меню

Заготовки за домати 9.10.2018

Неподходящи български домати за зимата - много вкусни

Несъчетани домати на български език за зимата

Български домати за зимата готвя всяка година. Това са най-вкусните домати, които обичат всичките ми любими. Технологията за готвене е проста. Стъпка по стъпка рецепта със снимки ще ви помогне да завъртите няколко буркани. Достатъчно е да изберете кафяви домати с малък размер, от най-често срещаните - можете да "сметана". Преди да поставите доматите в буркана, трябва да направите няколко пробивания с дървена пръчка близо до стъблото, за да ги предпазите от напукване. Морковите и лукът придават на маринатата сладък сладък вкус. През зимата тази предястие перфектно хармонизира с всяко горещо ястие от зеленчуци и зърнени култури, то е вкусно с месото. Сигурен съм, че ще ви хареса и вкусът на такава деликатна заготовка.

Ще са ви необходими следните съставки:

  • домати - 1,5 килограма;
  • готварска сол - 2 супени лъжици;
  • лук - 2 средни глави;
  • гранулирана захар - 5 супени лъжици;
  • моркови - ½ броя;
  • сушени лаврови листа - 2-3 броя;
  • пресен магданоз - китка;
  • пипер - 5 броя;
  • 9% оцетен маса - 180 милилитра;
  • филтрирана вода - 2 литра.

съставки

Как да готвя домати на български език

Измийте консервите с щипка сода и я поставете така, че стъклото да е вода. Измийте добре морковите и ги обелете с нож за зеленчуци. Мелените къдрици се смилат. Лукът е без повърхностни люспи и се разделя на две. Изплакнете сока под малък поток от вода и изрежете на тънки половинки. Магданоз зелените за няколко минути, поставете в купа с вода, след това се разклаща внимателно и се поставя на телена багажник, за да изсъхне. Нарежете едро и заедно с приготвените зеленчукови резени ги сложете в стъклени буркани. Хвърли с пипер, ароматно lavrushka.

поставете зелените в буркана добавете лук добавете моркови

Измити и сортирани домати, поставени в буркани.

поставяйте домати

За да приготвите маринатата, налейте вода в термоустойчивия контейнер и я поставете на печката. Добавете едрата сол и захарта преди варенето. Оставете да изсипете на лека топлина 1-2 минути, добавете оцет.

готви марината добавете оцет

Налейте марината в буркани с домати.

Налейте марината в буркана

Напълнете с висока тенджера с вода, поставете кърпа на дъното и загрейте до 80 градуса.Поставете добре подготвените буркани във водата и стерилизирайте за 10 минути. Времето засекайте след кипене. След края на времето за топлинна обработка навивайте бурканите, обърнете ги и ги покрийте с одеяло. Съхранявайте на хладно място.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (2 оценки, средно: 1,00 от 5)
Зарежда се ...
Несъчетани домати на български език за зиматаНесъчетани домати на български език за зимата

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания