези гиганти могат да изненадат и угодят на всеки летен жител. Сега е необходимо да се каже как да се отглежда този домат.

"Стек". Агротехника расте

През третото десетилетие на март този сорт започва да се засява на разсад под стъкло или филм на дълбочина от 1 до 1,5 см. След сеитба се овлажнява със спрей. С 2-3 истински листа, те правят избор. Можете да се хранят разсад веднъж у дома и 2-3 пъти вече на постоянно място. Тук можете да си купите готов продукт, да вземете органични или традиционни методи. Доматите обичат и реагират добре на всички подхранителни продукти. Но не се пълни с торове, в противен случай Зелените ще растат, но плодовете няма да бъдат 2-3 пъти в 14-20 дни.

На постоянно място класът домати от бифтек се прехвърля, когато разсадът е 50-60 дни, след всички студове. В оранжерията може да се засади в края на април. Въпреки че сортът е стабилен, все още е по-добре да се изхвърли почвата с кипяща вода с препарати, съдържащи мед или манган. Поставете хумус, пепел и пясък в кладенците. Осигурете подкрепа предварително.Можете да растат храсти, премахване на всички stepchildren наведнъж, или оставяйки един в горната част, за да образуват второ стъбло. По време на плодните трябва да се обилно поливане, но не се излива. Не забравяйте да разхлабите почвата, която ще спести от стагнация, болест, гниене. Доматите "Бифтек" узряват равномерно, както казват жителите на лятото, но можете да премахнете някои от листата. Можете допълнително да държите и подхранва листата.

Това, разбира се, ще бъде достатъчно, както и отстраняването на плевелите. Ще се изненадате колко големи и сочни домати могат да растат като резултат.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Характеристика на доматите и описание на сортаХарактеристика на доматите и описание на сорта

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания