меню

Доматените сортове със снимки и описания 9.02.2018

Домат "Цар на великаните": как да се получи богата реколта

Като се има предвид „доматът на царя на великаните”, характеристиката и описанието на сорта, ревюта, снимки, добиви са толкова различни един от друг, че се създава впечатление, че се говори за напълно различни разновидности.

Това е така, защото сортът "Цар на великаните" не съществува. Във всеки случай, в края на 2017 г., той не е вписан в регистъра за развъдни постижения на Руската федерация, нито на Украйна и Беларус.

Обща информация

На пазара на сортове торби за семена, наречени "King of Giants" могат да бъдат намерени от няколко компании:

 1. ST "Agros" сибирски семена;
 2. Сибирска градина;
 3. GL семена;
 4. "Уралски летен жител"
 5. TM "Жътва".

Нито един от тези пакетиращи не произвежда информация за автора и автора и не е известно какво опаковат. В същото време, "Сибирската градина" твърди, че семената на сибирската селекция, и TM "Crop" украински. В резултат на това производителите споделят своята информация и имат различни мнения.

Характеристики и описание

Съдейки по името “King of Giants”, доматът трябва да е впечатляващ размер. И наистина, всичко, освен едно, легализирано за гиганта 1000 г, но ТМ „Културата“ скромно посочи само 800 г.

В интернет можете да намерите снимка, на която фигурите на везните показват 800 g, но снимката е снимка, но градинарите твърдят, че средното тегло е 300-350 g.

Растението е неопределено, високо, изисква формиране и жартиери.

Повечето прегледи, описващи сорта, казват, че листата на доматите от класически доматен тип е зелена, без набръчкване.

Според някои сведения вегетативната форма на растението може да достигне до 1,2 метра, според други 2,5 метра. Градинарите казват, че средната височина на стреля е 1,5–1,8 m.

Формата на плода е отделна тема. Опаковките на семената и „рисуването“ на картина с плосък закръглен домат, „производителите“ позволяват да дадат описание на закръгления домат. Формата е от значение, но всички производители го описват като кръгли, а зеленчукопроизводителите, като плоски кръгли, и снимките показват ползата от плосък голям домат.

Доматите са червени. Въпреки че в някои торби се намира семето, което произвежда големи малини.

Когато зрелостта на доматите идва, показва само ТМ "Култура", домати със средно време на зреене. Според свидетелствата на градинарите, те наистина не могат да бъдат наречени рано.

Вижте също: Описание на сорта домат "Рапунцел"

продуктивност

Според описанията на тези, които опаковат семената, те го сервират като много плодотворни, като всеки храст произвежда 8 кг домати. Ако един плод да доведе 1 кг, тогава храста дава на производителя 8 гигантски домати.

Като се има предвид, че трябва да бъдат засадени три храсти на квадратен метър, тогава добивът трябва да бъде в рамките на 24 kg / m2, Разбира се, това е добър добив, но теглото на доматите остава под съмнение.

Тези, които вече са успели да отглеждат този домат, говорят за големи плодове (350 г), но не се хвалят с високи добиви.

Използване на сорта

Този, който се е събрал, единодушно твърди, че класът има универсална цел. Въпреки това остава неясно как да се използва за консервиране и ецване.

Най-вероятно, разнообразие от дестинация за салата. Земеделските производители говорят за него като за вкусен, голям домат, от който можете да готвите:

 • рязане на зеленчуци;
 • салата;
 • кетчуп;
 • доматен сос;
 • Лютивка;
 • доматен сок.
Всички варени доматени продукти имат висока вкусови качества, тъй като нивото на сухи вещества и захари е достатъчно, за да произвежда плътни, богати, сладки парчета.

Някои домакини споделят мнението си и казват, че доматите могат да се съхраняват на парчета, но запазва формата си лошо и вече не е възможно да се подава красиво.

Болест и устойчивост на вредители

Този, който представи на пазара разнообразие от домати "Крал на великаните", твърди, че сортът е устойчив на гъбични заболявания. Доматът не е болен от вирусна тютюнева мозайка, не е “достатъчно” бактериална гниене.

Сибирски зеленчукопроизводители, най-вероятно, изберете сортове, които са устойчиви на колебания в температурата показатели, следователно, сортовете се сервират като устойчиви на капки и влажност.

Прегледите на зеленчукопроизводителите потвърждават устойчивостта на сорта към болести и устойчивост на фактори на околната среда.

Силни и слаби страни

Сред предимствата на този сорт:

 • големи плодове;
 • добър вкус на салата;
 • устойчивост на заболявания;
 • устойчивост на климатични промени.
Като недостатък трябва само да отбележите, че не е известно какви семена ще попаднат за вас и от тях ще се окаже това, което е написано на чантата.

Характеристики на растящите сортове

Очевидно “Кралят на великаните” е висок и едроплоден домат, затова трябва да се отглежда в съответствие с изискванията на генетичния потенциал.

Отглеждане на разсад

Разнообразието на средния период на зреене, за да се получи малко по-рано, семената могат да се засяват в края на февруари или началото на март, но в този случай разсадът трябва да се намали. Ако графикът е леко отложен, до края на март, тогава можем да направим без допълнителни „слънчеви лъчи“.

Подготовка на семена

За да се ускори поникването на семената, тя трябва да се нагрее с висока влажност. За да направите това, направете следното:

 • в плосък съд се налива топла вода;
 • поставяме тоалетна или филтърна хартия;
 • разпространяваме семената;
 • покриваме с хартия (всичко трябва да се навлажни, но без видимост на водата);
 • опаковани в найлонова торбичка;
 • изпращаме на топло място.

Температурата трябва да бъде в диапазона от 25-26 градуса. След 2-3 дни живите семена ще покажат признаци на живот (те са напреднали от кореновия процес), и те ще бъдат засети.

Вижте също: Характеристики и описание на сорта "Хурма"

Подготовка на почвата

По-добре е почвата да се подготви предварително, през есента. Качеството на разсад зависи изцяло от това колко внимателно се смесва и обогатява почвата. Здравето на доматения храст ще зависи от "чистотата" на тази смес.

За да се използва почвената смес:

 • хумус, образуван в продължение на няколко години от прегряване на конски, свински или кравешки тор;
 • компост, приготвен от растителни остатъци, но не и от нощница;
 • земя в градината, която е взета от дървета под дървета или зеленчукова градина, но не и след отглеждане на соленца;
 • едър речен пясък, който не съдържа глинести примеси.

При подготовката на почвата всички компоненти, с изключение на пясъка, се смесват в еднакви пропорции, а пясъкът се добавя един килограм към кофата на сместа.

За всеки 10 кг добавете две супени лъжици суперфосфат и амониев нитрат, както и 0, 5 кг пепел.

Подготовката на тази смес трябва да се остави да узрее за поне 2-3 седмици.

Ако не приготвите сместа сами, можете да закупите универсална почва за разсад. Тази земя има няколко предимства, тя е:

 • балансирано рН (киселинност);
 • обогатен с минерални компоненти, както макро, така и микро;
 • тествани за патогени и вредители;
 • обеззаразени, ако е необходимо;
 • има добра вода и дишане.
Недостатъкът на такава смес може да бъде само цената (ако разсадът се нуждае от много, тогава, когато се използва закупена почва, цената му значително нараства).

сеитба

Засяването на семената може да се извършва в един контейнер, последвано от задължително бране в отделни чаши.

Последователността на сеитбата на домати е следната:

 1. Напълнете резервоара с почвена смес;
 2. Ние кондензираме;
 3. Разстелете семена naklyunuvshiesya на разстояние 2-3 см един от друг;
 4. Поръсете с пръст до 1-1,5 cm;
 5. Леко уплътнен;
 6. Вода от пръскачка, водата е по-топла от стая на 2-3 ᵒС;
 7. Покрийте със стъкло или филм;
 8. Задайте да покълнат на топло място.

Температурата на покълване за домати трябва да бъде в диапазона 25-26 ᵒC ден и нощ.

Грижа за разсад

Веднага след като се появят издънки, температурата трябва да се понижи до 17-18 днС през деня и 14-16 ° С през нощта. В същото време, ваната е инсталирана на най-яркото място - това ще предотврати прекомерното разтягане на разсад.

На първо място, поливане на разсад не изисква, но трябва да премахнете и превърнете стъклото или филма всеки ден. Това ще осигури проветряването на разсад и ще направи оптималната влажност, което ще предотврати появата на черен крак върху разсад.

фехтовка

Засяването на разсад трябва да се извърши на два от тези листове. За доматите, особено високите, като “Краля на великаните”, е много важно не само да се засаждат в отделни контейнери, но и да се събират.

За да извършите работата правилно, трябва напълно да освободите инсталацията от земята, а след това с щифт за нокти (долна част) на долната част на корените с 1/3. Това ще позволи да се преведе кореновата система във влакнеста и да се увеличи площта на абсорбция на хранителните вещества.

След това, в отделни саксии с вместимост най-малко 0,5 л, смляната смес се излива върху 1/3, уплътнява се и разсадът се засажда в центъра по листата на семената. Полива.

По време на периода на разсаждане, поливането се извършва с топла вода, докато почвата изсъхне, така че цялата земна буца е напълно напоена.

Ако почвената смес е подготвена правилно, тогава покълването на разсад не изисква.

Трансплантацията в открит терен или в оранжерия се извършва на възраст 55-56 дни след това, когато заплахата от връщане на замръзване приключи.

Трансплантация в земята

Отглеждане на домати разсад "King of Giants" домати могат да бъдат засадени в градината и в оранжерията.

Засаждат се три растения на квадратен метър.

Засаждането трябва да се извършва по такъв начин, че ако е възможно, земната стая да остане непокътната. Особеността на високите домати и тези, които носят огромни плодове е, че е необходимо да се осигури допълнителен растеж на кореновата система. За това е необходимо да се задълбочи евакуацията в земята. Можете да го направите по два начина:

 1. Да се ​​приземи в наклонено състояние;
 2. Засадете вертикално, с голяма дълбочина на бягство.

След засаждане, растението внимателно се полива, мулчира се и се разбива.

грижа

Хранителните вещества са необходими за растежа на вегетативната маса, добрия цъфтеж и плодовете. За да бъдат консумирани от кореновата система, те трябва да са в разтворимо състояние. Ето защо, само редовното и обилно поливане може да осигури оптимално развитие на растението.

В епохата на капково напояване, изграждането на система не е трудно, и то ще служи вярно в полза на добива на домати.

Ако това не е възможно, е необходимо внимателно да се затопли почвата около стреля.

Вижте също: Домат "Снежанка" - описание на сорта

Топ дресинг

Ако почвата, в която са засадени разсад, имат ниска хранителна стойност, е необходимо редовно и постоянно хранене.

Подхранване заместник минерални и органични. Тази техника ще помогне да се балансира консумацията на микроелементи, както и да се осигури на растението макроелементи. Извършвайте подаването на този план:

 1. 2-3 седмици след засаждане на открито или в оранжерия. 30 g амониев нитрат се разтварят в 10 литра вода. Дозата на въвеждане под храста 0.5 литра;
 2. 2-3 седмици след първото хранене. В 10 литра вода се разтварят 1 кг животински тор или 0,5 кг пилешки тор. Дозата от 0,5 литра за всеки храст;
 3. След 14-20 дни след второто хранене. 30 g суперфосфат се разтварят в кофа с вода. Под всеки храст се добавя 0,5 литра.
Преди да направите превръзка, растението изисква внимателно поливане.

Формиране

Един висок и голям плод домат се оформя в едно стъбло. При засаждане, те незабавно оборудват система за фиксиране и жартиери, и веднага след като израсне, те го връзват към опорите.

Когато стъпките се появят, те се отстраняват. Не трябва да се допуска свръхрастене, оптималната дължина на пасинка е 3-4 cm.

Месарите отклоняват хранителните вещества към себе си, а добивът намалява.

Докато растат, големите домати могат също да изискват фиксация. Под тежестта на плода стрелянето може да се огъне и счупи, така че ежедневното наблюдение и навременното обвързване ще гарантират безопасността на културата.

Ако времето не е благоприятно (топлина, студ, висока влажност), е необходимо да се вземат мерки за защита на завода. В зависимост от обстоятелствата може да се наложи:

 • третиране с разтвор на борна киселина (за подобряване на плодовете);
 • пръскане на фунгицидни лекарства (с опасност от разпространение на гъбични заболявания).

Редовно и своевременно провеждане на агротехнически мерки, без особени затруднения, можете да получите добра реколта от вкусни и големи домати.

Видео: Отглеждане на домати

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания