меню

Доматените сортове със снимки и описания 17.04.2017

Характеристики и описание на сорта домати "Розово чудо"

Характеристика на чудото от розов домат и описание на сорта

Така че можете да знаете повече за зеленчуците, които биха могли да засадят на вашия сайт, пишем подробни статии. Днес един от лидерите сред доматите е „Розовото чудо f1” домат, за което прегледите са отлични. Снимки, които вече можете да видите. Именно сортовете на този цвят са много търсени и популярни. Те често са по-сладки, по-големи от червените.

Общо описание

Сортът "Розово чудо" се смята за един от най-добрите представители на доматите. Той има чудесен вкус и аромат, всички ястия са отлични. Розовите домати са чудесни за салати и пресни храни. Сортът има много положителни характеристики, включително високи добиви и голяма маса плодове. Такива гиганти са изгодно да растат в собствената си област, имат голяма възвръщаемост, защото няколко такива плода могат да съставляват лъвския дял от зеленчуковото ястие.

В допълнение, както може да се разбере, хибридния сорт, както се вижда от наименованието "f1" в заглавието. Хибридите винаги са много издръжливи, стабилни, изискват малко внимание към себе си. Един минус е, че семената за следващата година няма да дадат същата отлична реколта. Този хибрид е резултат от работата на животновъдите Nissa. Култивирането може да варира навсякъде.

Вижте също: Как да се хранят разсад домати, за да бъде дебеличка?

Домат "Розово чудо". Характеристики и описание на сорта

 • Отнася се за определящи видове.
 • Високопродуктивен сорт. Една четка образува 4-6 плода със средно тегло на паунд. Но градинарите казват, че с добра грижа, можете да получите повече от един килограм тегло домати.
 • Кожата на плода е деликатна и тънка.
 • Табличен клас. Яде се прясно, приготвя се вкусни сокове, сосове. Разбира се, такива големи домати не са подходящи за консервиране в цялата форма, но могат да бъдат отрязани.
 • Формата на плода е закръглена, цветът на кожата е богат на малина.
 • Летните жители оценяват този сорт за високи вкусови качества и големи плодове, както и непретенциозност.
 • Доматите също имат минус - плодовете не се съхраняват дълго време, поради което е неудобно да се транспортират. Но доматите могат да бъдат донесени до най-близкия пазар, където се търсят. Можете да намерите доматите „Розово чудо“ на пазарите в много региони. Обратната връзка е винаги положителна. Получената снимка добива мотивация.
 • Сортът "Розово чудо" има висока устойчивост към най-честите заболявания.
 • Домат узрява много бързо и това е неговата друга силна страна. Така че можете да събирате плодовете 86-90 дни след засяването.
 • Универсална по отношение на отглеждането - подходяща за оранжерии и за открит терен.
 • Непретенциозен.
 • Височината на храста достига 100-115 см. Разпръскването, което трябва да се вземе предвид при кацане на основното място, така че храстите да не пречат един на друг.
 • При формиране в 2-3 стъбла показва максимален добив.
 • За да не се счупят храстите под тежестта на плодовете им, е необходимо да се направят подпори.

Доматите "Розово чудо", съдейки по прегледите и сортовите характеристики, могат да бъдат препоръчани на всеки. Те изискват много малко внимание, носят отлични плодове в различни климатични зони, не се страхуват от температурни капки, фитофтори - „гръмотевични бури“ на всички летни жители, както и редица болести по пеперудите. И, разбира се, вкусът и ароматът на плодовете не оставят никого безразличен.

Вижте също:Сортове домати от сибирска селекция със снимки и описания

Отглеждане "Розово чудо"

Както казахме по-рано, доматът е много непретенциозен. Културите започват в средата на март и продължават до началото на април.За да получите бързи издънки, добра реколта, трябва да погледнете лунния календар. Луната в различни фази засяга целия живот на нашата планета и особено растенията. Ако не искате да направите това, и следвайте правилото, има време, време да правите неща, тогава просто запомнете простия съвет. Ако културата носи плодове от по-горе, например, краставици, домати, чушки, тогава е по-добре да се засадят, когато спътникът расте. Ако засадят тези култури, които произвеждат култури в почвата - картофи, цвекло, репички, след това се придържаме към намаляващата луна.

Така че, правите култури в кутии или отделни саксии, за които чашите, изработени от торф, са перфектни. След това овлажнете и покрийте със стъкло или филм. В рамките на 5-7 дни ще се появят издънки. Сега те се нуждаят от светлина и поливане. Почва под култури можете да си купите във всеки магазин. Можете просто да вземете градинската почва, да я смесите с универсална почва или хумус.

Съвет!

Вие не можете да направите предсеитбена обработка, също така не използвайте стимуланти за растеж, защото сортът е доста стабилен. Но ако сте свикнали да накисвате семената, моля, превенцията винаги е полезна.

Кацането на улицата се извършва след всички студове и в оранжерията в началото на май или дори в края на април. След това грижата е доста проста. Pysynki изтриете около веднъж седмично. Необходимо е да се образуват храсти, но това е много просто. За да получите две стъбла, оставете едно доведено дете на горния етаж до три, два от двете страни в осите на горния етаж. Не забравяйте за подкрепа предварително, така че храстите не страдат от собствените си домати.

Можете да приготвите почвата в оранжерия или на улицата - да го излеете с вряща вода, да добавите по една лъжица минерална превръзка към всяка ямка. Като цяло, този домат за сезона ще се нуждаят само от 2-3 хранения. Можете да вземете сложно лекарство, докато е по-добре да приемате биологични продукти, така че плодовете да са екологично чисти. Отлични домати ще донесе, ако ги оплодят няколко пъти с тор. За целта се разрежда с вода 1: 8/10 и настоява седмица. След това налейте храст около 1 литър. Доматите много обичат органичните продукти. Те дават по-добри плодове и имат по-силен имунитет.

Разбира се, трябва да помните за елементарни земеделски практики - това е разхлабване на почвата след поливане, отстраняване на плевелите навреме, редовно проветряване на оранжерията, ако отглеждате култури в затворено пространство. Тези прости мерки помагат на растенията да растат добре, да се развиват и бързо узряват плодовете. В допълнение, гъсто засаждане, наличието на плевели допринася за развитието на патогенна флора, и без значение какъв сорт е устойчив, в лоши условия може да започне да боли или да намали добива.

Вижте също: Домат "Чио-чио-сан" - описание на ревюто на разнообразни снимки

Болестите на този домат не са ужасни, но насекомите могат да развалят картината на леглата. Много паразити не могат да понасят миризливи вещества, така че предварително поставената канела, лук кори или черен пипер може да улесни живота ви. Червеите се измиват със сапунена вода. Разбира се, има много химикали, които се продават, но все пак е по-добре да ги отложим като последна мярка. Тези техники ще ви помогнат да отглеждате добра реколта от розово розово чудо. Описанието на сорта и снимките вече бяха разказани много за него, но, както казахме, прегледите са много добри.

Отглеждайте домати и други култури в градините си. Това не е толкова трудно, колкото изглежда, но с опит идва примамката.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Характеристика на чудото от розов домат и описание на сортаХарактеристика на чудото от розов домат и описание на сорта

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания