меню

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания 22.05.2018

Домат "Президент 2 F1": непретенциозен и много вкусен


Ранозрели високо-добиви indeterminantny (неограничен растеж) хибриден сорт на домати Президент 2 F1, един от малкото внесени сортове, които са били направени в Държавния регистър на Руската федерация за отглеждане в открито поле в частна ферма. Хибрид, въведен сравнително наскоро през 2007 г. от холандски селекционери на Монсанто.

Характеристики и описание

Доматеният сорт President 2 F1, според неговите характеристики и описание на сорта, е висок вид. В сравнение със стандартните или ниско растящите видове е възможно да се получи реколта от президента, няколко пъти по-голяма поради внушителните си размери. Сортът е рано узрял, високодобив.

Характерно разнообразие:

 • храстът няма крайна точка на растеж, така че е лесно да се оформя по височината на оранжерията;
 • първата четка на яйчниците се формира над 7-8 листа;
 • има малък брой стъпала, но изисква своевременно отстраняване;
 • срокът на узряване на първата култура за 95-100 дни след засяването на семената;
 • изисква силна подкрепа и надеждна фиксация на храста;
 • на всяка четка се образуват 5-6 яйчници;
 • Цветът на доматите е червено-оранжев.

От характеристиките на президента е ясно, че културата трябва да се отглежда на вашия сайт. Описание и характеристики на сорта е много подходящ за почти всички стопанства.

Описание на храста

Голям висок храст, с разпространяващи се клони, вегетативен тип. Тя може да достигне височина 1,5-2 м, не рядко може да нарасне до 3 м. Когато се отглежда, се изисква образуването на храст от 1-2 стъбла, което ще увеличи добива. Бушът има малки листа, традиционен зелен цвят. Заводът се нуждае от постоянно наблюдение и обвързване, докато расте.

По-добре е да се фиксира незабавно, когато се засадят растенията в земята, след това да се смени пергола, както е необходимо, с по-висок с всяко следващо време. Ако пропуснете времето за обвързване, клоните на храстите могат да се отчупят под тежестта на големите плодове. Бушът се нуждае от редовно отстраняване на пасинките. Те трябва да бъдат отстранени, когато достигнат 6-7 cm.

В някои случаи сортът може да се държи като полу-терминал. Това означава, че неговите издънки могат да спрат да се развиват по всяко време. Затова е препоръчително да запазите най-силния и най-мощен пасич по време на доведен син.

Вижте също: Сорт домат "Урал гигант": всеки има висок добив на градината

Описание на плода

Плодовете са тежки големи, възможно е да се получат много големи копия. Формата има закръглена, леко сплескана. Те имат оранжево-червен оттенък, гъста структура, чудесен доматен аромат. Разликата между плодовете на този сорт е, че пресният домат има вкус не толкова богат, колкото този, който ще бъде изпратен да узрее за 7-8 дни на сухо място при стайна температура.

Плодовете имат гъста кора, благодарение на която доматите се транспортират перфектно. Друго предимство е, че плодовете не са склонни към крекинг на плода. Доматите варират от 340 до 360 g.

Производителност и запазване на качеството

Домат президент F1 2, описание на сорта, снимки и ревюта, предполага, че хибридът има висок добив.Освен това, наличието на слънчева светлина и климатичните условия изобщо не засягат бъдещата реколта. С един храст, с правилна и грижовна грижа, можете да получите 5-7 кг красиви и висококачествени плодове.

Сорт с право може да се счита за плодотворни и печеливши, и в почти всички региони на Русия.

уговорена среща

Доматът се отглежда като салата. Но практическото му използване е много по-широко. Плодовете могат да се считат за универсална цел. Те са чудесни за прясна консумация, за приготвяне на различни кулинарни ястия, включително сок и доматено пюре. Въпреки големите плодове, те се използват широко в консервната промишленост.

Магазинът трябва да е на хладно място, но не и в хладилника. Студът влияе неблагоприятно на вкуса на сортовете домати Президент 2.

Силни и слаби страни

Недостатъците на доматите включват постоянен мониторинг на растежа и развитието на растението. В резултат на това той се нуждае от постоянната му фиксация, тъй като се издига нагоре.

Предимства на хибрид:

 • универсалността на плодовете в назначаването;
 • доматите перфектно понасят дългосрочния транспорт, без да губят представянето;
 • в културата на грижите не е капризна;
 • имат висока устойчивост на характерни домати болести и вредители;
 • висок добив и вкус на плодовете
 • възможност за отглеждане в парникови условия и на открито.

Всички предимства на хибрид вече са оценени от много градинари и фермери. Те са тези, които препоръчват отглеждането на президента на новодошлите. С този хибрид няма да им е трудно да започнат да растат високи, ранозрели домати.

Характеристики на растящите сортове

Хибридни семена се препоръчва да се засаждат 55-60 дни преди засаждане на разсад на постоянно място в земята. Специално внимание трябва да се обърне на отглеждането на разсад, то трябва да създаде комфортна среда за грижи. Тъй като разсадът на този сорт се простира нагоре, неприемливо е да се позволи на него да расте повече от 15 см. В противен случай, при засаждането на високи разсад, растението ще изостава в развитието.

Освен това, грижите за доматите не се различават от грижите за други сортове. Правилното отглеждане е: редовно умерено поливане, навременно плевене и хелинг, хранене, премахване на доведени деца и обвързване. В допълнение, за по-добро плодните, е необходимо правилно да се оформи буш.

В някои случаи културата може да се развие като полу-определящо растение. Това означава, че самата дръжка може да спре да расте по всяко време. Следователно, когато премахвате пасинките, винаги трябва да оставяте един от най-мощните стъпала в случай, че това се случи.

Препоръчителни райони за отглеждане

В резултат на дългото и задълбочено тестване на сорта, президентът беше идентифициран, без значение в кой регион и метод ще се отглежда, това не се отразява на добива. Той носи плодове еднакво добре при всякакви климатични условия, във всеки регион. Ето защо хибридът е много популярен, както сред градинарите, така и сред собствениците на малки стопанства в различни части на Русия. Сортът се показа перфектно в Краснодарската територия и Северния Кавказ.

Въпреки това, в северните райони се препоръчва да се отглеждат в оранжерийни условия, южните могат лесно да култивират реколтата на открито.

Вижте също: Домат "Севрюга": изисква разнообразие сред зеленчукопроизводителите

Болест и устойчивост на вредители

Хибридът е силно устойчив на болести, характерни за доматите, включително за късната болест и алтернария. От вредителите трябва да са наясно с парниковите мухи. Можете да се отървете от него с помощта на специални препарати.

Отглеждане на разсад

За да растат силни добри разсад от домати President 2 F1 ревюта, снимки и последващи добиви, се препоръчва да се засади посадъчен материал в малки контейнери от няколко семена на дълбочина от 2 cm.След като растението има 2 естествени листа, не забравяйте да се потопите в отделни контейнери.

В стаята, където разсадът расте и се развива, температурата на въздуха трябва да бъде не повече от +23 градуса. Растенията трябва да бъдат снабдени с редовно умерено поливане. По време на периода на растеж, е желателно да се хранят разсад с комплексни торове 1-2 пъти.

В райони с кратък слънчев ден трябва да се осигури допълнително осветление.

6-8 дни преди засаждане на разсада на открито място, трябва да започнете да я втвърдявате. За да направите това, гнездото трябва да направи балкон или веранда. Първото втвърдяване трябва да бъде не повече от 1 час. Всяко следващо време процедурата трябва да бъде удължена за най-малко 30 минути.

Трансплантация в земята

Засадени в оранжерия култура или оранжерия след 15 май, на открито място, малко по-късно, когато опасността от замръзване премина. Конкретната дата на засаждане не може да бъде определена, тъй като в различните региони климатичните условия за процеса могат да варират.

Президентът е много капризен на земята. Под засаждането е необходимо да се осигури плодородна лека почва. В същото време парцелът не трябва да е слънчев. Какво е характерно за тяхното развитие, те не се нуждаят от изобилие от светлина и това изобщо не влияе на добива.

На 1 квадрат. m не са засадени повече от 4 растения, в противен случай те ще се намесват помежду си, развиват се правилно, което може значително да намали процента на добива. Преди засаждане трябва да се подготви почвата.

За подготовка е необходимо предварително, приблизително за 2 седмици, да се сложат сложни торове в почвата и да се изровят. Като сложни торове могат да се използват:

 • суперфосфат;
 • урея;
 • листен хумус;
 • калиев нитрат.

След оплождането почвата трябва да бъде изкопана и оставена за 2 седмици. Непосредствено преди засаждане, копайте дупки и установете твърда опора. Налейте около 1 литър вода във всяка ямка.

грижа

Доматена култура Президентът, в грижата на практика не се различава от стандартната грижа за други сортове. Основното нещо, веднага след пресаждането на разсад на постоянно място, следвайте основните правила за грижи.

Правила за грижа:

 • В зависимост от температурните условия на района е необходимо да се полива културата 1-2 пъти седмично. В южните райони се препоръчва това да се прави по-често, за около 3-4 дни, когато почвата изсъхне. Поливането трябва да бъде редовно и умерено. Процесът трябва да се извършва директно под корена на растението, не е желателно проникването на вода на листата;
 • 7 дни след засаждането доматите трябва да бъдат оплодени с азотни торове. По време на плодните поташ-фосфатни торове трябва да се прилагат веднъж;
 • уверете се, че сте заточили почвата, това ще помогне да се уреди нивото на влагата;
 • за облекчаване на натоварването на храсталаците културата трябва да се събира редовно;
 • реколтата трябва да бъде редовно свободна от плевелите и почвата да се разхлаби. Това се прави така, че въздухът да може да тече към кореновата система;
 • Първият път да се размърда домати може да бъде 10 дни след трансплантацията. Втори път след 2 седмици.

Ако се грижите за доматите, спазвайки правилата, ще бъде гарантирана добра реколта.

Подхранването, плевенето и торенето се извършват само след силно поливане.

Вижте също: Сорт на домати "Началник на Redskins": описание и характеристики

Хибриден сорт на домати F1 Президент намери много фенове не само сред градинари и градинари, той е много популярен сред собствениците на малки ферми за отглеждане на домати. Благодарение на неговата съчетана грижа и отличния вкус на плода. Именно от този сорт се препоръчва да се започне отглеждането на високи домати за начинаещи.

Видео: Първа грижа за домати след слизане

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания