меню

Доматените сортове със снимки и описания 26.04.2017

Описание на сорта домат "Рапунцел"

Описание на доматите от рапунцел

Развивайте продуктите си много добре. Ние ви помагаме с това, като говорите за отлични сортове домати и техните земеделски практики. Освен това, доматите са не само стандартни, но и доста редки и нови. Това ще бъде за днес. Затова ви предлагаме да научите за доматите Рапунцел, неговите прегледи, да разгледате снимка, да оцените производителността. Този домат е за тези, които обичат всичко необичайно, индивидуално.

Общо описание

Сорт "Рапунцел" нов. Изнесена е през 2014 г., направена е от компанията FloraNova. В края на годината доматите бяха показани на изложението, което беше изненада за мнозина, а от 2015 г. можеше да се купи. Красиво име беше дадено в чест на принцесата от известната приказка, която имаше луксозна дълга коса. Каква е асоциацията, мислите си? Само погледнете снимката, тъй като миглите с домати падат като къдрици на красота. Това е подходящото име.

Доматът има много различни предимства, включително високи добиви, необичаен външен вид, впечатляващи храсти, осеяни с домати, като сорта Чери. Също така, плодовете не се разболяват и много от тях могат да ги отглеждат само на балкона си. Този уникален домат е подходящ за оранжерии и домашни, но само за разглеждане на размерите, които ще бъдат споменати в спецификациите. Доматът е висок, нуждае се от добра поддръжка и място, но ще получите необичайно преживяване, много вкусни, екологично чисти плодове.

Домати от рапунцел. Описание на сорта

 • Отнася се за неопределени видове. Доматените храсти могат да растат до 2,5 метра. Това трябва да се вземе предвид предварително при подготовката на подпорите.
 • Не е стандартно растение.
 • Hybrid. Той има добър имунитет, няма подобни роднини.
 • Доматът се отнася за видове с ранно узряване. Първият ви необичаен плод ще получите след 70-80 дни след засяването, което е много бързо.
 • Високоустойчиви домати за най-честите заболявания на доматите.
 • Проектиран за затворено място.
 • Плодовете висят на прави кисти, където могат да бъдат разположени до 40 парчета на принципа на "Cherry".
 • Цветът на кожата е наситен с червено, гланцов, плътен. Месото е сочно, приятно на вкус.
 • Семената са малко.
 • Разнообразието от домати "Рапунцел" е много фотолюбиво. Имайте това предвид, ако решите да отгледате домати на балкона. Тя трябва да бъде южна или източна страна и в резервата трябва да имате лампа в случай на липса на светлина.
 • Отнася се за салати домати. Можете да го запазите, ядете го прясно, което най-често се прави, приготвяте вкусни салати и закуски. Ястията с тези домати са особено вкусни.
 • Заслужава да се отбележи факта, че Rapunzel семена от домати са много проблематични за закупуване, те са редки. И ако ги вземеш, можеш да се гордееш точно с реколтата и да получиш изненадата на съседа си в провинцията.
 • Домати с високи добиви.
 • Плодовете понасят транспорт.
 • Необходимо е образуване. Най-добре е да оставите една дръжка.
 • Отличителна черта на многото разнообразие от домати "Рапунцел" - е неговият дебел ствол, върху който висят пискюли, обърнати един към друг, плодове. Такива стъбла помагат на сорта да не се счупи под тежестта на собствената си култура.

Много интересен домат "Рапунцел", както виждаме от неговото описание. Въпреки че е трудно да го получите, но можете да поръчате вашите приятели, които ще отидат в чужбина. Отглеждането на този домат в нашите географски ширини на балкона или в оранжерията не е толкова трудно, особено когато производителите казват за „Рапунцел“ като сорт за всякакви климатични зони.Ще ви разкажем по-подробно какви трябва да бъдат селскостопанските технологии и нюанси, както винаги. След като прочетете и закупите семена, ще сте 100% готови.

Аграрна техника. Домат "Рапунцел"

В момента няма категоричен отговор за техниката на отглеждане на разнообразието от домати "Рапунцел", тъй като този домат все още не е често срещан у нас. Има обща информация за това какво и как ще бъде по-добре да се направи така, че разнообразие от такъв план да се отглежда на балкон или в оранжерия. Те се състоят от препоръки и техники, получени от отглеждането на високи домати с високи добиви.

Ако говорим за предварително третиране на семена, тогава е по-добре да го направите. Факт е, че ако можете да намерите рапунцелови семена от домати, то със сигурност не можете да знаете откъде, откъде и откъде са дошли, ако просто не сте донесли техните приятели от чужбина.

 • Първото нещо, което трябва да направите, е да проверите семената за покълване. За да го направите, потопете го в слаб разтвор на сол във вода. Тези семена, които са станали горещи, вие премахвате, а после измивате добрите.
 • След това е по-добре да се третират семената за превенция на заболявания. Тя може да бъде както обикновено калиев перманганат, и търговски препарати - "Trikhodermin-BL". Има добри отзиви, е биологично активна. Можете също да използвате TMTD или разтвор на пепел във вода.
 • Понякога градинарите заменят третирането на семената в препарати с друга процедура - слънчогледовите семена слагат слънцето за три дни.

 

Съвет!

Опитните градинари също втвърдяват семената. За да направите това, те ги поставят 14 дни преди кацане във водата, трябва да се припокрият малко материал. Ден и нощ температурата трябва да се промени. Вечерта изваждате семената на балкона, където трябва да бъде 0-2 градуса, сутрин донесете 17-20 градуса.

 

Семената след преработката се засяват в кутии с универсален грунд. След навлажняване и поставяне под филма. Ако се извърши предсеитбеното третиране, скоро ще се появят издънки. Те трябва да бъдат напоени, когато почвата изсъхне, обърнете се към слънцето. Бране се извършва във фаза от 2-3 листа. По-добре е разсадът да се постави в торфени саксии и питателна почва, за да се засадят в контейнер на постоянно място. Саксиите помагат на фиданките да се адаптират по-бързо, предотвратявайки наранявания на кореновата система.

 

Важно е!

Не забравяйте да следвате киселинност на почвата, то не трябва да бъде кисело. Ако случаят не е такъв, добавете вар. Оптималното ниво е 7 PH.
Вашите разсад растат, след това се чака за кацане на постоянно място. Като цяло, всички принципи с доматите Рапунцел не се различават от методите за отглеждане на високи домати. Ако искате да растат домати Рапунцел на балкона, то веднага закупете подходящ просторен контейнер, така че корените да не са тесни. Това е важно. След това подгответе подпорите предварително. По отношение на почвата можете да смесвате готовата почва с градинска почва и хумус. Земя от градината е по-добре да се хвърли вряща вода за туршия. И помнете дренажа в саксиите.

 

 

Съвет!

За да предпазите насекомите да атакуват вашия балкон, сейте пикантни билки в тарелки до домати.

 

Добавките се извършват на всеки 10-14 дни. Някои градинари съветват да се торят веднъж седмично, по-добре е да се редуват органични и минерални добавки. Когато поставите разсад на постоянно място на балкона, намалете храната, където има азот или урея, в противен случай храстите ви ще растат нагоре, растат зелени, но няма да образуват яйчниците. Сега е най-добре да ги хранят суперфосфат. Калиев сулфат също е подходящ. От органични, всеки домат като лопен, тор и пилешки тор. Сега те могат да бъдат закупени в суха форма и разредени съгласно инструкциите.

Не забравяйте, че, като правило, тя е гореща на балкона, а вие често ще трябва да поливате фиданките и да ги напръскате. Опрашването не е необходимо, но само малко разклатете цветята, от които се нуждаете. Оформянето на храстите също е необходимо. Този домат се оформя в едно стъбло, т.е. всички доведени деца, които премахвате. Когато храстите започнат да дават плод, наблюдавайте равномерната светлина, така че да узреят.

Всички тези препоръки са лесни за следване. Опитните градинари вече ги познават, за начинаещи искаме да натрупаме опит и късмет.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Описание на доматите от рапунцелОписание на доматите от рапунцел

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания