меню

Доматените сортове със снимки и описания 17.04.2017

Доматен сорт "Чудо на света"

Доматено чудо на световната характеристика и описание на сорта

Помощ за избора на отлични сортове домати е нашата задача, така че ние събираме за вас пълна информация за различните видове култури, казвайки какви са техните предимства и недостатъци. Освен това от вас зависи да решите кои домати ще растете през новия сезон. Днес отново, нов домат, а сега определено ще ви изненада и приятелите ви. В допълнение, той има много предимства, въпреки че и той ще трябва да бъде потулван, но за летен жител това са приятни неща. Така че, в тази статия ще се запознаете с доматите "Чудо на света", ревюта за тях и снимки.

Общо описание

Доматите не са забележителни, стандартни на вкус, на външен вид, но доматите ни не принадлежат точно. Всеки летен жител, който решил да го засадят, бил изумен от външния му вид. Вие сами гледате снимката, те казват много. Тези слънчеви плодове принадлежат на "Чудото на света". Името съответства на картината и нашите животновъди я донесоха. Това събитие се е случило през 2002 г., но през годините популярността на доматите само се е увеличила.

Този сорт има своите предимства, има някои недостатъци. Последното е трудна агрономия. Но за някой всички тези дейности за култивиране отдавна са станали познати, така че не трябва да се страхувате. „Чудо на света” е стандартно растение, което може да се отглежда в оранжерии и на открито. В първия случай реколтата е винаги по-голяма, а храстите са защитени от вятъра, който може да ги счупи. Можете да компенсирате този дефицит на улицата с добра пергола или други подпори.

Вижте също: Как да се хранят разсад домати, за да бъде дебеличка?

Разбира се, външният вид не е единствената силна страна на доматите. Той е известен с много висок добив, числата, които отбелязваме в характеристиките. Това е независим сорт, а някои градинари го отглеждат, за да украсят мястото. Говорейки за доматите „Чудо на света” и неговото описание, трябва да отбележим още един голям плюс - това е висока устойчивост към болести и метеорологични неприятности, а именно, през сухото лято всички ще бъдете с рано прибирането на реколтата. Възможно е да се отглеждат домати в оранжерии във всички региони на страната ни. Ако говорим за открит терен, то е южен и умерен климат.

Домат "Чудо на света". Характеристики и описание на сорта

 • Отнася се за неопределени видове. Стъблото на културата може да достигне повече от 210 cm.
 • Той има средно време на зреене. Първата реколта можете да получите след сеитба на разсад за около 100-110 дни.
 • Плодовете имат ярък, наситен, жълт цвят. Те са много необичайни и изглеждат тържествено на градинските легла. Лято жители са отбелязали, че доматите "Чудо на света" в тяхната форма приличат на лимони.
 • Плодовете са компактни по размер - 70-100 грама. Много е удобно да ги запазим като цяло. В допълнение, всички ястия и зимния обрат, включително, изглеждат много естетични и апетитни благодарение на жълтите домати.
 • Плътта вътре има плътна структура, тя е доста месеста. Самата кожа също е дебела, но не и твърда по време на хранене. Той предпазва доматите от напукване.
 • В доматите има малко семена, те са разположени в 3-4 камери.
 • Много добра реколта се съхранява и лесно се транспортира на дълги разстояния. Благодарение на високия добив, красив външен вид, дълъг срок на годност "Чудо на света" е чудесно за отглеждане за продажба.
 • Едните храсти могат да произвеждат до 12 кг плодове. От един метър, където се препоръчва да се засаждат не повече от три храста от този сорт, можете да получите до 36 или повече килограма култура.
 • Голям плюс на доматите е, че тези плодове съдържат много витамини. Тук са в баланса на киселина, захар.Ето защо, яденето на пресни или приготвяне на сок от „Чудото на света” е удоволствие, освен страхотни ползи за здравето.
 • Плодовете са много вкусни, ароматни. Повечето жълти или оранжеви домати са винаги по-вкусни и по-сладки от червените.
 • Подпори се изискват не само за самото стъбло, но и за клоните с плодове, тъй като много от тях са на ръцете.
 • Той има висока устойчивост на много доматени болести, но мозайка и кафяво зацапване на сорта могат да наранят. Как да се борим, ще бъде описано в агротехнологията на отглеждането.

И така, как ви харесва доматът „Чудо на света“? Описанието на сорта и снимката го показват добре, но вече казахме, че отзивите са много, много достойни. Отглеждане на този домат, вие определено ще бъдат доволни, но за нюансите, които по-добре следват, ние ще кажем по-нататък.

Вижте също: Сортове домати от сибирска селекция със снимки и описания

Селскостопанска техника "Чудо на света"

По-рано казахме, че този домат е най-добре да расте в оранжерии, защото се страхува от вятъра. Ако не го имате, тогава изберете най-затворените от вятъра и проекта на мястото на сайта. Семената за посев за разсад могат да започнат от второто десетилетие на март до април. Семената са по-добре третирани в калиев перманганат преди сеитба, това им дава допълнителен имунитет, помните, че няколко заболявания все още могат да засегнат храстите.

Най-удобният начин за засаждане на семена в торфени саксии. Това ще улесни работата ви и ще спести време. Първо, не се нуждаете от бране, когато разсадът е особено засегнат, и второ, отглеждате разсад веднага в тези саксии в земята. Отново, кореновата система няма да пострада и ще се адаптира към новите условия за дълго време, което означава, че доматите ще започнат да дават плод по-бързо и по-силно. По отношение на почвата, хумуса, градинската почва, пясъкът с добавянето на тор калиев фосфат е доста подходящ. Можете просто да си купите универсален грунд в магазина. Можете да замените тор с дървесна пепел. Култури, които овлажняват и покриват с филм, докато семената не proklyutsya.

Освен това няма трудности. Основното нещо за разсад е лек, поливане, завъртане, така че стъблата да не се огъват отстрани. В оранжерията можете да прехвърлите разсад около началото на май или средата, на улицата в началото на юни. Веднага завържете разсад. Този домат ще трябва да щипка и форма, за предпочитане в две стъбла. Тоест, вие повеждате основното стъбло и другото момче в най-горния синус надясно или наляво. Всичко останало се изтрива веднъж на всеки 7-10 дни.

Торене ще трябва 3-4 на сезон, трябва да се даде предимство на калий и фосфор. За да бъде културата по-висока, е необходимо не само да се образува стъблото, но и да се проветри оранжерията за достъп на кислород и насекоми, както и да се отърси леко цветята. Ако в оранжериите се появиха насекоми, тогава паякът и бялата мухи са опасни за „Чудото на света”. Те се борят с помощта на Confidor. На улицата, Medvedka най-често боли, тя е унищожена с помощта на дълбоко плевене, поставяне на червен и черен пипер обратно в дупката. Също така от насекоми могат да обработват храстите с мек сапунен разтвор.

Ако мозайка удари, тогава е по-добре да се отстранят незабавно болните части на растението и да се отрежат разрезите с калиев перманганат. Също така, за разпръскване може периодично да се използва слаб разтвор. Гореща вода с манган се излива върху мястото преди прехвърляне на разсад, което също убива патогенната среда. Ако зацапването е ударено, тогава “Заслон” е помощ за вас, добро и ефективно лекарство. Това са основните техники и те ще ви помогнат да отгледате домат „Чудо на света”, според мненията, че снимката е много добра. Добре, доходността тук е наистина невероятна.

Отглеждането на зеленчуци, плодове и плодове на парцела е голяма радост за къщичката и семейството му. Неговата реколта е винаги чиста от гледна точка на екологията и изглежда по-вкусна от закупената.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Доматено чудо на световната характеристика и описание на сортаДоматено чудо на световната характеристика и описание на сорта

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания