меню

Доматените сортове със снимки и описания 17.04.2017

Характеристики и описание на сортовете домати "Чудо на пазара"

Характеристика на пазара на доматен чудо и описание на сорта

Затова, за да не бъде засенчен животът на градинаря, трябва да има добра реколта. За да направите това, трябва да знаете как да го отглеждате и най-важното е да изберете подходящ сорт. Представяме ви доматите, които дават възможност да знаете предварително какво и как да се прави и какво да очаквате. Днес, отново, един добър претендент за вашата зеленчукова градина е „Чудото на пазара” домат, ще ви разкажем за прегледите, не забравяйте да добавите снимки на тези, които са засадени, добре, ще се докоснем и до селскостопанските техники.

Общо описание

Красиво име за сорта е дадено от руските животновъди, които го отглеждат през 2007 година. През това време, популярността на доматите не е паднала, много градинари растат домати с любов в провинциалната си къща, реагират добре. И има причини за това - доматът е доста плодотворен, не изисква много внимание към себе си и почти не се страхува от болестта. А за това какво може да се разболее и как да се справим с болестта в този конкретен сорт, ще разгледаме по-долу в аграрната технология.

Вижте също: Сортове домати от сибирска селекция със снимки и описания

Тези домати са предназначени за открит терен. Заслужава да се отбележи, че той произвежда по-малка реколта в оранжерията и обикновено обратното, следователно жителите на юг я отглеждат на открито, отглеждат го в умерен климат или на открито, или в оранжерия, но за север е по-добре да не се използва сортът. Добри добиви, прости земеделски техники ще помогнат за отглеждане на този домат, дори и за начинаещ. Ще ви дадем няколко съвета.

Домат "Чудо на пазара". Характеристики и описание на сорта

 • Храсти са полу-определящи видове. Височината им може да достигне 120-150 cm.
 • Изисква се жартиера и оформяне. Най-добрият резултат ще бъде, когато оставите 1-2 стъбла.
 • Доматът е със средно късен период на зреене. Първата реколта ще получите през 110-120 дни.
 • Най-добрите добиви са на открито.
 • Притежава приятен вкус на домат, апетитен аромат.
 • Цветът на кожата е наситен червен. Тя е плътна, но не-твърда.
 • Масата на доматите е средно 200-300 грама. Но градинарите казват, че можете да отглеждате плодове и тегло 600 грама.
 • Подходяща за прясна храна, за консервиране, можете също да направите паста, сос. Друг много добър домат от този сорт е сокът, защото захарта и киселините са в баланс.
 • Камери в плода - 4-5.
 • Сухо вещество - 6%.
 • Плодовете са леко удължени, добре съхранени и могат да бъдат транспортирани.
 • Стандартни храсти.
 • Силно устойчив на големи вредители и болести. Може да удари домата "Чудо на пазара", според мненията, кафяво гниене.
 • Фотодобивът е окуражаващ - с един квадратен метър можете да получите до 14 кг домати. Ако отглеждате този сорт в затворено пространство, тогава ще събирате от един метър до около 8-10 кг.

Вижте също: Домат "Благовест" - характеристики и описание на сорта

Агротехника расте

Накратко, ще ви разкажем за основните техники. Културите започват през март по лунния календар под филма в общ контейнер или отделни чаши. Можете да използвате закупената почва или да направите своя собствена - да вземете градинска почва, да я хвърлите с вряща вода с калиев перманганат, да направите сложен минерален препарат. Можете да смесите 1/1 с универсален грунд.

Кацане на улицата се извършва през май и началото на юни. Бушът на един метър трябва да бъде три. Почвата се изсипва с вряща вода от паразити, като произвежда хумус, пепел. Този домат най-добре абсорбира калиеви фосфатни торове. Защото можете да ги използвате при засаждане и след това 2-3 пъти на сезон. Образуването в 1-2 стъбла се извършва чрез премахване на всички стадии, освен последните. Веднага е по-добре да се завърже храстите, а също така е по-добре да се направят подпори под клоните с големи плодове.

Вижте също: Домат "Краснобай" - характеристики и описание на сорта

Ако гнилото удари, тогава плодовете се отстраняват тези, които са болни. Те намаляват напояването, въвеждането на азотни торове, засаждането се третира с "Hom", има и друг наркотик - Oxis, също помага много. Вредители обикновено не пречат на растежа на храстите, с изключение на мечката. Тогава парцела, който плевелите дълбоко, направи много пипер. Това е най-важното нещо, което трябва да знаете за доматите „Чудото на пазара”, описанието на сорта и снимката показват всичко ясно, прегледите помагат да се изберат най-добрите домати.

Кацането и работата в градината винаги се координират с лунния календар. Това ще помогне да се избегнат неприятности и реколтата ще бъде по-добра.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 оценки, средно: 5,00 от 5)
Зарежда се ...
Характеристика на пазара на доматен чудо и описание на сортаХарактеристика на пазара на доматен чудо и описание на сорта

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания