меню

Доматените сортове със снимки и описания 2.04.2018

Домати от развъждането на Волгоград: описание на сортовете от серията


В продължение на много десетилетия, доматите от Волгоградското развъждане постоянно възхищават своите почитатели с вкусни плодове. Домат Волгоград рано зрялост 323 и 595 и розово: ревюта, снимки, доходност, говорят сами за себе си. Малки плодове, приятен вкус и тънка, но трайна кора помогнаха на този сорт да се регистрира в градините на много селяни и летни жители.

Обща информация

Доматите от селекцията на Волгоград са много сходни, но все още имат някои разлики. Височината на храста, размерът и цветът на плода, периодът на зреене е малко по-различен. Много хора харесват домати Волгоград. Характеристиката и описанието на сортовете позволява да се каже на тези, които са ги засадили, че те все още не са загубили своята адекватност и привлекателност.

Обща черта на това размножаване е компактен храст, който не изисква подкрепа и отстраняване на пасинките. Той регулира образуването на пори и броя на плодовете, които той може да нахрани.

Малките, но вкусни плодове също са в основата на сорта. В Volgograd 595 домати, те са малко по-големи от другите две разновидности, но са много сходни по вкус.

Друга много важна характеристика на тази селекция е устойчивостта към някои заболявания. Не много хибриди, и още повече сортове са в състояние да устоят Fusarium и Verticillus. И това е още един плюс към техните достойнства.

Volgograd домати, описание на отглеждането на различни сортове на тази селекция е представена подробно в тази статия ще позволи на градинарите да избират кой вид култура е за предпочитане да растат в тяхната къща или градина.

Описание на сорта "Волгоград Ранно 595"

Домат Волгоград 595, определящ, нисък сорт. Интервалът от поникване до появата на плода е само 110-112 дни. Височината на храста достига 70 см. Листата не са много големи. Първата четка е завързана след 6-7 листа.

Описание на плодовете

Плодове от домати Волгоград 595 червено-оранжев цвят на закръглено-плоска форма с тегло 80-160 гр. С добра грижа, своевременно хранене и отстраняване на допълнителните доведени деца теглото им достига 150-260 г. Плодовете имат 6-8 камери. Вкусът на доматите е близък до традиционния, но има малко захар.

Присвояване на степен

Този сорт е универсален. Поради вкуса си, той се използва както пресен, така и за преработка. Много вкусен сок от плодовете на домат от този сорт.

Притежава сладникав вкус с пикантна киселинност, придава му свежест и богатство.

Вижте също: Домат "Uralsky рано": изненада лекота и лекота на грижи

Резистентност към заболявания

Сортът на домати Волгоград 595 е устойчив на редица болести на маслиновите култури. На първо място, тя не е податлива на такива опасни гъбични заболявания като fusarium и verticillus. Тютюневата мозайка и кафявото петно ​​за него също не са опасни.

От различни видове решетки, централата ще спаси своевременно плевене и превантивни мерки. Да контролира вредителите, използвани като народни средства и промишлено производство.

Силни и слаби страни

Градинари са щастливи да растат Volgogradsky 595 домат на собствените си парцели. Положителните характеристики на този сорт са както следва:

 • способността на растенията да издържат на промените в температурата;
 • добър добив на култура, както в защитена и открита земя;
 • малка листа на растението позволява на плодовете да получават максимално количество слънчева енергия;
 • отзивчивост към приложението на топ превръзки;
 • гъвкавостта на плодовете, подходящи за преработка и прясна консумация;
 • висока устойчивост на заболявания;
 • наличието на метод за размножаване, семената, събрани от зрели домати, са подходящи за засаждане и отглеждане на нови растения с идентични свойства;
 • добра преносимост;
 • традиционни ароматични качества.
Недостатъците на сорта включват неравномерността на плодовете и относително ниския добив.

Препоръки за отглеждане

Сорт Волгоград 595 расте добре както във временни убежища, така и на открито. Е, ако преди това, на мястото, където ще растат доматите, ще отглеждат боб или тикви. Тези предшественици са най-добрите за културите на семейството на кучешките.

Растенията се отглеждат най-добре чрез разсад. Това ще позволи да се получи реколта месец по-рано и да се спаси растението от някои болести, които са най-често срещани през втората половина на лятото.

При засаждане на растения за филмови заслони най-доброто време е началото и средата на май, в зависимост от региона. Ако разсадът е засаден на открито, тогава датите се изместват с 1-2 седмици. Гъстота на засаждане 4-5 растения на 1 m2.

При спазване на всички препоръки, грижа и защита на растенията, можете да получите реколта от плодове до 8 кг с m2, което е добър резултат за този сорт.

Описание сортове Волгоград 323

Домат Волгоград рано 323 кратко отглеждане разнообразие. Само 102 -105 дни преминават от покълване до първите зрели плодове. Втулките са компактни, малки до 45 см. Средните листа позволяват на растението да бъде добре проветрено. Първата четка се формира след 5 листа, а следващата след 1-2 листа.

Описание на плодовете

Плодовете на домати Волгоград рано 323 са малки, теглото им е 60-80 грама, цветът е червено-оранжев, формата е закръглено-плоска. Вкусът е добър, сладък с кисел вкус. Плодовете са от 6 до 8 камери.

Присвояване на степен

Сортът е универсален. Благодарение на приятния си вкус се използва пресен, а поради малкия си размер е отличен за осоляване и приготвяне на различни консерви. От плодовете се правят и различни сокове, кетчупи и доматени пасти. Богатият доматен вкус прави заготовката много апетитна.

Резистентност към заболявания

Домати Волгоград рано узряване 323 е доста устойчив на такива заболявания като verticlitz, тютюнева мозайка, fusarium и кафяви зацапване. Благодарение на работата на животновъдите, заводът практически не е обект на тези опасни заболявания.

От есента се извършва дълбоко копаене на почвата за борба с вредителите, изгарят се заразени растения, използват се химикали, билки, люта чушка и чесън.

В пътеката засадени растения отблъскват вредители, като невен и невен.

Силни и слаби страни

Доматено сорт Волгоград рано узрее има редица предимства, които му позволяват да има своите почитатели и привърженици сред армията на летни жители и градинари. Те включват:

 • способността да се даде стабилност, както в оранжерии, така и на открито;
 • ранно и приятелско завръщане на плодове;
 • компактен храст, който не изисква жартиери и торби;
 • висока устойчивост на засушаване;
 • висока, както за ранен клас, производителност;
 • добра транспортируемост;
 • плодове с добър вкус със сухо съдържание на средни вещества;
 • малки плодове са идеални за консервиране;
 • гъвкавост и устойчивост на температурни промени.

Недостатъците включват кратък период на плод и малък размер на плода.

Вижте също: Домат "Семейство F1": невероятна доходност е гарантирана

Препоръки за отглеждане

Сортът отлично се адаптира за отглеждане в оранжерии или временни заслони, както и за отглеждане на открито. Най-добрите прекурсори са култури от семейство бобови, зеле, краставици, моркови. В края на есента градината, където растат доматите, се изкопава и се прилагат органични или минерални торове. С настъпването на стабилна топлина за временни заслони засадени разсад от домати според схемата от 60х40 см. С такава плътност на засаждане, растенията ще дадат добра реколта и няма да се намесват помежду си.

По време на растежа, развитието и грижите за плодните растения е плевене, хранене, защита от вредители и болести, както и събиране на реколтата. При спазване на всички агротехнически мерки, можете да получите реколта от вкусни и красиви средни плодове от 4 до 7 кг на 1 м2 засаждане, което за един ранен сорт е много добър резултат

Описание сортове Волгоград розово

Домат Волгоградски розов - високопродуктивен, късо-узрящ сорт. Плодовете узряват вече 105-107 дни след поникването. Бузите са малки, високи до 55 см. Листата са малки, тъмнозелени. Първата четка слага пъпките си след 5-6 листа, след това четките се образуват след 1-2 листа.

Описание на плодовете

Розово Волгоград има малки плодове с тегло до 100 грама. Формата на плода е кръгла плоска, а вкусът е сладко-кисел с голям сладък наклон. Този сорт е много подобен във всички отношения с домати Волгоград 323. Единствената разлика е цветът на плода. В този клас те са розови, така че техният цвят се показва в заглавието.

Присвояване на степен

Доматът е универсална дестинация. Малките сладки плодове с розов цвят изглеждат чудесно както в салати, така и в заготовки. Дебел, ароматен сок от розов цвят ще остави малко хора безразлични.

Резистентност към заболявания

Доматите от Волгоград розово, както и неговите „по-големи братя”, са устойчиви на вертикална, тютюнева мозайка, фузариум и кафяво петно.

Борбата с други болести се свежда до мерки за превенция и предотвратяване на тяхното възникване. В случая на заболяването се използват фунгициди и инсектициди съгласно нормите и концентрациите, дадени в инструкциите за приготвяне.

За поддръжници на екологично чисти продукти, продуктите за растителна защита могат да се използват на базата на разтвори и тинктури от растения от пипер, лук, чесън и др.

Силни и слаби страни

Домати сортове Волгоград розово, както и всички сортове на Волгоград селекция имат много предимства. Основните предимства на сорта включват:

 • способността да се произвежда стабилна култура, както в оранжерии, така и на открито;
 • ранна зрялост;
 • компактност на втулката;
 • толерантност към засушаване и реакция към поливане;
 • добър добив;
 • транспортабилност;
 • красиви малки розови плодове;
 • приятен вкус;
 • устойчивост на изменения и капризи на времето;
 • висока устойчивост на заболявания.

Недостатъците включват кратък период на плод и малък размер на плода.

Препоръки за отглеждане

Ранните сортове домати най-добре се отглеждат чрез разсад. В началото на март произвеждат семена в подготвената почва. Преди сеитбата семената се третират със стимулант на растежа и се втвърдяват. След сеитба почвата със семена се овлажнява. Когато се появяват разсад, следете температурата и светлината, като не позволявате на младите растения да се разтягат. Ако растенията се отглеждат без бране, тогава грижите се свеждат до хранене, напояване и преработка с стимуланти за растеж. Ако растенията се гмуркат, тогава по време на трансплантацията те са погребани до първия лист.Това ще даде възможност за появата на нови корени и така ще увеличи бъдещата реколта.

Домат Volgograd розово описание на сорта каза, че е по-добре да растат този домат за ранно производство.

За да се получи реколтата в края на юни, разсадът се засажда в оранжерии в началото на май.

Когато са засадени на открито, разсадът се втвърдява в продължение на 1-2 седмици, за да ги изведе отвън за няколко часа и постепенно да доведе това време до 24-часов престой на открито. След това растенията се засаждат на подготвеното легло.

Вижте също: Светъл ден за разсад на домати

Те се грижат за розовия Волгоград по същия начин като Волгоград 323. Както бе отбелязано по-рано, тези сортове са абсолютно идентични и основната им разлика е само цветът на плода.

Отглеждане на тези домати, можете не само да получите ранна култура на домати, но също така произвежда достатъчно заготовки за зимата.

Видео: 9 тайни на добър домат реколта

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания