меню

Заготовки за домати 9.10.2018

Горчица домати "Вкусните пръсти", много вкусна

Домати с горчица

Използването на горчица на прах за консервиране на краставици днес е познато. Отначало се страхувах, че доматите ще бъдат прекалено остри. Но страховете ми бяха напразни, освен това зеленчуците напълно запазиха вкуса си. Рубикон беше оставен зад гърба си и сега за зимата се натрупах домати с горчица без страх.

Обикновен жълт прах дава на доматите нежен сладък вкус, предотвратява образуването на гнилостни бактерии и в резултат на това появата на мухъл. Освен това, заготовките не изискват стерилизация и се съхраняват превъзходно. Основното нещо: изберете месести домати със среден размер.

Големите буркани трудно се изработват, а когато се свалят, лесно губят формата си. Плодовете с различни размери са слабо кисели и губят вкуса си. Горчичен прах без проблеми може да се закупи в магазина или на пазара. Ако купувате от частен продавач, обърнете внимание на цвета (трябва да бъде един, богат на жълт) и миризмата е прясна горчица, малко пикантна.

Ако желаете, можете да пуснете щипка цели синачени семена в балон - те ще дадат на марината изискан вкус. Рецептата показва пропорциите до 1 литър маринова пълнеж. Тъй като количеството му зависи от размера на доматите и плътността на пълнене, определете точния обем на маринатата след като излеете гореща вода от напълнената кутия или просто я удвоите. Стъпковите снимки ви помагат лесно да повторите процеса.

съставки:

  • домати - 2 килограма;
  • горчица на прах - 0,5 ч. лъжичка;
  • чесън - 1 парче;
  • гранулирана захар - 2 супени лъжици;
  • бахар - 5-6 грах;
  • 9% маса за оцет - 1 супена лъжица;
  • готварска сол - 0.5 супени лъжици;
  • вода - 1 литър;
  • дафинов лист - 2-3 броя.

съставки

Как да готвя мариновани домати с горчица

 

Измийте цилиндрите. Използвайте сода за печене като детергент. След това изплакнете контейнера с вряща вода и наклонете, за да изцедите останалата вода. Изплакнете добре доматите с поток, вземете ги меки и повредени. Направете няколко убождания с дървен факел близо до стъблото, така че плодовете да не се пръснат, когато се потопят в гореща вода.

Обелете чесъна и поставете на дъното на буркана. Дайте лавровия лист, горчицата на прах и ароматния грах там.

опаковки за подправки

Внимателно поставете готовите домати отгоре.

полагане на домати

Напълнете контейнера със зеленчуци с вряща вода, покрийте с предварително измит капак и накиснете за една четвърт час.

налейте вряща вода

За маринатата пречистената вода се налива в термоустойчивия контейнер и се вари. Когато първата температура се образува мехурчета, се изсипват бели сладки и солени хлабави кристали и се разбърква, докато се разтвори. Оставете солта да ври отново, добавете оцет и завършете топлинната обработка.

марината за готвене

Източете горещата вода от консервите с домати и веднага излейте маринатата. Запушете кутиите. Обърнете цилиндрите, проверете тяхната плътност и ги увийте в топло одеяло.

мариновани домати

Мариновани домати ще ви харесат вкуса им, те се оказват само за да оближат пръстите ви и аромат.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Домати с горчицаДомати с горчица

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания