меню

Доматените сортове със снимки и описания 17.04.2017

Розов фламинго Домат

характеристика на розово фламинго от домати и описание на сорта

Ще ви разкажем за семена от домати, всяка със своите собствени плюсове и минуси. Днес се запознаваме с домати "Пинк фламинго", описание на сорт, виж снимка, ревюта. Съгласен съм, името на доматите звучи много хубаво, независимо дали е дадено за някакво качество или не, ще разберем още.

Общо описание

Розови фламинго Доматите имат интересен външен вид, добър добив и плодове до есента. Трябва да се отбележи, че те се проявяват най-добре в регионите на Кавказ, но в умерения климат те не разстройват летничарите с резултатите си. В по-хладните климатични условия можете да ги отглеждате свободно в парникови условия.

Сортът принадлежи на фирмата "Търсене". Той е вписан в регистъра през 2006 г. С течение на годините, много пъти, използвани от летни жители за засаждане в легла, спечелиха тяхното уважение, което може да се види в прегледите в интернет и не само. Храстите растат мощни, силни и плодовете имат необичаен вид, който описваме по-подробно в характеристиките.

Разбира се, не може да се каже, че няма да имате никакви проблеми с него, тъй като помните, че когато сортът е висок, мощен, то поне той се нуждае от подкрепа, както и от формирането е необходимо за даден домат. Но, първо, във всеки случай има две страни, и второ, това не са толкова сложни селскостопански практики, които отказват да отглеждат този сорт. Да, и много добри домати изискват същите техники.

Заслужава да се отбележи фактът, че розовият фламинго сорт не е хибриден. Хибридите имат своите предимства - те винаги са по-трайни, стабилни, но отново има и недостатъци - не можете да използвате семена за следващата година. Не, вие, разбира се, можете да ги посеете, но няма да приберете реколта така, както беше миналия сезон. „Пинк Фламинго“ ще ви даде много добри семена, което ще спести бюджета за следващата година. Но помнете, че добрите семена са тези, които са били събрани от плода след като са напълно узрели. Така че, да се запознаем с доматите.

Вижте също: Домат "Толстой Ф1" - характеристика и описание на сорта

Розов фламинго домат. Характеристики и описание на сорта

 • Проектиран за открито и затворено място.
 • Този домат е преминал държавната сертификация, че сортът е чист.
 • Третира видовете със средни срокове на зреене. Така че, след сеитба, получавате първите си плодове за около 110-115 дни. Но е възможно, според прегледите, да се получи реколта по-рано - с около 90-95 дни.
 • Плодотворява целия сезон. Дори в умерените райони доматите могат да се събират до октомври.
 • Отнася се за определящи видове - т.е. храстите нямат крайната точка на растеж. В тази връзка стъблото ще нарасне с два метра или повече. Затова трябва предварително да помислите за подкрепата.
 • Формирайте храстите в 1-2 стъбла. Тогава добивите ще се увеличат. Как да направим формирането на такъв план, ще опишем по-долу.
 • Листата са малки, богати на зелено, не пречат на плода да се види.
 • В доматите има малко семена, всички те са разположени в 4-6 камери.
 • Самите плодове имат интересна форма и цвят. Ако говорим за доматите "Розово фламинго" по отношение на описанието на плодовете, тогава те могат да бъдат червени, те могат да имат малинова кожа. Те имат отличителен чучур и леко забележими плоски и ребра. Те украсяват плодовете като красиви розови фламингови пера. В този случай, плодовете могат да бъдат както райе, така и монофонични.
 • Теглото на доматите може да бъде напълно различно - това са домати със 150 грама всяка, които могат да бъдат много удобно запазени като цяло, а големите гиганти до 450 грама.
 • Разполага с универсална маса. За тези, които не знаят, това означава, че плодовете се консумират пресни, тъй като са вкусни, в салатите, в домашно приготвени завъртания, те са направени от сосове, сокове, паста. В същото време плодовете са подходящи за рязане и консервиране и за усукване на цели плодове. Хостесите отбелязаха богатството на вкуса, дебелината на сока, соса.
 • Заслужава да се отбележи, че първата реколта винаги е по-голяма в сравнение с останалите. Но обикновено доматите средно ще тежат 200 и малко повече до най-замръзване.
 • Пулпата има средна плътност. Вкусът и ароматът са прекрасни.
 • Документи за добив този домати не показва, но да го наречем с ниска доходност, разбира се, невъзможно.
 • Плодовете съдържат много минерали, в сравнение с други червени домати, също антиоксиданти, витамини и захари.
 • Те имат добра устойчивост към заболявания.
 • Кожата е плътна, доматите са лесни за транспортиране.
 • Също така "Pink Flamingo" е добре поддържан. Ако условията се създават правилно, доматите могат да лежат повече от два месеца. Отново, това е плюс за тези, които искат да отглеждат домати за продажба.
 • Плодовете узряват добре на храстите, но и узряват добре.
 • Но заради неблагоприятните климатични условия под формата на суша температурните колебания се отнасят капризно.
 • Май понякога във фазата на пълна зрялост пукнатина.

Вижте също: Характеристика и описание на сорта "Интуиция" от домати

Сега можете да си представите за какъв вид "Розов фламинго" е. Съгласен съм, че той има много предимства и много малко недостатъци. Доматът е болен малко, не е ужасно заболяване, причинено от гъбички, също не се страхува от фузариозното увяхване, вертилиализата. Но гниене на плода може да се появи, но това може да се предотврати предварително. Доматите често започват да гниет от излишната влага, така че трябва да намалите поливането, да разрохкате почвата и да отворите оранжерията по-често, ако използвате култивиране на закрито. Също така се появява и гниене, когато липсват хранителни вещества. За целта използвайте пепел и калиев фосфат. Така че проблемът, който няма да имате, или ще го решите. Е, време е да преминем към отглеждане на розови фламинго домати. В крайна сметка, отзиви, снимки и описания, които вече сте научили добре.

Селскостопанска техника "Pink Flamingo"

Семената на свинете започват през третото десетилетие на март и средата на април. Трябва да се отбележи, че този клас на състава на почвата е труден. Ето защо, по-добре е да купуват готови почва, която е предназначена за отглеждане на домати. Ще има всичко необходимо, за да покълнеш и да подхрани семената. В допълнение, тази почва може да се купи навсякъде, тя е на разположение.

По отношение на почвата на мястото, сортът също е придирчив към предшествениците си. Най-доброто от всички, преди това, на мястото, където ще бъдат засадени този домат, растат бобови растения, зеле, лук, моркови или краставици. Можете да постигнете голям резултат, ако засадите "Розовия фламинго", където са били засадени сидератите. Можете да ги сеете в началото на пролетта, siderats скоро ще покълнат, а вие трябва да ги косите, докато доматите са засадени. Гуфи, siderats ще даде отлично хранене на почвата. Това е полезно не само за това разнообразие, но и като цяло за всички култури.

Важно е!

Siderata трябва да косите, така че семената все още не се появяват. В противен случай те ще паднат и ще покълнат като плевели между култивирани растения. Можете да използвате фий, горчица, лупина, люцерна.

Но не само siderats трябва да използвате, вие също трябва да добавите фосфат, амоняк и комплексни минерални фуражи за сезона. Отличен точно за този сорт и като цяло за доматите се използват пилешки тор. Развъжда се 1: 10/12. Тук можете да излеете пепел или амофос. Така че, изтичахме малко напред, но засега за разсад.

Семената се засаждат на дълбочина 1 см под филма.По-добре е да се извърши предсеитбена обработка - да се накисне материалът в манган или "циркон". Можете да използвате след и стимулатори на растежа. Те се продават много. След покълването, филмът се отстранява, полива се само с топла вода. Две седмици преди прехвърлянето, което ще бъде в края на май - началото на юни, разсадът се втвърдява.

Вижте също: Домати "Сто килограма" ревюта, снимки, доходност

Кацането на основния обект се извършва по схема 40/70. Този домат не се страхува от сгъстяване, но не е много подходящ за узряване на плодове. Как да се подготви почвата, вече разбираш. Също така се грижете за опорите веднага. Стъпките, докато растат, или се отстраняват напълно, или се оставят сами, за да образуват второто стъбло. Поливането е необходимо отново с топла, утаена вода. За храни и болести ви казахме по-рано.

Съвет!

Ако върху разсад останат 5-6 четки, доматите ще бъдат по-големи и това ще стимулира образуването на нови яйчници. Често се казва, че зеленчукопроизводителите за доматите "Pink Flamingo" са прегледани. Снимка добив, след което, изглежда по-впечатляващо.

Сега знаете какъв вид домат е с толкова красиво име. Има проблеми с него, но все пак плодовете са отлични, лежат дълго време, красиво украсяват масата. Какво друго е необходимо.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
характеристика на розово фламинго от домати и описание на сортахарактеристика на розово фламинго от домати и описание на сорта

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания