меню

Доматените сортове със снимки и описания 21.05.2018

Сорт на домати "Началник на Redskins": описание и характеристики

Избор на сортове, можете да помислите за домати "началник на Redskins." Отзиви, снимки, реколта, кой е засадил, споделил мнението му и го кара да мислите, преди да изберете този домат.

Характерно разнообразие

Кандидатите и инициаторите на сорта са индивидуални предприемачи Дедерко В.Н. и Постникова О.В. Новосибирск. През 2005 г. сортът е представен за апробация за въвеждане в регистъра на сортовите постижения. Сортовите проучвания са проведени в продължение на две години, а през 2007 г. сортът е вписан в регистъра на сортовете на Руската федерация под номер 9463982.

Сортът се препоръчва за отглеждане във всички териториални области на страната като среден срок на зреене. След тестовете, „лидерът на червените кожи” беше намерен за подходящ за отглеждане в градините и градинските легла в частните стопанства на гражданите като домати за салати.

Описание на храста

Сортът е определящ. Височината на растенията не надвишава 60 см. Когато се отглежда този сорт, не е необходимо да се разсадят, но е необходимо да се завърже храстът.

Растение със средна мощност с тъмнозелена листа произвежда прости съцветия.

Описание на плода

Плодовете на „началника на червените кожи“ са плоски закръглени. Някои опаковчици, осъзнавайки семената, рисуват плодове с форма на сърце върху торбите и по този начин подвеждат зеленчукопроизводителите. Освен това, компанията "Сибирска градина" управлява близо до името "Лидер на Червените", пише в кавички ("Sugar bison"). Тези разновидности имат сходство само по това, че и двете са определящи.

Домати от този сорт:

 • розово;
 • плосък кръг;
 • оребрени;
 • имат 4-6 гнезда;
 • тегло в диапазона 150-160 g

Доматите са със средна плътност. Но прегледите, този, който вече е успял да отглежда домати, не са много привлекателни.

Зеленчукопроизводителите описват, че в сравнение с други сортове доматите не са сочни, месести, но в насипно състояние, подобни на презряла ябълка, която е загубила сочност.

Дегустационната комисия определи вкуса на доматите като „добър“. Не всички производители на зеленчуци оценяват вкуса. Доматът не е кисел, мнозина са съгласни с това. Някои дори казват, че сладостта му се появява в незрелите плодове. Обаче вкусовете на вкуса свършват дотук. Сортът не може да се нарече вкусен, няма специална елегантност и съблазнителна наслада. Като салата, тя е подходяща за салати с пълнеж, която ще добави подправка, но като независим продукт не е подходяща.

Вижте също: Зелени домати: Описание и характеристики на изумрудните сортове

Производителност и запазване на качеството

Комисията при регистрация на клас е легализирала цифра от 2,9 кг с m2 градина. Всеки производител на зеленчуци, който е отглеждал домати поне веднъж разбира, че това е незначително. Ако „лидерът на червените кожи“ беше поразен от други добродетели (вкус, стабилност), той със сигурност щеше да му бъде простено за такъв недостатък, но уви.

Регистърът на сортовете показва, че сортът е транспортируем, но производителите на зеленчуци твърдят, че при продължително съхранение, доматите губят тургор и представяне.

Силни и слаби страни

За съжаление, не е възможно да се опишат достойнствата на този сорт. Доматено "началник на Redskins" характеристика и описание на сорта от тези, които вече са засадени, се свеждат само до описанието на недостатъците. След като са били засадени веднъж, зеленчукопроизводителите завинаги отказват да отглеждат този домат.

Недостатъците са както следва:

 • нисък добив;
 • Неизявени вкусови свойства;
 • лошо наклонено;

Възможно е да добавите към недостатъците и факта, че от събраните плодове има много непазарни домати, които не са стандартни, с дефекти, поради което много плодове трябва да бъдат отхвърлени.

Зеленчукопроизводителите многократно се оплакват, че сортът се напуква и започва да гние в места с пукнатини.

В резултат на това такива продукти могат да бъдат подходящи само за сос или кетчуп, но след отстраняване. Въпреки това, розовият цвят няма да позволи дори сосът да получи красива презентация, но консистенцията му ще бъде дебела.

Болест и устойчивост на вредители

При регистрирането комисията не е посочила особената резистентност на сорта срещу всякакви болести. Това предполага, че сортът изисква превантивни лечения срещу гъбични заболявания.

В зависимост от метеорологичните условия, лечението трябва да започне 15-20 дни след разсаждането, а след това с честота 1 на всеки 15-20 дни.

При обработка трябва да спазвате следните правила:

 • лекарствата трябва постоянно да се редуват, това няма да позволи на микрофлората да развие зависимост;
 • като изберете фунгицидни лекарства, трябва внимателно да прегледате срока на годност, за да се избегне забавяне и ефективността на лечението;
 • Когато приготвяте разтвори, винаги следвайте инструкциите за приготвяне;
 • ако дойде времето на узряване и времето насърчава възпроизводството на гъбична инфекция, трябва да се избере лекарство с кратко време на изчакване от времето на лечението до времето на консумация на продукта.

Вижте също: Домат "Гигант Новикова" с отличен вкус

Характеристики на растящите сортове

Отглеждане на разсад

Засяването на семена от този сорт се извършва в обичайните за вашата зона условия. Засяването може да се извършва в общ контейнер, а във фаза от 2 истински листа можете да се потопите в отделни чаши.

Ако е избрана универсална почва за разсад, приготвена от специалисти за отглеждане на разсад, растението няма да се нуждае от допълнителни хранения по време на периода на растеж в резервоарите.

Най-добрата температура за отглеждане е 18-21 ° С през деня и 16-17 ° С през нощта. В същото време мястото на отглеждане трябва да е слънчево. Тези параметри няма да позволят изваждането на разсад.

Трансплантация в земята

Веднага след като градината е готова да приеме разсад от домати, по това време тя трябва да бъде висока 25–30 cm и може да бъде трансплантирана на открито място за 55-65 дни.

Ако разсадът се отглежда в отделни чаши, тогава трансплантацията се извършва просто, без стрес за растението, по метода на претоварване.

Ако разсад с отворена коренова система, след това трансплантацията трябва да се извършва бързо, задълбочаване на растението до 4-5 листа.

Ако разсадът е надраснал, тогава той може да бъде засаден настрани, ако лъже. В този случай, стреля ще даде допълнителни корени, което ще увеличи областта на хранене.

При избора на места за разтоварване трябва да се даде предимство на мястото:

 • по-ярка;
 • защитени от преобладаващите ветрове;
 • без предшествениците на соляните;
 • с леки почви за механичен състав;
 • с висока хранителна стойност на земята.

Вижте също: Домат "Захарна Настасия": новост за градинари

грижа

Домати, много отзивчиви към културата на грижите. Оставяйки градината без надзор, зеленчукопроизводителят не може да получи реколта, защото растението ще бъде постоянно повлияно от климатични фактори, както и от патогени и вредители.

За доматите важно:

 • напояване;
 • превръзка;
 • разрохкване на почвата;
 • обвързване.

Тъй като доматите от Червения лидер не са много продуктивни, те не изискват никакви специални торове или превръзки. Но обвързването на издънки и плода е необходимо. Този сорт дава поне малко, но големи плодове и фиксирането им към издънките трябва да бъде надеждно. За обвързване, можете да използвате мек канап или канап, и работата трябва да започне от момента на засаждане в открит терен.

Изборът на сортовете от домати е индивидуален въпрос за всеки градинар, но след като е изслушал опита на тези, които растат, можете да направите правилния избор на плодотворно и вкусно разнообразие.Предпочитат най-добрите от най-добрите, а такива сортове винаги ще останат любими в градината.

Видео: 5 правила за отглеждане на домати

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания