меню

Заготовки за домати, рецепти 17.07.2018

Сладки домати с много вкусни кисели краставички за зимата

Сладки домати за зимата

Моят приятел не обича солени домати, тя също е сладък зъб. И особено за нея, затварям няколко буркани от сладки домати с много вкусно кисело мляко за зимата. Снабдяването е дълъг процес и отнема почти всички сезони на годината, тъй като започва в началото на пролетта и завършва в края на есента, когато тиквите и последните зелени домати се събират в градините.

В средата на лятото можете спокойно да навивате краставици и домати за зимата. Готвя ги по различни начини, но днес реших да споделя с вас проста, но вкусна рецепта за сладки домати.

Домати с вкусна туршия

Необходими продукти за 1 литър вода:

 • 1,5 кг домат,
 • 3-4 сладки ябълки
 • 6 таблици. л. захар,
 • 1 таблици. л. сол,
 • 3-4 скилидки чесън,
 • да опитате чадъри за копър,
 • 6-8 броя пипер,
 • 3-4 броя дафинов лист
 • 1 таблици. л. 9% оцет.

Съставки за сладки домати

Как да се готвят сладки домати с много вкусни кисели краставички за зимата

Преди да се задуша, мога да си измия буркана, като добавя малко вода към водата. След това няколко изплакнете кутии с течаща вода. Стъклените буркани се изпаряват 8-10 минути, затова подготвяме контейнери за зимни заготовки. Модно е да се пекат консервите във фурната, но най-често се задушават над чайника, което е по-удобно за мен, тъй като големите кутии не винаги пасват добре във фурната.

Стерилизирана кутия

Банките се охладиха и ние ги обърнахме, сложихме скилидки чесън, дафинови листа, чадър от копър и черни пиперки на дъното на беления чесън. Не прекалявайте с копъра, иначе той ще направи доматите горчиви, един чадър е достатъчен за 1 литър марината и вода.

Поставете копър и чесън в буркан

Измитите домати се слагат в буркани, а пространството между тях се пълни с резенчета ябълки. Те ще дадат на марината и доматите допълнителен вкус, ще вкусят сладост.

подреждаме домати и ябълки

Кук марината: налейте вряща вода, сол, гранулирана захар. Лъжица се разбърква, докато се разтопят, това е въпрос на секунди. След това изсипете оцета и веднага изключете огъня. Марината е готова, сладка и вкусна. Марината е удобна за готвене в голяма купа или тенджера, така че нищо да не се разлива. Това количество захар да не се бърка, няма да се усети силно. Само доматите ще бъдат приятни на вкуса и много ще ги харесат. Оцет и сол неутрализират голямо количество захар.

Сладки домати за зимата

Доматите в кутии се пълнят с вкусна марината, навиват се с капаци и се покриват с одеяло. За да проверите дали капаците са плътно затворени, просто обърнете кутиите с главата надолу, започнете така, че да стоят и да се охлаждат, след това всичко ще бъде ясно и видимо. През зимата тези домати ще бъдат първите, които ще летят на масата, особено на половината на масата, която ги обича. Доматите са сладки, имат богат вкус и са много ароматни. Добър апетит!

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (13 оценки, средно: 4,00 от 5)
Зарежда се ...
Сладки домати за зиматаСладки домати за зимата
Коментари по статията: 1
 1. Алина

  И аз правя домати в ябълков сок ... .. бюджетна опция ... солен сок и домати ... отворете буркан, ям домати и пийте сок ... производството е безсмислено и очччченче вкусно ...

  отговор

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания