меню

Доматените сортове със снимки и описания 17.04.2017

Домат "Orange Heart": описание на сорта

Характеристика на доматите, оранжево сърце и описание на сорта

Така че темата на статията е оранжевото сърце от домати. Той има добри отзиви, снимки, които са засадени, можете да погледнете и в нашата статия. Подходящ е за алергии и поради голям процент захари може да се използва за хранене на деца. Разбира се, доматите са полезни, лесно се отглеждат.

Общо описание

Този домат е отглеждан от руски животновъди. Той има красив оранжев цвят във фазата на пълна зрялост и жълто-зелен, докато достигне зрялост. Доматът съдържа много хранителни вещества, макро- и микроелементи, витамини. Препоръчва се за употреба от всички.

Ако търсите добро разнообразие, което ще стабилно плодове, с вкусна, ароматно и малко болни, тогава тук е домати Orange Heart за вас. Не го бъркайте с доматите "Жълто сърце" и лятните жители за него. Въпреки мощни храсти, които изискват формиране и жартиери, но за някои това е минус, това не намалява всички предимства на домат. Той е непретенциозен, той не се нуждае от специални, сложни техники на селскостопанското инженерство. Всичко е стандартно, но резултатът е отличен. Можете дори да растат висок и продуктивен домат без градинарски умения.

Вижте също: Доматено сортовете със снимки и описания

Домат "Оранжево Сърце". Характеристики и описание на сорта

 • Сортът се отнася до култури със среден период на зреене, след около 100-110 дни можете да получите първата си реколта. Но отново помнете, че датите могат да се променят в една или друга посока в зависимост от региона, метеорологичните условия в дадена година и, разбира се, грижата.
 • Храстите растат мощни, с тъмнозелени листа. Височината може да достигне до 1,8-2 метра. Такъв домат се нуждае от жартиера за стабилна подкрепа. Може също да имате нужда от подкрепа и клони с плодове, тъй като те са много големи.
 • Масата на доматите може да достигне до 300 грама или повече, но има по-компактни плодове - по 100 грама всяка. Последното ще бъде много удобно да се запази като цяло.
 • Доматите имат богат оранжев цвят. Когато е зрял, на стъблото има ярко зелено петно, изразено ребро.
 • Подходящи за отглеждане във всички региони на нашата страна, в по-хладен климат се използват оранжерии. Като цяло, въпреки че доматът може да се отглежда на улицата и на закрито, във втория случай реколтата е винаги по-голяма, храстите са по-високи.
 • Отнася се за видове салати. Плодовете са много вкусни, пресни, подходящи за извиване в нарязана форма, като цяло. Домакините отбелязват богатството и дебелината на сока, който е направен от това разнообразие от домати. Може да се пие както пресни, така и варени.
 • Домати с високи добиви.
 • Има висока устойчивост на много заболявания на доматите. Има болести, които могат да засегнат плодовете, за които ще се пишат в селскостопанските практики.
 • Тя изисква образуването на 2 стъбла, също така храстите имат гъста зеленина, по-добре е да я отстрани частично, така че културата да узрее добре.
 • Формата на плодовете на този сорт е забележителна - тя е във формата на сърце, за което е дадено името.
 • Вкусът е доминиран от нотки на плодове, доматите са сладки, ароматни.
 • Непретенциозен и лесен за поддръжка.
 • Плодовете се съхраняват добре, лесно се транспортират на дълги разстояния. Може да се отглежда домати за продажба.
 • Семената в клетките са малко.

Вече сте се запознали с сорта „Портокално сърце“, неговите прегледи, разгледали снимките и разбрали, че добивът е добър. Но как да расте този домат, все още не знаете. Въпреки че опитни градинари няма да открият нищо ново за себе си, разнообразието е много лесно за поддържане и има доста традиционни методи в селскостопанската техника.За начинаещи в градинския бизнес ще бъде полезна следната информация.

Агротехника сортове "Orange Heart"

Културите започват в края на февруари и до средата на март. Почвата може да се купи веднага готови, можете да използвате най-простата рецепта - това е хумус и земята от градината в равни части. Но тук е по-добре да се вземе почвата след такива предшественици като зеле, краставици, бобови растения, лук, билки, но не от където доматите и картофите расте. В противен случай съществува висок риск от навлизане на заболяването.

Съвет!

За по-добро разсад расте, добавете пепел и калиев сулфат на земята. Препоръчва се също провеждане на предсеитбено лечение.

Така че, за да дадете на бъдещите си разсад повече сила и имунитет, по-добре е да накиснете семената в разтвор на манган. След това, преди засаждане, поставете семето в стимулатор на растежа - “Хетероаксин”, “Епин екстра”, “Корневин”. Освен това, можете да сеете семената в кутии, без задълбочаване на повече от 1,5 см. Между семената разстоянието е около 1-1,5 см. След като овлажните почвата, покрийте я с филм, преди разсадът да се издигне. Във фазата на 2-3 листа, кирки се извършват в отделни саксии, по-добре е да се вземат торфени.

Освен това, поддръжката е проста - поливане, но само когато изсъхне, можете да направите сложна подготовка веднъж, ако не сте добавили нищо към почвата преди, не сте закупили готов хранителен материал. Трансферът ще бъде на улицата в началото на юни, в оранжерията - през май. Преди улицата е по-добре да разбъркате разсад за 14 дни. След прехвърлянето на първите дни е по-добре да се затопли разсад с фолио.

Засаждането се извършва в земята след предварителната му обработка с вряща вода, като се прави лъжица минерална превръзка. Вода за поливане на младите разсад трябва да вземе топло. По-добре е да се оформят и връзват храсти веднага. За да се направят две стъбла, да се извадят всички доведени деца и долните листа до горния синус, тук се изважда една пасинка, втората остава. Също така трябва да се отбележи, че един метър е по-добре да не се засаждат повече от 2-3 храсти.

За да предпазите доматите от гниене, насажденията трябва да се лекуват с медикаменти, съдържащи мед, можете да използвате слаб разтвор на манган за пръскане. Бъдете сигурни, че няма застой на влага, винаги въздух на оранжерията. От вредители, обаче, инфузия от жълтурчета, сапунена вода, инфузия на плевели, пипер, помощ. Ако плужеци се заведат, те могат да бъдат преодолени със слаб разтвор на амоняк.

По отношение на фуражите, след това 3-4 пъти ще бъде достатъчно, можете да се редуват лекарството от магазина, където има комплекс от минерални вещества с разтвор на лопен. Доматите много обичат пилешкия тор, тор. Не забравяйте да наторите предварително разредени в големи количества вода, настоявайте. Вечеряха фиданки. Също така не забравяйте за разхлабване, премахване на плевелите.

Съвет!

За да направи домати по-добре от яйчника, дават някои цветя по време на цъфтежа. Тя може да бъде всички малки, деформирани съцветия.

Това е цялата агрономия на доматите "Orange Heart". Това е доста лесно. Коуп може дори без много опит.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Характеристика на доматите, оранжево сърце и описание на сортаХарактеристика на доматите, оранжево сърце и описание на сорта

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания