меню

Доматените сортове със снимки и описания 3.06.2018

Домат "Сладко чудо": големи плодове с подчертан вкус


Домат Сладкото чудо е отгледано от развъдчици от Русия за производство на култури в оранжерии, оранжерии, както и на открито.

Характеристики и описание

Характеристики на домат Сладко чудо, описание на сорта, ревюта, снимки и добив, показват, че това е средно добиващо се разнообразие от домати. Зреенето на плодовете се извършва постепенно, на малки партиди. Най-новите яйчници започват да се образуват в края на лятото.

Характерно разнообразие:

 • сорт в средата на сезона, висок;
 • за правилно развитие изисква редовно прищипване и обвързване;
 • зреенето на плодове става от средата на юли;
 • плодовете имат приятен сладък вкус, месести, най-често оребрени;
 • концентрацията на захар остава до края на сезона;
 • яйчникът се формира през юли;
 • С 1 храст на сезон можете да получите 10 кг красиви домати.

Характеристиката на сорта още веднъж доказва, че доматите от този сорт просто трябва да се отглеждат в техните собствени градински парцели.

Описание на храста

Бушът е висок, разтегнат, расте до височина 1,8 м, изисква редовно прищипване. Листата са средни по размер, обикновени, тъмнозелени. След засаждане, храстите трябва да бъдат фиксирани.

Описание на плода

Зреенето на плодове се извършва в малки четки. На една четка може да се образуват няколко плода. Всяка от тях достига средно 500-600 г. Има екземпляри с тегло до 1 кг. Плодът има формата на сърце или гребен. Доматът има сочна каша, не е достатъчно семена. Вкусът на доматите е вкусен, експресивен и интензивно сладък. Зрелият домат има яркочервен цвят и невероятно приятен аромат.

Производителност и запазване на качеството

Сладкото чудо има среден добив. От 1 растение на сезон можете да очаквате около 10 кг висококачествени плодове. Доматите се съхраняват и превозват. Ако вземете зелен плод от леглото, при стайна температура бързо узрява.

Вижте също: Домат "Захарен бизон": може да се превърне в любим в градината ви

уговорена среща

Домати Сладко чудо имат страхотен вкус. Въпреки че сортът се отглежда като салата, сортът се използва широко в готвенето. Плодовете от клас използват пресни, салати, използват се като бензиностанции за супите и вторите ястия.

Също така, те правят отлични препарати и ненадминати сладки сокове. Съставът на доматите е голямо количество захар, така че той има сладък богат вкус, затова се препоръчва да влезе в диетата на децата.

Силни и слаби страни

Сортът има много предимства в сравнение с други сортове. Ето защо много градинари го обичат.

Предимства:

 • сортът е силно устойчив на вредители и болести;
 • добре запазен и транспортиран;
 • има отличен вкус;
 • големи плодове.

За всичките си предимства разнообразието има няколко недостатъка.

недостатъци:

 • образуване на храст;
 • добивът зависи от разпръскването на тор, поради което добива му не е висок;
 • Бушът има впечатляващи размери, което изисква организиране на силни опори.
Ако се грижите за културата, недостатъците могат да се превърнат в предимства.Ето защо, незначителни недостатъци не могат значително да повлияят на добива.

Характеристики на растящите сортове

Домати Сладкото чудо според прегледите на градинари, които отглеждат различни сортове поникнали домати, се счита за най-сладкото от най-големите домати. Ето защо много от тях, особено благоговейно, се позовават на този сорт.

Препоръчително е да се отглежда сладко чудо в 2 стъбла, което ще позволи да се запази средната реколта и оптималното тегло на големите плодове. Ако отглеждате сорт в една дръжка, общият добив може да бъде намален, но теглото на плода може да достигне 1 кг.

Развият сорт трябва да бъде разсад начин. Преди сеитбата, семената трябва да бъдат отхвърлени визуално и дезинфекцирани в 1% разтвор на калиев перманганат. След това ги потопете в стимулатор на растежа. Почвата за засаждане на домати от този сорт трябва да се състои от няколко компонента, да бъде лека, както и обогатена с суперфосфат, дървесен пепел и калиеви торове.

Почва за посев на семена от домати:

 • плодородна почва;
 • измит речен пясък;
 • хумус.

Семената на свинете се нуждаят в началото на април. За да направите това, семената се засаждат в контейнер с почва на дълбочина 2 см. След това почвата трябва да бъде поръсена с топла вода от спрей-бутилка. Контейнер с разсад, поставени в светла стая с температура + 22 + 23 градуса.

Препоръчителни райони за отглеждане

В райони с топъл климат, сладкото чудо ще се чувства чудесно на открито.

В северните климатични условия, доматите трябва да се отглеждат в оранжерия или оранжерия.

Вижте също: Доматено "Sweet Kiss": осигурена е висока и висококачествена реколта

Отглеждане на разсад

С появата на първите издънки капацитетът трябва да се прехвърли в помещение с ярка слънчева светлина. В същото време, контейнерът с разсад трябва периодично да се обръща, така че всички разсад да са равномерно осветени.

За да полее разсад от домати трябва да бъде умерен. В никакъв случай, не можете да го overdry и pereuvlazhnyat. Когато първите истински листовки се появят на разсад, разсадът трябва да се потопи в отделни контейнери. Около седмица по-късно трябва да се хранят със сложни торове.

2 седмици преди засаждане в земята или оранжерия, разсадът трябва да започне да се втвърдява. Тази процедура ще й помогне да стане по-силна. За целта контейнерите с растения се изваждат на студено място, на балкон или веранда. Първото втвърдяване продължава 30 минути, следващите процедури постепенно се увеличават. Разсадът се засажда на постоянно място на възраст от 60 дни.

Трансплантация в земята

Засадени в оранжерия или почва, разсадът се препоръчва за 3 растения на 1 квадрат. м. В противен случай, увеличената плътност допринася за загубата на реколта. Засадените растения трябва да бъдат приготвени преди отвора. Те трябва да са около дълбочината на байонетната лопата. Всяка ямка трябва да се полива с 1 литър вода и да се прави хумус. Също така, предварително е необходимо да се оборудва всеки кладенец със силна и стабилна подкрепа. Препоръчва се разсадът да се фиксира веднага след засаждането.

грижа

Поливането на доматите трябва да бъде редовно и умерено. Сухота на почвата и свръхмаляването не понасят доматите, така че е препоръчително да се намери средно място при напояване. За да се регулира почвената влага, мулчирането ще помогне. В допълнение, за целия сезон, растенията трябва да се хранят с минерални торове поне 2-3 пъти.

Също така, трябва редовно да премахвате доведените деца, да разхлабвате почвата и своевременно да премахвате плевелите. Когато растението расте, завържете храстите.

Вижте също: Сорт на домати "Началник на Redskins": описание и характеристики

Веднага след като върху храстите се появят 5-6 четки, останалите процеси трябва да бъдат отстранени, така че растението да се откаже от цялата си сила, само към вече оформените четки.

Доматено Сладко чудо характеристика и описание на сорта, свидетелстващи, че при спазване на всички правила на селскостопанското отглеждане на домати, можете да получите добра реколта от големи сладки плодове.

Видео: Най-сладките сортове домати

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания