меню

Заготовки за домати 15.09.2018

Доматен сок за зимата с пулп

доматен сок с пулп

Вкусен доматен сок за зимата с пулпа у дома не е труден за приготвяне, рецептата е проста и достъпна. Зеленчуковият сок е не само вкусен, но и полезен, особено домашно приготвен. В детска възраст смесихме доматен сок със заквасена сметана и сол - много вкусно и питателно! Такива заготовки могат да се използват за приготвяне на сосове и сосове.

Необходими са 30 минути за подготовка. От съставките, изброени в рецептата, вземете 2 литра.

съставки:

  • домати 3 кг;
  • готварска сол - 35 г;
  • гранулирана захар на вкус.

Как да се направи доматен сок с пулп

Зрели, презрели, измийте червените домати, нарязани на парчета, отстранете стъблото с печата. Сложете нарязаните домати в купата на кухненския робот. Можете да използвате нестандартни зеленчуци за сок - смачкани, смачкани, но без признаци на гниене и разваляне.

нарязани домати

Счупете доматите до гладки картофено пюре. Вместо хранителен процесор, можете да вземете обикновена месомелачка или да смилите доматите с блендер.

Нарежете доматите в картофено пюре

Доматената маса се излива в тенджера, поставя се на печката. На този етап доматеното пюре е буйно, наситено с въздушни мехурчета. Винаги се случва, ако мелите домати с комбайн. Нека да не те плаши, по-нататъшното "великолепие" ще изчезне.

Затоплете доматеното пюре до кипене, оставете да ври 10 минути.

готвя картофено пюре

Прецедете сока през сито - семената и кора ще останат на ситото.

се смила през сито

В филтрираната напитка добавете сол и захар на вкус. Ако доматите са сладки, не добавяйте захар. Отново довежда до кипене, кипи още 5 минути.

да заври

Чисто измитите кутии се стерилизират на пара или в сушилня. Обвива се.

подгответе контейнера

Разливане на кипяща напитка в кутии. Затворете кутиите с капаци. Стерилизирайте контейнерите с вместимост 0,5 л - 12 минути, 1 л - 18 минути.

Плътно затворете, обърнете се с главата надолу. След охлаждане, съхранението се отстранява на хладно и тъмно килерче. Температура на съхранение не по-висока от 18 градуса по Целзий.

да се разлее

Между другото, добавянето на сол и захар по време на прибиране на реколтата не е необходимо. Можете да навиете чист продукт, без добавки, сол и да добавяте захар по ваш вкус преди сервиране.

готови доматен сок за зимата

Добър апетит.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 оценки, средно: 5,00 от 5)
Зарежда се ...
доматен сок с пулпдоматен сок с пулп

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания