меню

Заготовки за домати 15.09.2018

Студено-опитни домати за зимата

студен начин на прибиране на домати за зимата

Предлагаме ви да приготвите солени домати в консервни кутии за зимата студено. Мариноване е вкусно поради по-малко загуба на витамини. Готвенето не изисква дълго време. Можете да опитате домати в рамките на няколко седмици след студено осоляване.
Време за приготвяне: 30 минути.

Сервирания на контейнер: 1 кутия за 3 литра.

съставки:

 • домати - 2 кг;
 • магданоз - китка;
 • морков - 2 броя;
 • копър - китка;
 • чесън - 6 зъба;
 • груба сол (готвене) - 150 гр;
 • захарен пясък - 1 супена лъжица;
 • дафинов лист - 2 броя;
 • сушени карамфил - 2 броя;
 • горчица на прах - 3 супени лъжици.

съставки

Как да се готви осолени домати за зимата

Първоначално измити и стерилизирани буркани по някакъв начин, изсушени от влага. На дъното издълбават клончета от прясна зеленина. Също така за аромат, поставете листата на червено / черно френско грозде или череша.

Зелените в банката

Почистете морков и чесън, изплакнете с вода, нарязани на филийки и сложете следващия слой в буркан. Освен това, за пикантност, на дъното може да се излее щипка канела.

добавете моркови и чесън

След това измихме доматите, изсушихме ги с влага и започнахме да пълним буркана. Първо, трябва да поставите плодовете с големи размери, а след това овен малките домати.

слагам домати

Започваме да приготвяме саламурата: за един литър студена филтрирана вода, добавете трапезна сол, черен пипер, гранулирана захар и пъпки с карамфил. Използвайте само каменна сол, не йодирана. Внимателно разбъркайте сухите съставки и напълнете буркана с саламура до нивото на горната плоскост, до нивото на лентите.

изсипете саламура

Направете горчичен корк, за да предотвратите гниене и плесен в бурканите с домати. За да направите това, сгънете превръзката / марлята в три слоя, поставете повърхността със сгънатите домати. Сега оставете по краищата на марлевата кърпа в двойно / тройно размера на гърлото банки. След заспиване суха горчица на прах / горчица семена на превръзка, така че доматите са напълно покрити. Внимателно затворете марлевата салфетка с горчицата, излята върху висящите ръбове.

горчица

Сега остава да затворите буркана със стерилизиран капан на капрона. Съхранявайте кисели домати на хладно и тъмно място. Продължавайте да завивате за една година.

готови домати

Насладете се на храната си!

Съвети и трикове

 1. Няма нужда да се намалява количеството на оцет, подправки, така че туршия не се разваля бързо.
 2. За да добавите пикантна бележка към доматите, налейте някаква водка / ракия или вино.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
студен начин на прибиране на домати за зиматастуден начин на прибиране на домати за зимата

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания