меню

Доматените сортове със снимки и описания 17.04.2017

Домат "американски оребрен"

Характеристика и описание на американските ребристи домати


Доматът "American ribbed", чието описание е предмет на статията, е много необичаен домат. Това със сигурност ще събуди интереса на съседите в къщата, а вие ще бъдете доволни от нейния приятен вкус и аромат. Също така ще ви запознаем с начина на отглеждане на този сорт.

Общо описание

Няма точни данни за създаването на доматите, но е станало търсено и популярно от 80-те години на миналия век. Плодовете на този сорт имат необичайна форма - те имат много ребра. В този случай, доматите не могат да бъдат наречени гиганти, както често се случва сред плодовете с много ребра. Особено интересен е доматът, когато се нарязва на пръстени.

Невъзможно е да се нарече сорт много плодотворен, но със сигурност не може да бъде класифициран като непродуктивен. Предимствата на сорта са не само в оребрена форма, но и в добра устойчивост към болести, непретенциозност и издръжливост на влага. Най-добър за отглеждане в южните райони. При всичко останало се препоръчва да се засаждат храсти в оранжерия или в оранжерийно фолио. Така че, нека анализираме разнообразието и неговите показатели по-подробно.

Вижте също: Как да се хранят разсад домати, за да бъде дебеличка?

Въпреки че доматът е непретенциозен по отношение на времето, но тук той е доста капризно свързан с торовете.

Домат "американски оребрен". Характеристики и описание на сорта

 • Отнася се за определящи видове. Стандартни храсти.
 • Сортът е със средно късно узряване. Така че ще можете да съберете първата реколта от красиви оребрени домати в 115-125 дни след засяването и разсад.
 • Има добра устойчивост към най-честите болести на доматите.
 • Буш не може да се нарече висок, но компактни не може да се нарече. Средно стъблото нараства до 130-150 см. В оранжерията стъблото може да се изтегли до 170 см.
 • Търсите подкрепа под формата на тел или пергола.
 • Формата на плода - плоска, цвят на кожата - богат на червено.
 • Тегло - средно около 200-300 грама, но отново американски оребрени домати, според мнения, и снимката може да бъде с по-голям размер - до половин килограм.
 • Камери в домати - 6-7.
 • Плодовете не могат да се съхраняват много дълго след прибиране на реколтата, поради което те не са подходящи за транспортиране на дълги разстояния. Също така е по-добре да ги изядете веднага или да ги завъртите за зимата.
 • От квадратен метър, където е най-добре да засадят 3-4 храсти, можете да получите около 12 кг домати. От един храст - до 3-4 кг.
 • Пресните плодове са вкусни, както и под формата на сос, сок и след байцване. Но в сорта няма особено деликатен вкус и вкус, много градинари смятат, че доматът може да се отглежда само за красота, тъй като вече не е забележителен.
 • Необходимо е да се образуват 2-3 стъбла. Ако искате по-големи плодове, оставете едно стъбло.

Така че, както сте разбрали за доматите "американски оребрени" от неговото описание, те имат противоречиви мнения. От една страна, градинарите го хвалят, от друга страна, те не са много доволни. Но Заслужава да се отбележи, че тези домати от погрешно грижи могат да загубят в вкус и аромат, така да се каже, че сортът е незабележим от тези показатели е трудно.

Всеки летен жител има своя собствена, и за да я разберете, независимо дали имате нужда от този домат, трябва да я засадите поне веднъж. По-долу ще прочетете за култивирането. Също така трябва да се отбележи, че дори няколко храсти от “американски оребрени” домати, които ще ви дадат малка реколта, ще разнообразят с външния си вид масата и зимните обрати.

Вижте също: Домати "Shuttle" ревюта, снимки, доходност

Аграрна техника.Домат "американски оребрен"

Доматените семена “American ribbed” започват да се засяват през първото десетилетие на март в кутии на дълбочина 1 см. По-добре е да се купи готова почва, защото доматът е капризен на плодородието, а готовата почва съдържа пълен комплекс от всички компоненти, необходими за разсад. Но може да се зарази и в редки случаи с паразити или болести, затова е добре предварително да се хвърлят контейнери с вода с манганови кристали с гореща вода.

В противен случай всичко е доста стандартно - овлажнявайте културите, покривайте с филм или стъкло, което не е много удобно и безопасно. След около 7-10 дни ще видите първите издънки, сега трябва да отстраните подслона и да осигурите на разсад светлина, поливайки с топла, утаена вода, докато изсъхне. Пиковете се произвеждат, когато на фиданките се отглеждат три истински листа. Почва отново вземете закупената или смесена градинска земя с магазина и отново е по-добре тази смес да се разлее с вряща вода предварително.

В оранжерията, прехвърлянето се извършва в края на април, след като всички замръзване на улицата се приближи до лятото. В южните райони ще бъде по-рано. Разсадът ще трябва да се втвърди няколко седмици на открито с увеличаване на времето. На квадратен метър не се засаждат повече от четири храста. Веднага помислете за подкрепа.

Вече казахме, че плодородието и храненето са важни. Така че почвата на парцела е подходяща за този сорт, можете да направите просто действие - да заровите годишен лупин в почвата. Тя ще изгният и ще даде добра храна. По време на засаждане, и когато разсадът цъфтят, го хранете с разтваряне. Можете също така да направите лопен разтворен във вода няколко пъти.

Разбира се, храстите, където и да растат, могат да бъдат притеснявани от насекоми. Те трябва да се водят навреме, в противен случай те могат да унищожат реколтата. В продажба има много различни инсектициди за борба с паразитите. Но можете да използвате традиционни методи за борба, които не струват пари, не нараняват храстите с плодове, не се натрупват в доматите и в резултат на това не увреждат вашето здраве. Много насекоми не толерират ароматни билки, подправки и миризма на плевели. Ето защо те ги атакуват. Ето защо, прости инфузии от пелин, жълтурчета, червен пипер и черен пипер, канела могат да запазят доматите бързо и без последствия.

Вижте също: Домат "Königsberg" коментари, снимки, доходност

Храсти за по-голяма доходност се образуват в две стъбла, оставяйки двама степенни в горния синус. Но тъй като плодовете ще бъдат 200-250 грама, ако искате по-голяма реколта, след това оставете само едно стъбло. Поливането и разхлабването са също агротехнически техники, необходими за добра реколта на американския сорт ребрист домат.

По този начин можете да получите уникални плодове. С тяхна помощ масата ви ще стане по-разнообразна и вашите легла ще бъдат гордост за вас.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Характеристика и описание на американските ребристи доматиХарактеристика и описание на американските ребристи домати

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания