меню

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания 22.05.2018

Доматено "Sweet Kiss": осигурена е висока и висококачествена реколта


В средата на сезона, средата на сезона, малката разновидност на сортовете от домати от черешови сортове се отглеждат от Сибир. Доматеният сорт Сладко целувка с право се признава за най-сладкото в света. През целия сезон той носи висок добив от фини малки домати.

Характеристики и описание

Сортът има отличен вкус и висока устойчивост към болести. Сибирска череша, изобщо не се страхува от студа. Зреенето на първите плодове настъпва около 90 дни след засяването на семената. Домат сладка целувка описание прегледи, снимки и добив, го характеризира като един от най-добрите сортове череша.

Характеристика и описание на сорта:

 • сортът е устойчив на всички характерни за соленообразните заболявания;
 • среднозрели домати, първите плодове могат да бъдат опитани в началото на лятото;
 • високопродуктивен сорт;
 • плодове със сладък, богат вкус;
 • на ръката се формират голям брой плодове, които имат време да узреят перфектно до края на сезона;
 • плодовете са универсални по предназначение.

Според наблюденията на опитни градинари, малките домати много обичат топлината, така че парниковите условия са по-близо до тях.

Описание на храста

Бушът е със средни размери, достига височина от 0.8-1 м, но рядко нараства до 1.5 м. Необходимо е редовно премахване на пасинките и обвързване. Перфектно плодните, ако образувате храст в 2-3 стъбла. Съцветията са прости, листата не са плътни. На храстови купове се формират няколко парчета. В китката можете да преброите много плодове, които имат време да узреят доста преди края на сезона.

Описание на плода

Доматите са малки, кръгли, с тегло 20-25 г. На куп от тях, като правило, расте много. Има гъста структура и богат, уникален сладък вкус. Именно за този вкус, Sweet Kiss е придобил много фенове сред градинари и градинари.

За крекинг, характерен за доматите, не е склонен, красиво се съхранява, благодарение на гъстата кожа. По време на узряването придобиват ярко червен цвят.

Производителност и запазване на качеството

При достойни грижи, плодовете дават добив от 1 квадрат. м до 10 кг красиви домати. Почти всички болести, културата е устойчива. Домати Една сладка целувка напълно толерира транспорта, запазвайки красивия си външен вид. При правилно съхранение може да се задържи един месец или повече.

Вижте също: Домат "Президент 2 F1": непретенциозен и много вкусен

уговорена среща

Плодовете от сорта Sweet Kiss се използват широко в готвенето. Те са особено добри в салатите и свежи. Поради факта, че те имат уникален вкус, те приготвят различни ястия и ги запазват. Особено трябва да се отбележат маринованите череши, които в тази форма са просто превъзходни. Много особени сушени домати за зимата, този сорт е идеален за такава подготовка.

Силни и слаби страни

Сладка целувка има редица неоспорими предимства, които още веднъж доказват, че просто е необходимо да се отглежда череша в собствения си заговор.

Предимства:

 • сортът може да бъде наречен безпроблемен;
 • перфектно съхранени и лесни за транспортиране, благодарение на гъстата кожа и плътната структура на плода;
 • може да се отглежда в оранжерии и на открито;
 • добре се адаптира към всеки климат.

Основното предимство на сорта е уникалният вкус на плодовете, които и децата, и възрастните обожават.

Недостатъците на Sweet Kiss са идентифицирани.

Характеристики на растящите сортове

Според характеристиките и описанието на сорта, доматеният сладък целувка се чувства чудесно на плодородни почви по време на отглеждането на оранжерия. Именно в оранжерии и оранжерии можете да регулирате температурата и влажността, които са необходими за отглеждането на този сорт. Но не е изключено отглеждането на сибирска череша на открито.

Препоръчителни райони за отглеждане

Сортът отлично се адаптира към всякакви климатични условия. Но все пак, при избора в полза на отглеждането на този сорт, трябва да се има предвид, че малките сладки сортове се чувстват комфортно в топлината. Ето защо се препоръчва да се отглежда разнообразие в оранжерия, особено в райони с нестабилен климат и студени летни нощи.

Болест и устойчивост на вредители

Сибирската череша има висока устойчивост към различни доматични болести. Но това няма да бъде излишно да се обработват храсти от вредители и болести със специални съединения. Процесът на третиране трябва да се извършва само по време на периода на отглеждане, докато се появят бутони за култивиране.

Отглеждане на разсад

Семената на културата се засяват 55-60 дни преди засаждане на разсада на открито. Преди сеитба е необходимо да се обеззарази посадъчният материал от болести и вредители. За да направите това, поставете семената в слаб разтвор на калиев перманганат и ги запазете за няколко часа.

След което те трябва да бъдат отхвърлени. Това означава, че за засаждане изберете добри семена. Направете го достатъчно просто. Семената, които плуват по повърхността на водата по време на процеса на дезинфекция, не са подходящи за засаждане.

Посейте семената трябва да бъдат в контейнери или кутии на разстояние 2-3 см дълбочина от 2 см. След това те трябва да се напръскат от спрей бутилка и да се покрият с филм, за да се създаде благоприятна атмосфера за покълване. Контейнери с разсад, поставени в светла стая с температура не повече от +23 градуса.

При първите издънки разсадът изисква умерено редовно напояване, достатъчно осветление и оплождане 1-2 пъти преди да бъдат засадени в земята.

С появата на 2-3 листа, разсадът се потопи в отделни контейнери. 2 седмици преди засаждане на постоянно място, разсадът трябва да бъде изнесен на улицата или балкон за закаляване и проветряване.

Вижте също: Домати "Идалго": високовъзходно разнообразие от универсална цел

Трансплантация в земята

Засадени в земята Сладка целувка в края на май, началото на юни. Времето за кацане зависи от климатичните условия на региона. Всички сладки сортове домати обичат добра, плодородна почва, поради което плодовете им са наситени и ароматни.

Преди засаждане земята трябва да бъде подготвена. 2 седмици преди засаждането е необходимо да се направят необходимите сложни торове и други компоненти за изкопаване на почвата.

Почвата трябва да бъде направена:

 • торф;
 • пясък;
 • минерални торове;
 • органични торове;
 • хумус.

Непосредствено преди засаждането почвата трябва да се разхлаби, да се направят отвори и да се монтира надеждна опора за жартиера. Налейте обилно количество вода във всяка ямка.

На 1 квадрат. m се препоръчва да се засадят 4 храсти, за да се развиват правилно.

грижа

Домат Sweet целувка, неговото описание, ревюта, снимки и доходност, казват, че културата, макар и непретенциозна, но се нуждае от внимателна и правилна грижа. Само в този случай черешата може да се хареса на красивата си реколта. Ето защо, преди засаждане, трябва да се запознаете с правилата за грижата за сорта Sweet Kiss.

Условия за грижа:

 • жартиерата на храстите е необходима за този клас, в противен случай клоните могат да се счупят под тежестта на плодовете;
 • Поливането трябва да бъде умерено и редовно, да се полива 2-3 пъти седмично. Не допускайте пресушаване и преовлажняване на почвата.Изобилието от напояване не се толерира;
 • при хълмист, мулчиране, разрохкване и плевене;
 • поливане трябва да се извършва само в самия корен, листата не трябва да бъдат в контакт с вода. Използвайте само топла дестилирана вода. Веднъж дневно можете да нахранявате доматите със слаб разтвор на лопен;
 • Преди засаждане е необходимо да се приготви посадъчния материал. Семената се отхвърлят и се третират с разтвор на калиев перманганат;
 • за третиране на храсти за болести и вредители със специални препарати преди вегетацията;
 • осигуряват култура с навременно торене. Преди появата на яйчниците, доматите се нуждаят от азотно торене. След това е необходимо да се прилагат органични и минерални торове към почвата;
 • за отглеждане в парникови условия се нуждаете от своевременно и често проветряване и спазване на температурния режим;
 • въпреки че сортът е устойчив на замръзване, растенията, които се отглеждат на открито, се препоръчва да се грабне през нощта филмът от нощни студове и роса;
 • реколтата трябва да се събере навреме, за да узреят всичките плодове, а клоните на културата не се счупиха под тежестта на плодовете.

Вижте също: Домати от развъждането на Волгоград: описание на сортовете от серията

В допълнение, в една лесна грижа, не забравяйте да включите постоянен контрол на фиксирането на храста, тъй като той расте бързо. Също така е необходимо да се прави редовно отстраняване на пасинките.

Ако правилно изпълнявате всички условия за просто отглеждане на сибирски чери домати, можете да получите от него огромно количество висококачествени, много вкусни плодове и да се насладите на семейството си през целия градински сезон.

Видео: 10 грешки при отглеждане на домати

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания